Γνωρίστε την Κέλλυ Σταμουλάκη.

 Γράφει η Φωτεινή Βαρδάκα

Κέλλυ ΣταμουλάκηH ΚΕΛΛΥ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ έχει πολλές ιδιότητες:  συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, στιχουργός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και για όλα αυτά κίνητρό της, η αγάπη της για τα παιδιά, το θέατρο και την τέχνη. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στις δραματικές σχολές Βεάκη και Χατζίκου και σκηνοθεσία κινηματογράφου στο New York College. Είναι μέλος του Σ.Ε.Η, της Ε.Ε.Σ, της Α.Ε.Π.Ι και μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους. 

Ως συγγραφέας έχει γράψει θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά, σενάρια για ταινίες μικρού μήκους, καθώς και οδηγό θεατρικού παιχνιδιού και θεατρικής αγωγής για εκπαιδευτικούς. Έχουν εκδοθεί οκτώ από τα θεατρικά έργα, η πλειοψηφία των οποίων περιλαμβάνει επιπλέον αναλυτικές πληροφορίες ανεβάσματος: θεατρολογικής ανάλυσης, σκηνοθεσίας, σκηνικών και ενδυματολογίας, για εκπαιδευτικούς και γονείς. 

prigipas & ftoxos EXOFYLOΈχει σκηνοθετήσει τις θεατρικές παραστάσεις για παιδιά:«Σταματήστε τη γη να κατέβω…!», «Ως την άκρη του ονείρου», «Το μυστικό της Θαλασσοχώρας» και δύο ταινίες μικρού μήκους σε σενάριο της ίδιας: «Η ωραία Λου» το 2007 με συμμετοχή στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και «Τα λιλά μαντήλια» το 2008, το οποίο Affissa07απέσπασε βραβείο εύφημης μνείας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και το βραβείο “Γιάννης Ρίτσος” στο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Πάτρας για την ποιητικότητα της ταινίας και τέλος βραβείο Ενδυματολογίας στο “Φεστιβάλ Φανταστικού κινηματογράφου”.
Στιχουργικά συμμετέχει στο δίσκο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Ήρωες με καρμπόν» καθώς επίσης έχει γράψει στίχους για πάνω από 100 τραγούδια για τις θεατρικές της παραστάσεις.

Στα πλαίσια του προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης εκπαιδευτικών των γραφείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποίησε σεμινάρια θεατρικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς. Επίσης, για χρόνια δίδαξε θεατρική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κι οργάνωσε σεμινάρια εμψύχωσης – κατασκευής κούκλας και θεάτρου σκιών για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Έχει επιμεληθεί την διεύθυνση παραγωγής και την οργάνωση δεκάδων θεατρικών παραστάσεων για παιδιά, αλλά και για ενήλικες.
Διαμορφώνοντας, μέσα στην πορεία της, μια συγκεκριμένη αντίληψη και άποψη για το θέατρο για παιδιά και θέλοντας να καταθέσει μια πρόταση υψηλής αισθητικής με στοιχεία ανανέωσης, ιδρύει το 2002 το θίασο «Αβάντι», συγκεντρώνοντας γι’ αυτό το στόχο αξιόλογους συνεργάτες.

Εργογραφία
«Θέατρο και δημιουργική έκφραση στο σχολείο» Αθήνα,  2013
«Ο Ζέφυρος και η Γαλάζια» Αθήνα 2012
«Στοίχημα βάζω, τον κόσμο αλλάζω» Αθήνα 2012
«Ο Αστράν και η Μελένια» σε συνεργασία με τη Μαρία Κόντου, Αθήνα, 2010
«Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ Αθήνα, Ωρίων, 2009.
«Σταματήστε τη Γη να κατέβω!» Αθήνα, Ωρίων, 2007. 
«Το μυστικό της Θαλασσοχώρας Αθήνα, Ωρίων, 2006.
«Δωδέκατη νύχτα», διασκευή του θεατρικού κειμένου του Σαίξπηρ, Ωρίων, 2006
«Ως την άκρη του ονείρου…» Αθήνα, Ωρίων, 2005. 
«Πρίγκιπας και φτωχός» ελεύθερη θεατρική απόδοση. Αθήνα, Άγκυρα, 2004
«Ιλιάδα» Ομήρου –ελεύθερη θεατρική απόδοση. Αθήνα, Παπαδόπουλος, 2003

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone