More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜια καρδιά στα δεξιά, της Εύης Γεροκώστα

    Μια καρδιά στα δεξιά, της Εύης Γεροκώστα

    “Ένα μικρό κορίτσι.
    Μια μεγάλη πόλη.
    Ένα μικρό δάσος.
    Ένα μεγάλο δέντρο”.

    mia_kardia_sta_dexia_cover

    Ένα κορίτσι ονειρεύεται τη στιγμή που θα νοιώσει την ευτυχία, ονειρεύεται ένα φόρεμα. Ένα φόρεμα πράσινο, σαν τα φύλλα του δέντρου, με μια κόκκινη, κατακόκκινη βελούδινη καρδιά στο μέρος της καρδιάς.
    Πόσο θα ήθελε να είχε ένα φόρεμα για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της. Αν είχε ένα τέτοιο φόρεμα, σαν θησαυρό θα το φύλαγε και θα καρφίτσωνε πάνω του κι ένα μικρό πουγκί με λεβάντα, κανέλα και γιασεμιά.Το κορίτσι περιμένει τη μια και μοναδική στιγμή που θα ερωτευτεί και περιμένει την αγάπη ν’ αλλάξει τη ζωή της.
    Η επιθυμία της γίνεται πραγματικότητα, στα κλαδιά του δέντρου κρέμεται ένα πράσινο φόρεμα σαν τα φύλλα του δέντρου. Η έκπληξη του κοριτσιού είναι μεγάλη, πλησιάζει το δέντρο και δεν πιστεύει στα μάτια του. Το όνειρο της βγαίνει αληθινό.Σ’ ένα κλαδί του δέντρου κρέμεται ένα φόρεμα, πράσινο σαν τα φύλλα του δέντρου με μια κόκκινη βελούδινη καρδιά… στα δεξιά.
    Αυτή η ιστορία γεννήθηκε από ένα λάθος μια καρδιά σε λαθος θέση. Ένα φόρεμα τόσο ξεχωριστό, για ένα κορίτσι με όνειρα, ελπίδες για το μέλλον και αναζήτηση της αγάπης, της ευτυχίας. Ένα ρούχο με μια κόκκινη βελούδινη καρδιά, όχι στο μέρος της καρδιάς. Μια καρδιά… στα δεξιά. Μα η καρδιά βρίσκεται πάντα αριστερά, στ’αριστερά έπρεπε να βρίσκεται και στο φόρεμα.
    Όταν το κορίτσι θα φοράει το φόρεμα η καρδιά του φορέματος θα ακουμπά πάνω στην καρδιά του κοριτσιού. Το κορίτσι κρεμάει το φόρεμα στην ντουλάπα και το κλειδώνει εκεί. Ίσως δεν ήρθε ακόμη η ώρα που περίμενε. Το πρόσωπό της σκοτεινιάζει…  Ο χρόνος κυλά γρήγορα στη μεγάλη πόλη, στο μικρό δάσος, στο μεγάλο δέντρο. Όσο για το φόρεμα το’ χει ξεχάσει. Όμως μια μέρα το θυμάται, νοιώθει θυμό, παίρνει το φόρεμα και το κρεμάει στο κλαδί του δέντρου, εκεί που το’ χε βρει.
    Οι μέρες και οι νύχτες περνούν ώσπου το κορίτσι θα συναντήσει σε μια βόλτα στο δάσος ένα αγόρι. Το αγόρι εκείνο θα της χαρίσει την αγάπη που τόσο λαχταρούσε και η κόκκινη βελούδινη καρδιά θα βρει τη σωστή θέση στ’ αριστερά. Η καρδιά τώρα χτυπά δυνατά και το κορίτσι δεν είναι πια μόνο, λάμπει από χαρά.
    Ένα βιβλίο σε μια πολύ ιδιαίτερη έκδοση από τις εκδόσεις Παρρησία και υπέροχη εικονογράφηση από την Αιμιλία Κονταίου. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, με κρυμμένες λέξεις, μαγικές εικόνες,υπέροχη μουσική και αφήγηση. Οι ψηλόλιγνες φιγούρες μοιάζουν σα να αιωρούνται σε έναν κόσμο παραμυθένιο. Οι λέξεις “αγάπη στο άπειρο”που σχηματίζουν το σύμβολο του άπειρου και μαρτυρούν μηνύματα, αποτελούν τέχνασμα που εξυπηρετεί το κείμενο και ξεδιπλώνει μαι ιστορία αγάπης που ξεκίνησε από ένα λάθος. Η μουσική του Γιάννη Μυγδάνη σε ταξιδεύει και σε παρασύρει στ’ όνειρο με τη βελούδινη φωνή της Εύης Γεροκώστα να ξετυλίγει το κουβάρι ενός παραμυθιού, που μοιάζει τόσο αληθινό. Γιατί η δύναμη της αγάπης τ’ αλλάζει όλα και δεν έχει πια σημασία τι είναι λάθος και τι σωστό. Στην συνέντευξη της, η Εύης Γεροκώστα μας δίνει τη δική της ερμηνεία για τις επιθυμίες μας.
    -Όταν κλείνουμε τα μάτια μας, ονειρευόμαστε αυτό που επιθυμούμε πραγματικά…
    “Και τελικά έρχεται. Μπορεί ν’ αργήσει πολύ, όμως κάποια στιγμή έρχεται.
    Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι οι επιθυμίες μας ταξιδεύουν μαζί με τις ιστορίες… “

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μια καρδιά στα δεξιά
    Συγγραφέας: Εύη Γεροκώστα
    Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
    Εκδόσεις: Παρρησία, 2014
    Σελίδες: 28
    Μέγεθος: 23,7 Χ 16,4
    ISBN: 978-960-696-156-4

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular