Ναι, Βιρτζίνια: το πλήρες πακέτο της χριστουγεννιάτικης διασκευής

16/11/2014 19:00:00

 • Μια μοναδική θεατρική διασκευή με τη συνεργασία των Εκδόσεων-Πολυχώρος Χαραυγή, των εκδόσεων Καστανιώτη και του elniplex που έβαλε τα δυνατά του το καλοκαιράκι.

  Πρόκειται για το βραβευμένο «Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης» (βραβείο Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου 2014, βραβείο ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» 2014) το οποίο πριν λίγες μέρες συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου «White Ravens» ανάμεσα στα 200 κορυφαία βιβλία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας παγκοσμίως για το 2014 και το ευφάνταστο, αγωνιώδες και άκρως χιουμοριστικό «Ποιος απήγαγε τον «Αϊ-Βασίλη» που κυκλοφόρησε το 2007.

  Το πακέτο “Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης περιλαμβάνει:

  -το ομώνυμο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με ιδιόχειρη, προσωπική αφιέρωση από το συγγραφέα (για τα 100 πρώτα αντίτυπα τα οποία διατέθηκαν ήδη από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας των πακέτων), για να το διαβάσετε στα παιδιά σας, να το χρησιμοποιήσετε στις δανειστικές σας βιβλιοθήκες αλλά και να αποτελεί την πυξίδα σας για ό,τι επιχειρήσετε σχετικά με το βιβλίο.

  -το βιβλίο «Θεατρική διασκευή», 107 σελίδων, από τις εκδόσεις-Πολυχώρος Χαραυγή που περιέχει:

  εισαγωγικό σημείωμα από το συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου

  virginia_foto12

  συνοπτικό οδηγό διανομής ρόλων

  virginia_foto1

  Οδηγίες χρήσης του διπλού cd/cd rom

  virginia_foto2

  Συνοπτικό οδηγό παράστασης

  virginia_foto3

  το πλήρες θεατρικό κείμενο

  virginia_foto4

  όλα τα στάδια μέχρι το ανέβασμα της παράστασης με θεατρικό παιχνίδι

  virginia_foto5

  25 σελίδες με πάνω από 35 πραγματικά πρωτότυπες και αδημοσίευτες δραστηριότητες, κατασκευές, παιχνίδια

  προσκλήσεις

  virginia_foto14

  αφίσες-προγράμματα παράστασης

  virginia_foto13

  προτεινόμενες μουσικές για όλες τις σκηνές

  virginia_foto10

  χορογραφίες

  αναλυτικά σκίτσα με τα κοστούμια των ρόλων

  virginia_foto6

  φωτογραφίες και οδηγίες κατασκευής σκηνικών

  virginia_foto7

  η διανομή των ρόλων έτοιμη για τα παιδιά

  virginia_foto11

  -ένα mix mode cd (διπλής λειτουργίας) που περιλαμβάνει:

  16 αφηγηματικά κομμάτια με τη φωνή του Βασίλη Παπαθεοδώρου
  ένα πολυφάκελο με δεδομένα (φωτογραφίες και έγγραφα) με όλες τις κατασκευές, προσκλήσεις, αφίσες, παιχνίδια, επιτραπέζια,φύλλα εργασίας.

  virginia_foto8

  -μια σελίδα μεγέθους Α3 εφημερίδα της Sun για να μοιραστεί στο κοινό της παράστασης.

  Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια πανέτοιμη, εξαιρετικής δυναμικής και ποιότητας θεατρική παράσταση. Όλα αυτά αποστέλλονται μέσα σε ένα πρακτικό, οικολογικό κουτί για να τα αποθηκεύετε πάντα.

  Κόστος: 22 ευρώ (ή μαζί με το δεύτερο πακέτο στην μοναδική τιμή των 38 ευρώ (4 βιβλία, τα δύο πρωτότυπα και τα 2 βιβλία με τα θεατρικά, 2 mix mode cd)

  Τα έξοδα αποστολής (3,80 euro) είναι δωρεάν. Η παραλαβή των πακέτων θα γίνει από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) της περιοχής σας εντό 3-5 εργάσιμων ημερών. Υπάρχει δυνατότητα ταχύτερης αποστολής με χρέωση του παραλήπτη.  

  Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε από το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και για όσο υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα, στέλνοντας ένα e-mail στο 

  xaravgibooks@gmail.com

  ή τηλεφωνώντας στις εκδόσεις Χαραυγή στο 694-8407104

  με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο όπου θα κοπεί η απόδειξη/τιμολόγιο, διεύθυνση αποστολής, τηλέφωνο επικοινωνίας, το/τα πακέτο-α που επιθυμείτε). Ακόμα, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το σχολείο στο οποίο υπηρετείτε για να συμμετέχετε σε πολλές ακόμα εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

  Περίοδος αποστολής των πακέτων: Δευτέρα 3 Νοεμβρίου-Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

  Όλοι όσοι αγοράσουν το πακέτο αυτό (ή και το “Ποιος απήγαγε τον Αϊ-Βασίλη”), μπορούν να στείλουν στο elniplex@gmail.com μία οποιαδήποτε δραστηριότητα πραγματοποιήσουν στην τάξη ή το θεατρικό εργαστήρι τους, σχετική με κάποιο από τα δύο βιβλία, και να συμμετέχουν αυτομάτως στον μεγάλο διαγωνισμό του elniplex.com για 50 παιδικά βιβλία που θα σταλούν δωρεάν στους πέντε νικητές. Τα βραβεία θα δοθούν με κριτήριο την πιο πρωτότυπη δραστηριότητα ή πρωτότυπη εκτέλεση υπάρχουσας στα βιβλία δραστηριότητας. Επιτροπή θα είναι 3 συντάκτες του elniplex.com, ο εκδότης και ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου.

  Οι βραβευθείσες εργασίες θα δημοσιευθούν στο elniplex.com ενώ θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες όμορφες εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες που θα δουν τις εργασίες τους να ταξιδεύουν πραγματικά…πολύ μακριά!

  ΕΠΑΘΛΑ
  Πρώτος Νικητής: 25 βιβλία
  Δεύτερος Νικητής: 10 βιβλία
  Τρίτος-Τέταρτος-Πέμπτος Νικητής: 5 βιβλία έκαστος

  Φώτα…πάμε! Καλές παραστάσεις!

  Για παραγγελίες, απορίες, ερωτήσεις
   xaravgibooks@gmail.com

   

 • Απόστολος Πάππος
  #

  Είμαι δημιουργός και διαχειριστής ύλης του ELNIPLEX από την πρώτη του ώρα. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός τα τελευταία 15 χρόνια, στη δημόσια εκπαίδευση, τα 5 τελευταία στο 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

  Θα ζήσω ως τα 78 μου σίγουρα. Για μετά δεν παίρνω όρκο.

  Επικοινωνία: apostolos@elniplex.com, info@elniplex.com