Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση Αισώπου Κόμιξ στο Θέατρο Faust

13/12/2016 18:00:00

 • Για 4η συνεχόμενη χρονιά, έχοντας ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, η παράσταση "Αισώπου Κόμιξ!" της ομάδας Μικρός Νότος παρουσιάζεται στο Θέατρο Faust (Καλαμιώτου 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα (μετρό Μοναστηράκι)

  Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Δράση απρόσμενη, με θεατρικό παιχνίδι, μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από… κόμιξ! Παραμύθια γνωστά και οικεία σε μικρούς και μεγάλους, που όμως παρουσιάζονται με τρόπο που ξαφνιάζει και ενθουσιάζει τα παιδιά.

  «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «O Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής» συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! που παρουσιάζει για 4η συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Πέτρου Δαμουλή, πάνω σε μια ιδέα και σε κείμενο του Τάσου Ράτζου.

  Τα παιδιά συστήνονται με τους ηθοποιούς αλλά και με τα μουσικά όργανα, τα οποία αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο πάνω στη σκηνή. Τύμπανα, κιθάρα, μεταλλόφωνο, καλίμπες, ξύστρα, μουσικές γαβάθες, καζού, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν ουσιαστικά, ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων. Μια παρέα, οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί, επεξεργάζονται από κοινού τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για το θυμό και την αγάπη.

  Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!, από την ομάδα Μικρός Νότος, απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά. Τις καθημερινές, ταξιδεύει, μαζί με τα σκηνικά και τα μουσικά της όργανα, μέσα στις σχολικές αίθουσες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους. Η ομάδα συνεχίζει επίσης φέτος με την παράσταση Ο Κουκουμπλής (2η χρονιά), η οποία στηρίζεται σε τρία λαϊκά παραμύθια, ενώ παρουσιάζει και τη ΝΕΑ, μουσικοπαιδαγωγική της παράσταση, με τον τίτλο Γύρω-γύρω μήνες που αντλεί έμπνευση από παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια. Όλες οι παραστάσεις φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας.

 • Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 12 το μεσημέρι

  Θέατρο FAUST Καλαμιώτου 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα (μετρό Μοναστηράκι)

  ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (έως και τις 9/4/17)

  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά

  ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ :  210 3234095 & 6975 937768 

  Έκπτωση 10% για ομάδες άνω των 10 ατόμων

  Δωρεάν πρόσκληση για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6947 421432 και η επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας.

  Δείτε περισσότερα

  Και στο YouTube

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
  Σύλληψη ιδέας - κείμενο: Τάσος Ράτζος
  Σκηνοθεσία – Μουσική: Πέτρος Δαμουλής
  Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Διαμαντοπούλου 
  Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Μαρία Θρασυβουλίδη, Φένια Σχοινά
  Επιμέλεια κίνησης:  Έλενα Γεροδήμου
  Εικαστική επιμέλεια: Ζωή Αρβανίτη
  Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
  Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION
  Υπεύθυνη Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου 
  Κείμενο και στίχους στο  «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» και στίχους στο «Ο Λαγός και η Χελώνα» έγραψε ο   Πέτρος Δαμουλής
  Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη, ΤΗΛ. 6997 715382 – lambrini7@gmail.com

 • Το ELNIPLEX σε συνεργασία με το Μικρό Νότο, προσφέρουν 2 διπλές προσκλήσεις για δύο τυχερούς αναγνώστες, για την παράσταση της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου.

  Τι πρέπει να κάνετε:

  1. Πατήστε Like και Κοινοποιήστε Δημόσια την ανάρτηση από τη σελίδα του elniplex στο facebook.
  2. Στείλτε μήνυμα στη σελίδα του elniplex στο facebook  με τον τίτλο της παράστασης και τα στοιχεία σας, ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία μαζί σας.
  3. 
  Γράψτε ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση της σελίδας του elniplex στο facebook.

  Ισχύς διαγωνισμού από Τρίτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι  Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ώρα 22:00

 • Φωτεινή Βαρδάκα
  #

  Είμαι η Φωτεινή, νηπιαγωγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα «Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση», μα πάντα παραμένω παιδί. Και σαν παιδί εύκολα γελάω, αγαπάω, ερωτεύομαι, ενθουσιάζομαι, καμιά φορά θυμώνω. Και παίζω, παίζω πολύ. Στο χώρο που δουλεύω, στο σπίτι, με κάθε αφορμή. Όνειρό μου είναι, μια μέρα, το πάθος μου για το παιχνίδι να το διαδώσω παντού, να στήσω ομάδες ενηλίκων όπου θα μοιραζόμαστε τη χαρά του παιχνιδιού, τη χαρά του μαζί! Γιατί το μαζί είναι τρόπος ζωής, είναι ιδέα που μόνο όμορφα πράγματα μπορεί να γεννήσει. Όπως το elniplex, μια ιδέα που «μαζί» την κάναμε πράξη! Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, και μοιράζομαι μαζί σας (να το πάλι το μαζί) μερικές από τις εμπειρίες μου.

  Επικοινωνία: foteini@elniplex.com