Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι, της Κέλλυς Μαλαμάτου

0
174

Ένα δεινοσαυράκι, μικρό, αλλά όσο μικρό και να είναι, δεινόσαυρος είναι, παρά τη δύναμη και τον όγκο του, νιώθει κάποιες φορές σαν μυρμήκγι μικροσκοπικό ή σαν ψαράκι έξω από το νερό. Τότε βάζει τα κλάματα και τον ακούει όλη η γειτονιά. Μάλιστα, επειδή κλαίει συχνά, φοβάται μήπως δεν αγαπηθεί και από τον κόσμο εξαφανιστεί.

Μια μέρα βλέπει στα πόδια του ένα πράγμα μοβ-ρουζουλί με λίγες τρίχες, σαν μαλλιά. Ήταν ένα κρεμμυδάκι που είχε ένα πρόβλημα… κάπως διαφορετικό. Ζει μέσα στη γη, δεν εμφανίζεται πολύ, γιατί η παρουσία τους στους άλλους δάκρυα στα μάτια προκαλεί.

Το δεινοσαυράκι συμπάθησε το κρεμμυδάκι και το πήρε στην πλάτη του. Κι είδε πρώτη φορά τον κόσμο από ψηλά. Μα… τι απροσεξία! Σκόνταψε το δεινοσαυράκι, έπεσε, πάρτο κάτω και το κλάμα του ακούστηκε πάλι γοερό. Όμως, αυτή τη φορά, ήταν εκεί το κρεμμυδάκι να το παρηγορήσει και τη μοναξιά του πόνου να μικρύνει.

Το βράδυ εκείνο που ήρθε άλλαξε τα πάντα. Οι δυο τους ευχήθηκαν να βρεθεί ο ένας στη θέση του άλλου. Συνέβη, σας το λέω υπεύθυνα, συνέβη αυτό. Αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν πολύ διδακτικό και για τους δυο!

Μια ιστορία σαν ποίημα. Γραμμένο σε ομοιοκατάληκτους, παιχνιδιάρικους, άμετρους στίχους, η συγγραφέας δημιουργεί μια συμπαθητική αλληγορία για τη μοναξιά, τον πόνο, την αποδοχή του εαυτού και του άλλου, τη συναισθηματική ανισορροπία και την πραγματικη δύναμη της φιλίας που μπορεί να ισορροπήσει τα πράγματα. Το ογκώδες δεινοσαυράκι παίρνει κουράγιο από ένα μικροσκοπικό κρεμμύδι και τα στερεότυπα της δύναμης, του μεγέθους και της εικόνας συντρίβονται παραδειγματικά στο ευχάριστο, ρυθμικό, δυναμικό κείμενο με την εκφραστική comic style εικονογράφηση.

Από τις εκδόσεις Gema.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι
Συγγραφέας: Κέλλυ Μαλαμάτου
Εικονογράφηση: Γιούρι Κουμάντα
Εκδόσεις: Gema, 2016
Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Θοδωρής Φασουλάκης
Σελίδες: 48
Μέγεθος: 22 X 22
ISBN: 978-960-6893-32-2