More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΝέλλη, Αναζητώντας τον Κάπτεν Πίμποντι, του Ρόλαντ Τσέιμπερς

    Νέλλη, Αναζητώντας τον Κάπτεν Πίμποντι, του Ρόλαντ Τσέιμπερς

    Τίτλος: Νέλλη- Αναζητώντας τον Κάπτεν Πίμποντι
    Συγγραφέας: Ρόλαντ Τσέιμπερς
    Μετάφραση: Μαρίνα Δημητρά
    Εικονογράφηση: Έλα Όκσταντ
    Διορθώσεις: Μαίρη Αναστασίου
    Σελιδοποίηση: Εριφύλη Αράπογλου
    Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
    Σελίδες: 176
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-471-113-0

    Η Νέλλη κοιτάζει το φθαρμένο, παρατημένο καράβι του πατέρα της, του Κάπτεν Μπόουνς Πίμποντι. Νέλλη λένε και το καράβι. Χρόνια πριν, μαζί με άλλους αξιότιμους ερευνητές, ο Κάπτεν Πίμποντι κίνησε να γυρίσει τον κόσμο. Αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Της έλειπε ο πατέρας της. Αν και δε θυμόταν να τον είχε γνωρίσει ποτέ. Η μητέρα της ζει σε έναν δικό της κόσμο. Πλέκει συνεχώς, σκουφιά, κασκόλ, γάντια, αδιαφορώντας για ο,τι άλλο συμβαίνει γύρω της, τη Νέλλη την ίδια.

    Την πρώτη αληθινή μέρα του καλοκαιριού, η Νέλλη, καθώς μιλούσε με το κατοικίδιό της, τη χελώνα Κολόμβο, το αποφάσισε. Θα πήγαινε να βρει τον πατέρα της. Έπλεξε πανιά, επισκεύασε το καράβι, προμηεύτηκε τα απαραίτητα σύνεργα ενός εξερευνητή, γέμισε το αμπάρι φαγητά κι η καραβέλα του Κάπταιν Πίμποντι, αυτή που είχε το ίδιο όνομα μ’ εκείνη, ετοιμάστηκε για το μεγάλο ταξίδι.

    Η πρώτη καταιγίδα, η πρώτη ρουφήχτρα, ένα κοπάδι ψαριών που πετούσε, ένας καρχαρίας που σκουντουφλά πάνω στην καραβέλα Νέλλη, ένα γιγάντιο χταπόδι, το κατακόκκινο πειρατικό Penny Red και ο πειρατής-ταχυδρόμος που γνωρίζει τον πατέρα της αλλά δε μπορεί να της αποκαλύψει περισσότερα γι’ αυτόν.

    Κρύβεται ο πατέρας της; Έχει εξαφανιστεί; Τι συμβαίνει με το Penny Red και ποια η σχέση του με το πλοίο του Κάπτεν Πίμποντι Penny Black; Την αλήθεια θα την ανακαλύψετε μαζί με τη Νέλλη στο επικό της ταξίδι.

    Κεφάλαια 21, σελίδες 176, μια αναποδογυρισμένη σύγχρονη Οδύσσεια, ένας θηλυκός Τηλέμαχος που ψάχνει σε όλα τα πελάγη τον πατέρα Οδυσσέα, μια Πηνελόπη που θλιμμένη πλέκει μέρα νύχτα χαμένη σε ένα δικό της σύμπαν, μερικές δεκάδες κίνδυνοι, εχθροί, συνοδοιπόροι, απομηχανής θεοί, προοικονομίες και εσωτερικές οικονομίες και ένα μίνι έπος με τη Νέλλη στο ρόλο του εξερευνητή. Γιατί εκτός από το νόστο για την πατρίδα, υπάρχει και εκείνη η νοσταλγία για τον πατέρα που σχεδόν δε γνώρισες.

    Παραπάνω από ικανοποιητική η πλοκή, ενδιαφέρουσα αφήγηση που κρατά το ενδιαφέρον, αρκετοί συμβολισμοί και κάμποσες φιλοσοφικές νύξεις στο καλοφτιαγμένο, ομηρικό ταξίδι του Ρόλαντ Τσέιμπερς. Πολύ ενδιαφέρουσα και συμβολική η επιλογή του μαύρου και του κόκκινου που στεφανώνει όλες τις εικόνες της Έλα Όκσταντ.

    Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

    Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    ***

    Ο Ρόλαντ Τσέιμπερς υπήρξε εκτροφέας χοίρων, κινηματογραφιστής, δημοσιογράφος, ζαχαροπλάστης, γελοιογράφος, δάσκαλος, ιδιωτικός ντέτεκτιβ προτού γίνει συγγραφέας της επιτυχημένης Νέλλη. Έζησε σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Σκωτία, η Αυστραλία, η Πολωνία, η Αμερική, η Ρωσία. Τώρα μένει δίπλα από ένα ζαχαροπλαστείο στο Λονδίνο. Έχει δύο γάτες, δύο παιδιά και δύο ινδικά χοιρίδια. Επισκεφθείτε την προσωπική του ιστοσελίδα.

    ***

    Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

    ***

    Η Έλα Όκσταντ σπούδασε γραφικές τέχνες στο Kent Institute of Art and Design της Βρετανίας από όπου αποφοίτησε το 2000. Μετά από τέσσερα χρόνια στην Αγγλία, επέστρεψε στην πατρίδα της, τη Νορβηγία. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία από το σπίτι της στο Τροντχάιμ και συνεργάζεται με εκδότες και από τις δύο χώρες. Επικοινωνήστε μαζί της στο ella@okstad.com και επισκεφθείτε τον προσωπικό της ιστότοπο www.okstad.com

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular