More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ τρίτη μάγισσα, της Μαρίας Αγγελίδου (εικ.: Κατερίνα Βερούτσου)

    Η τρίτη μάγισσα, της Μαρίας Αγγελίδου (εικ.: Κατερίνα Βερούτσου)

    i-triti-magissa_cover

    “Μια φορά κι έναν καιρό, οι μάγισσες ήταν κακιασμένες κι επικίνδυνες.” Θα συμφωνήσετε αν θυμηθείτε την κακιά μητριά της Χιονάτης, την μάγισσα με το καραμελωμένο σπιτάκι και πολλές ακόμα από τα γνωστά παραμύθια. Τώρα ξεχάστε όσα ξέρατε. Οι μάγισσες αυτής της ιστορίας ζουν ανάμεσα μας. Πηγαίνουν σε σχολεία σαν όλους εμάς, εκτός από μερικές τυχερές που πηγαίνουν σε ειδικά, μαγικά σχολεία, κι ύστερα γίνονται δασκάλες μαγισσών. Οι υπόλοιπες γίνονται κομμώτριες, σχεδιάστριες μόδας, φαρμακοποιοί… Όποιο επάγγελμα και να διαλέξουν, διαπρέπουν. Άλλωστε μάγισσες είναι! Στην πόλη αυτής της ιστορίας ζει μια μάγισσα με τις τρεις κόρες της. Η μάγισσα αυτή έχει δικό της εργοστάσιο το οποίο παρασκευάζει κρέμες ομορφιάς. Μεγαλώνει τις κόρες της με όλα τα καλά. Τις στέλνει στα καλύτερα σχολεία για να βρουν αργότερα καλές δουλειές. “Μια φορά κι έναν καιρό, έβρισκες όποια δουλειά ήθελες. Σήμερα για να βρεις καλή δουλειά πρέπει να είσαι ο ήρωας του παραμυθιού.” Ας δούμε όμως τώρα τι γίνεται με τις μικρές μάγισσες.

    Η πρώτη κόρη, ως είθισται, θα κληρονομήσει το εργοστάσιο και διαδεχθεί τη μητέρα της. “Από μικρή φαινόταν ότι είχε ταλέντο για τη δουλειά του εργοστασιάρχη -όλα δικά της τα θέλει.” Η δεύτερη κόρη είναι ομορφούλα, τσαχπίνα και η γλώσσα της πάει ροδάνι. Θα ακολουθήσει τη δημοσιογραφία και σίγουρα θα τα πάει μια χαρά. Η μάγισσα δεν στεναχωριέται καθόλου για τα δύο  μεγάλα κορίτσια της. Για την τρίτη κόρη αγχώνεται κι ανησυχεί. Παρόλο που δεν υστερεί σε ομορφιά και εξυπνάδα δεν έχει κανένα ταλέντο… ή σχεδόν κανένα. Είναι απίστευτα περίεργη.  Αλλά αυτό δεν λύνει το θέμα της επαγγελματικής της αποκατάστασης. Στη μικρή μάγισσα δεν αρέσει καμιά δουλειά. Δεν θέλει να γίνει ούτε γιατρός, ούτε δασκάλα, ούτε ζωγράφος, ούτε τίποτα από όσα της προτείνει η μάνα της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σηκώθηκε μια μέρα κι έφυγε γιατί ήταν περίεργη να γνωρίσει τον κόσμο όλο.  Κι έτσι περίεργη καθώς ήταν δεν άφησε τίποτα στον κόσμο να μη δει, να μην ακούσει, να μη γνωρίσει… Κι όσο βλέπει κι ακούει, τόσο φαντάζεται. Θα αναρωτιέστε τώρα τι έγινε τελικά στη ζωή της η τρίτη μάγισσα. Τι γίνεται όποιος έχει ταλέντο στην περιέργεια κι έχει μάθει να βλέπει και να ακούει καλά; Γίνεται…. Αν είστε περίεργοι να μάθετε τι γίνεται, διαβάστε το βιβλίο, δεν θα σας τα αποκαλύψουμε και όλα.

    Το βιβλίο ανήκει στη σειρά “μικρές καληνύχτες”, των εκδόσεων Μεταίχμιο. Μια σειρά για μικρά παιδιά με μεγάλη φαντασία. Το κείμενο της Μαρίας Αγγελίδου είναι έξυπνο και χιουμοριστικό. Ακόμα κι αν η ιστορία μοιάζει απλή, δεν είναι καθόλου απλοϊκή. Σε αρκετά σημεία η αφήγηση ¨κλείνει” το μάτι στον ενήλικα αναγνώστη. Οι πρωταγωνίστριες μάγισσες, που παραδοσιακά ανήκουν στα κλασικά παραμύθια, παρουσιάζονται απολύτως εκσυγχρονισμένες. Ένα στοιχείο που μας άρεσε πολύ στην ιστορία ήταν η αιτιολογία της ταιριαστής επιλογής των επαγγελμάτων για τις κόρες της Μάγισσας βάση του χαρακτήρα τους! Την εξαιρετική εικονογράφηση υπογράφει η Κατερίνα Βερούτσου, συνοδεύοντας το κείμενο  μια μαγικά πολύχρωμες εικόνες. Το αποτέλεσμα; Ένα όμορφο βιβλίο!

    Διαβάστε ακόμα
    Καπέλο μαγικό για επαγγελματικό προσανατολισμό

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η τρίτη μάγισσα
    Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
    Σειρά: Μικρές καληνύχτες
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2012
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 14 Χ 20
    ISBN: 978-960-501-744-6

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular