Το εμβληματικό βιβλιοπωλείο που σώζει τα βιβλία από τις πλημμύρες με γόνδολες και μπανιέρες

0
4470

Λίγα μόλις μέτρα από την εμβληματική πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας, στην Calle Longa Santa Maria Formosa, θα συναντήσει κανείς ίσως το πιο ξεχωριστό βιβλιοπωλείο της Ευρώπης.

Photo via venice-tourism.com

Πρόκειται για το Libreria Acqua Alta, έναν βιβλιοφιλικό τόπο με χιλιάδες τίτλους βιβλίων, νέων και μεταχειρισμένων, που δεν μπορεί να μη γοητεύεσει κανέναν επισκέπτη. Για να αποφύγει τη ζημιά λόγω των πλημμυρών αλλά και για να σηματοδοτήσει «Βενετσιάνικα» το βιβλιοπωλείο, ο ιδιοκτήτης του, Λουίτζι Φρίτσο, σκέφτηκε να τοποθετήσει τα χιλιάδες βιβλία στα πιο ευφάνταστα «έπιπλα επιβίωσης». Κάπως έτσι τα βιβλία μένουν ασφαλή αφού θα τα δείτε μέσα σε γόνδολες, βάρκες, κανώ, σκάφες, παλιομοδίτικες μπανιέρες και οτιδήποτε μπορεί να επιπλεύσει λειτουργώντας σαν κιβωτός του Νώε για βιβλία. Κι αυτό γιατί όταν το νερό περάσει τα 110 εκατοστά, μπαίνει μέσα στο βιβλιοπωλείο.

Photo via viaggi-lowcost.info

Στο βιβλιοπωλείο του Λουίτζι Φρίτσο σήμα κατατεθέν, εκτός από τα βιβλία, είναι οι γάτες, οι οποίες ξαπλώνουν στα βιβλία, στο ταμείο, σε σταντ για καρτ ποστάλ, παντού, είναι απόλυτα εξοικειωμένες με τον κόσμο και δίνουν μια απίστευτη νότα στο χώρο, καθώς εποπτεύουν αρχοντικά τα πάντα.

Photo via gcomegatto.it