More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕπιμορφώσειςΕκφράζομαι, συνεργάζομαι, επικοινωνώ: Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής

    Εκφράζομαι, συνεργάζομαι, επικοινωνώ: Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής

    Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό portal ELNIPLEX διοργανώνουν Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής με θέμα "Εγώ και οι άλλοι": Εκφράζομαι, Συνεργάζομαι, Επικοινωνώ."

    Οι κοινωνικές δεξιότητες δεν περιορίζονται μόνο στην τυπική εκμάθηση καλών τρόπων: επιτρέποντας την αποτελεσματική αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, αποτελώντας σημαντικό εργαλείο για την ομαλή ένταξη σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα και όντας απαραίτητες για την ανθρώπινη συμβίωση, η απόκτησή τους ανάγεται σε βασική ανθρώπινη ανάγκη. Συνεπώς, η διδασκαλία της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς θα πρέπει να τίθεται ως πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος, ιδιαίτερα κατά την προσχολική ηλικία όταν με την ένταξη του νηπίου στο πρώτο του σχολικό περιβάλλον το παιδί αρχίζει να δέχεται συστηματικά κοινωνικά ερεθίσματα σε ένα πλαίσιο διαφορετικό από αυτό της οικογένειας.

    Πόσο σημαντικές είναι για την ανάπτυξη των παιδιών οι σχέσεις με τους συνομηλίκους; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να μάθουν να εκφράζονται με ευγένεια και σεβασμό; Ποια είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος για να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να τιθασεύουν αισθήματα ζήλιας ή θυμού και να περιορίζουν τις φωνές τους; Μπορούμε να τους υποδείξουμε με διασκεδαστικό τρόπο τη δύναμη της λέξης «συγγνώμη»;

    Στην ημερίδα μας θα συζητήσουμε δημιουργικές πρακτικές με βάση τις οποίες τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν αρμονικά με άλλους, να ακολουθούν τους κανόνες της τάξης, να εκφράζονται και να επικοινωνούν στο πλαίσιο μιας ομάδας χωρίς να χάνουν τη μοναδικότητά τους. Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα φύγουν με ιδέες και προτάσεις που θα τους επιτρέψουν να διδάξουν σωστούς τρόπους συμπεριφοράς με απλό, κατανοητό, αλλά και ουσιαστικό τρόπο.

    Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, αλλά και σε γονείς.

    Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
    Πότε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015, 19:00-21:00
    Εισηγητές:
    Δρ Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων
    Μαίρη Μπιρμπίλη, νηπιαγωγός-υπεύθυνη βιβλίου στο portal ELNIPLEX
    Απόστολος Πάππος, νηπιαγωγός-διαχειριστής/συντάκτης στο portal ELNIPLEX

    Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά παιδικών βιβλίων ελάχιστης ονομαστικής αξίας 8 ευρώ από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

    Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

    Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

    metaixmio_ego_ki_oi_alloi_afisa

    ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

    ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    Εκφράζομαι, συνεργάζομαι, επικοινωνώ

    Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015, στις 7 μ.μ.,
    στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
    (Ιπποκράτους 118, ΑΘΗΝΑ)

    RELATED ARTICLES

    Most Popular