Οικογενειακές υποθέσεις: Mε κέφι και φαντασία!

07/02/2017 20:00:00

 • "Προσέξτε τον χρόνο, είναι το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένη η ζωή"
  Ρίτσαρντσον Σ.

  Κι ενώ αναζητούσα λίγο χρόνο για να γράψω αυτή την ανάρτηση, σκέφτηκα για άλλη μια φορά τον αέναο και καθημερινό "αγώνα ταχύτητας" από τη δουλειά και το σχολείο στις καθημερινές δραστηριότητες. Ένα συνεχές στροβίλισμα που συχνά δεν μας επιτρέπει να χαρούμε τις στιγμές που περνούν και χάνονται.

  Με αφορμή τις απόκριες, σκεφτήκαμε λοιπόν, να σας προτείνουμε μια αυτοσχέδια γιορτή κεκλεισμένων των θυρών! Τα μεγάλα πάρτι, με πολλούς καλεσμένους, έχουν την ομορφιά και την αξία τους. Την αξία τους όμως, έχουν και οι οικογενειακές στιγμές. "Αδράξτε τη μέρα" λοιπόν και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία οργανώστε μαζί με τα παιδιά ένα οικογενειακό πάρτι.

  Βήμα πρώτο:
  Αφήστε ένα μυστηριώδες μήνυμα για οικογενειακό συμβούλιο στο πιο απίθανο μέρος του σπιτιού, το μπάνιο, την αποθήκη ή τη σοφίτα.

  Βήμα δεύτερο:
  Στο οικογενειακό συμβούλιο ανακοινώστε ότι στο σαλόνι σε μια ώρα θα γίνει αποκριάτικη γιορτή για τα μέλη της οικογένειας.

  Βήμα τρίτο:
  Κάντε μια γρήγορη έφοδο στις ντουλάπες και τα ντουλάπια του σπιτιού κι αναζητήστε ρούχα και αξεσουάρ για αυτοσχέδιες, αστείες μεταμφιέσεις.

  Βήμα τέταρτο:
  Το πάρτι αρχίζει! Αναζητήστε τη μουσική που σας ευχαριστεί, τραγουδήστε και χορέψτε.

  Και μην ξεχάσετε:
  - Να κλείσετε το κινητό σας τηλέφωνο και να αφιερώσετε το χρόνο αποκλειστικά στην οικογένειά σας.
  - Να ξεχάσετε τα "μη" και τα "πρέπει".
  - Να απαθανατίσετε μερικές αστείες στιγμές για το οικογενειακό άλμπουμ των αναμνήσεων.

  Χωρίς κόπο και κόστος, με κέφι και φαντασία μπορούμε να περάσουμε ένα όμορφο, ξένοιαστο και διασκεδαστικό απόγευμα με την οικογένειά μας!

  Καλή μας διασκέδαση!

 • Μαίρη Μπιρμπίλη
  #

  Νηπιαγωγός γενικής και ειδικής αγωγής σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Ανατολικής Αττικής. Στο ELNIPLEX γράφει για όσα μπορεί και σκέφτεται. Είναι υπεύθυνη Βιβλίου και Εκδοτικών Ενεργειών του ELNIPLEX. Αν τη θέλετε πολύ, θα τη βρείτε στο παρακάτω e-mail.

  Επικοινωνία: books@elniplex.com, info@elniplex.com