More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΟ γύρος του κόσμου σε λίγα λεπτά, της Άρτεμις Καλαντζάκου

    Ο γύρος του κόσμου σε λίγα λεπτά, της Άρτεμις Καλαντζάκου

    Η 10χρονη μαθήτρια Άρτεμις Καλαντζάκου συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους της Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε στην εκπνοή του 2017 για 19η συνεχή χρονιά. Η μικρή μαθήτρια έγινε αφορμή να ασχοληθούμε με τον θεσμό και μας μετέφερε το περιεχόμενο και το κλίμα που επικράτησε.

    Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ αλλά και εργαστήρια για παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι μερικά μόνο στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή τη γιορτή πολιτισμού που στοχεύει στη μύηση των παιδιών στην τέχνη του κινηματογράφου.

    Το elniplex επιδιώκοντας να υποστηρίξει έναν θεσμό που πραγματικά αξίζει να υποστηριχθεί αναρτά την ταινία της Άρτεμις Καλαντζάκου με την ευχή την επόμενη χρονιά ακόμα περισσότερα παιδιά και νέοι να αποφασίσουν να συμμετάχουν.

    Ο Φιλέας Φόγκ έκανε το γύρο του κόσμου σε ογδόντα μέρες. Ο Γκάρυ, το σαλιγκάρι στην ταινία της Άρτεμις Καλαντζάκου, έκανε το γύρω του κόσμου σε μόλις δύο λεπτά και δεκαέξι δευτερόλεπτα! Η δεκάχρονη Άρτεμις έφτιαξε μια μικρού μήκους ταινία η οποία βραβεύτηκε στο για την πρωτοτυπία του σεναρίου. Η ίδια μιλώντας στο εκπαιδευτικό ιστότοπο elniplex για την ταινία της είπε:

    "Την ταινία μου την ονόμασα 'Ο γύρος του κόσμου'. Είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο 'Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες' του Ιούλιου Βέρν. Την έφτιαξα πέρσι την άνοιξη, την εποχή που είχαμε πολλά σαλιγκάρια στην αυλή μας. Ήμουν μόνη στο σπίτι και δεν είχα παρέα για να παίξω. Έτσι, βρέθηκα να παίζω με ένα σαλιγκάρι. Ο Γκάρυ, το σαλιγκαράκι ξεκινάει το ταξίδι του από την Ελλάδα, κάνει το γύρο του κόσμου,πάνω σε πολιτικό χάρτη, και επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα σε …2 λεπτά!"

    Δημιουργικότητα και φαντασία με τη χρήση μόνο μιας κάμερας, ενός χάρτη κι ενός σαλιγκαριού! Εμείς δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε την Άρτεμις αλλά και όσους δημιούργησαν κι υποστηρίζουν αυτόν τον θεσμό!

    Απολαύστε την ταινία Ο γύρος του κόσμου σε λίγα λεπτά της Άρτεμις Καλαντζάκου, 2016

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular