More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΟ Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν Πίνατς

    Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν Πίνατς

    Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν – Πίνατς: Η Ταινία
    Peanuts: The Movie
    Η.Π.Α., 2015
    Παραγωγή: Πολ Φιγκ, Μπράιαν Σουλτζ, Κρεγκ Σουλτζ, Μάικλ Τζ. Τράβερς, Κορνέλιους Ουλιάνο
    Σκηνοθεσία: Στιβ Μαρτίνο
    Σενάριο: Μπράιαν Σουλτζ, Κρεγκ Σουλτζ, Κορνέλιους Ουλιάνο
    Μουσική: Κριστόφ Μπεκ
    Στην πρωτότυπη ταινία ακούγονται οι φωνές των:
    Νόα Σναπ, Φραντσέσκα Καπάλντι, Μάριελ Σιτς, Μπιλ Μελέντεζ
    Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά ταινία ακούγονται οι φωνές των: Κωσταντή Μαυριά, Αναστασίας Γουλιάμου, Νάντιας Ευσταθίου, Χρήστου Ράπτη, Κατερίνας Παναγάκου, Έλλης Πικροδημήτρη, Nτίνου Πικροδημήτρη, Ροζαλίας Παπαϊωάννου
    Διάρκεια: 92 λεπτά
    Διανομή: Odeon

    Το διάσημο κόμικς του Τσαρλς Σουλτς μεταφέρεται από τον Στιβ Μαρτίνο στη μεγάλη οθόνη. Και μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια πολύ πετυχημένη μεταφορά, ιδιαίτερα διασκεδαστική και χορταστική, τριανταπέντε χρόνια μετά την πρώτη ταινία των Peanuts (Bon Voyage, Charlie Brown -and Don’t Come Back!, 1980). Μόνο που τότε τα κινούμενα σχέδια ήταν αλλιώς ενώ τώρα έχουμε την πρώτη computer animation προσπάθεια σε 3D απεικόνιση να μεταφερθεί ιστορία του Τσαρλς Σουλτζ στη μεγάλη οθόνη. Κι αυτή η προσπάθεια μάλλον είναι ορατή στον θεατή. Από τη μία να κρατήσουμε όρθιο το πνεύμα του κλασικού, από την άλλη να μην απευθυνθούμε στα παιδιά του σήμερα λες και βλέπουν καρτούν του 80'.

    Ο Τσάρλι Μπράουν δεν είναι ένας απλός ήρωας καρτούν. Είναι ο ορισμός του looser, του γκαντέμη που προσελκύει πάνω του και γύρω του όλους τους νόμους του Μέρφι και τα "γενόσημά" τους. Αναμφίβολα τον συμπαθείς με όσα τον βλέπεις να υποφέρει, ιδίως τώρα που προσπαθεί να εντυπασιώσει τη νέα του γειτόνισσα αποδεικνύοντάς της πως είναι μακράν το πιο άτυχο παιδί του κόσμου. Μαζί του, ο Σνούπι που ζει τον δικό του έρωτα.

    Ο Τσάρλι έκανε στα 50 χρόνια της καρτούν ζωής του κάπου 18 χιλιάδες comic strips, όντας ο μακροβιότερος καρτούν ήρωας. Σε όλα αυτά τα τεύχη, καθώς και στις κινηματογραφικές του μεταφορές, ο Τσάρλι είναι ο απολύτως ατάλαντος, συνεσταλμένος μικρός που αδυνατεί να κάνει ένα σωρό πράγματα που ενδεχόμενα πολλοί γύρω του μπορούν και με το παραπάνω. Μα τον συμπαθείς, ρε αδερφέ. Γιατί βλέπεις μέσα από το στίγμα που αφήνει κάθε του στιγμή, τη διαρκή προσπάθεια του παιδιού να ανταπεξέλθει στη χασούρα, την αποτυχία, να υπερνικήσει την κακοτυχία, να θέτει στόχους ξανά και ξανά, να μεγαλώνει και να μην το βάζει κάτω. Κι αυτό είναι ένα πείσμα που τον δικαιώνει.

    Στην παρέα του Τσάρλι όπως πάντα, η Λούσι, η Μάρσι, Σάλι, ο Λάινους, ο Σρέντερ και ο Σνούπι. Το παρελθόν είναι εδώ. Φρέσκο, τρισδιάστατο και χαριτωμένο, όπως ο παλιός εκείνος Τσάρλι Μπράουν.

    ********** (7/10)

    RELATED ARTICLES

    Most Popular