Βιωματικό σεμινάριο με τον Τηλέμαχο Καλμπουρτζή υπό την αιγίδα του ELNIPLEX στα Χανιά

02/12/2016 21:00:00

 • To ELNIPLEX εγκαινιάζει μία νέα σειρά βιωματικών σεμιναρίων σε συνεργασία με τον εμψυχωτή και συγγραφέα του βιβλίου Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, Τηλέμαχο Καλμπουρτζή. Η αρχή γίνεται στα Χανιά το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις όπως η Ρόδος, Αθήνα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη!

  Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα από την αρχή;

  Ποιο είναι το βασικό εργαλείο προκειμένου να χτίσουμε σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ ατόμων που συναντιούνται για πρώτη φορά;

  Ποιος ο ρόλος του παιχνιδιού και ποιες μορφές του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να πετύχουμε τους συγκεκριμένους στόχους;

  Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου με τίτλο "Δημιουργώντας μία ομάδα από την αρχή με οδηγό το παιχνίδι".

  Όλες οι ομάδες, είτε πρόκειται για ομάδες μικρών παιδιών που για πρώτη φορά συναντιούνται στην ίδια τάξη είτε ενηλίκων που μοιράζονται κοινές ανησυχίες και προσδοκίες (ομάδες γονιών, συναδέλφων), χρειάζονται μία αφετηρία. Και μία τέτοια αφετηρία μπορεί να αποτελέσει το παιχνίδι. Έχει ένα μαγικό τρόπο και ταυτόχρονα ευχάριστο να χτίζει μία ομάδα από το μηδέν. Χωρίς να υπάρχει όριο ηλικίας σε αυτήν. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν με τρόπο βιωματικό διάφορες κατηγορίες παιχνιδιών όπως παιχνίδια ενεργοποιήσης, εμπιστοσύνης, δεσίματος ομάδας και άλλα πολλά, απαραίτητα εργαλεία στα χέρια εκπαιδευτικών, ψυχαγωγών, επαγγελματιών στο χώρο της εκπαίδευσης.

  Λίγα λόγια για τον Τηλέμαχο Καλμπουρτζή...

  Ο Τηλέμαχος Καλμπουρτζής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε πληροφορική και συνέχισε τις σπουδές του πάνω στα παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο του Sheffield. Από το 2006 παίζει με παιδιά και γονείς κυρίως σε κατασκηνώσεις και σχολεία.

  Από το 2010, εργάζεται ως Ψυχαγωγός στο Σχολείο της Φύσης στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα ως αρχηγός στην παιδική κατασκήνωση Tsiki Boom στα Χανιά

 • ΠΟΥ: Πολυχώρος ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ, Κύπρου 2, ΧΑΝΙΑ

  ΠΟΤΕ: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 6-9 μ.μ.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 6947403750, κ. Μαρία Αρχοντάκη

  ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ

  Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες

  Απαραίτητα τα άνετα ρούχα

 • Φωτεινή Βαρδάκα
  #

  Είμαι η Φωτεινή, νηπιαγωγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα «Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση», μα πάντα παραμένω παιδί. Και σαν παιδί εύκολα γελάω, αγαπάω, ερωτεύομαι, ενθουσιάζομαι, καμιά φορά θυμώνω. Και παίζω, παίζω πολύ. Στο χώρο που δουλεύω, στο σπίτι, με κάθε αφορμή. Όνειρό μου είναι, μια μέρα, το πάθος μου για το παιχνίδι να το διαδώσω παντού, να στήσω ομάδες ενηλίκων όπου θα μοιραζόμαστε τη χαρά του παιχνιδιού, τη χαρά του μαζί! Γιατί το μαζί είναι τρόπος ζωής, είναι ιδέα που μόνο όμορφα πράγματα μπορεί να γεννήσει. Όπως το elniplex, μια ιδέα που «μαζί» την κάναμε πράξη! Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, και μοιράζομαι μαζί σας (να το πάλι το μαζί) μερικές από τις εμπειρίες μου.

  Επικοινωνία: foteini@elniplex.com