Ημερολόγια με κόντρα πλακέ θαλάσσης, καρπούς και φρούτα

30/12/2016 17:00:00

 • Δεκαεννέα κομμάτια, άψογα κομμένα, από κόντρα πλακέ θαλάσσης ήταν προκλητικά για να πάνε ανεκμετάλλευτα. Γιατί τα βρήκαμε πεντακάθαρα και υπέροχα μπροστά σε έναν κάδο σκουπιδιών. Αγοράσαμε λοιπόν άλλα έξι, πήραμε φύλλα κανέλας, αποξηραμένα πορτοκάλια, κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια και καρυδότσουφλα, αστεροειδείς γλυκάνισου και πλατανόμηλα, όλα περισσεύματα από το έθιμο της Ειρεσιώνης που είχε λάβει χώρα 2 μέρες πριν και τα ημερολόγια μας άρχισαν να διαμορφώνονται. Τα παιδιά επέλεξαν εξ' όλοκλήρου και τα υλικά τους και την ποσότητά τους και τη διάταξη πάνω στο κόντρα πλακέ. Στο τέλος έγραψαν το όνομά τους, προσθέσαμε και ένα κρεμαστράκι και τα διαφορετικά ημερολόγιά μας ήταν έτοιμα να υποδεχτούν τις πιο όμορφες μέρες μας.

 • Απόστολος Πάππος
  #

  Είμαι διαχειριστής ύλης του ELNIPLEX από την πρώτη του ώρα. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός τα τελευταία 13 χρόνια, στη δημόσια εκπαίδευση, τα 3 τελευταία στο 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

  Διαβάζω βιβλία, ανθρώπους, έργα τέχνης, τοπία, ιδέες και προσπαθώ να αποτυπώσω στα γραπτά μου όσα μου λένε. Δεν είμαι κριτικός βιβλίου ή τέχνης. Είμαι όσα άλλα αγαπώ και δε δηλώνω, όσα αγγίζω και δεν πληγώνω, όσα περπατώ μα δεν τρέχω, όσα σκέφτομαι μα δε γράφω ποτέ, όσα γράφω μα δε ξέρεις.

  Θα ζήσω ως τα 78 μου σίγουρα. Για μετά δεν παίρνω όρκο. Ως τότε θα ζητιανεύω μία μέρα ακόμη.

  Έχω σπουδάσει, παρακολουθήσει, διδαχθεί και διδάξει κάμποσα πράγματα και γνωστικά πεδία.

  Από το ELNIPLEX θα δείτε πολλά ακόμα. Γιατί είναι το βλέμμα μας στον κόσμο.

  Επικοινωνία: apostolos@elniplex.com, info@elniplex.com