More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕποχικάΧριστούγενναΟι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρούμ της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη

    Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρούμ της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη

    magissakoutourou_coverΗ μάγισσα Κουτουρού αποφασίζει να φτιάξει κουραμπιέδες για τις φίλες της. Ψάχνει το βιβλίο με τις μαγισσοσυνταγές της γιαγιάς της. Δεν το βρίσκει πουθενά! Συμφορά! Θα τους φτιάξει από…το μυαλό της! Στην τεράστια λεκάνη της ρίχνει διακόσια τσουβάλια φεγγαροαλεύρι, πεντακόσια τσουβάλια αστροζάχαρη, τρεις χιλιάδες πεντακόσια φλιτζάνια καλοσυνοβούτυρο και άλλα υπέροχα υλικά!

    Κουραμπιέδες Κουτουρού
    άμα φας χάνεις το νου…

    Εκατομμύρια μοσχομυριστοί κουραμπιέδες είναι πανέτοιμοι προς διανομή. Συσκευάζονται σε πολύχρωμα κουτιά και δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει, η μάγισσα μπαίνει στο αμάξι της και πετάει στη λεωφόρο του ουρανού. Μα σε μια στροφή φρενάρει κι όλοι οι κουραμπιέδες γίνονται μαλλιά κουβάρια και κατρακυλούν στη γη. Να ‘ξερε με πόση μαγεία πασπάλισε τον κόσμο η μάγισσα Κουτουρού, θα ‘παιρνε φόρα και θα έστριβε όλες τις στροφές απότομα, να πασπαλίζουν οι κουραμπιέδες τον κόσμο τον αδιάφορο. Ενδεικτικά θα σας πω ότι οι κουραμπιέδες προσγειώθηκαν πάνω στο γραφείο ενός πολεμοχαρή στρατηγού, στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου και σε άλλους “υπέροχους” τόπους φέρνοντας τα πλέον απροσδόκητα αποτελέσματα.

    Ένα παραμύθι του 2006, από τις εκδόσεις Πορτοκάλι που αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς απομακρύνθηκαν από την έκδοση βιβλίων. Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού είναι μια εξαιρετική ιδέα, ιδιαιτέρως χριστουγεννιάτικη, με λιτό, εύκολο κείμενο και μια πολύ χαριτωμένη ιστορία. Η μάγισσα πασπαλίζει τον κόσμο με καλοσύνη κι ο κόσμος αλλάζει μεμιάς. Χιούμορ πολύ, φαντασία μπόλικη και…θα περάσετε καλά διαβάζοντάς το αλλά και παίζοντάς το. Άλλωστε δεν είναι μόνο η μάγισσα Κουτουρού αλλά και ο γάτος της και οι μάγισσες Φιοριτούρα, Γλυκατζού, Μπερδεψούρα.

    Επί της ευκαιρίας, μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας υπέροχους κουραμπιέδες, να τους πασπαλίσετε με τη δική σας “μαγική” άχνη και να κεράσετε όσους αγαπάτε.

    Το βιβλίο, θαρρώ, θα το βρείτε σε κάποια ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία. Ίσως και οι εκδόσεις Παρρησία που συνεργάζονταν με το Πορτοκάλι να έχουν κάποια αντίτυπα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού
    Συγγραφέας: Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
    Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου
    Εκδόσεις: Πορτοκάλι

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular