More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ Φιν με το πειρατικό σπαθί και ο τρομερός Πιτ

    Ο Φιν με το πειρατικό σπαθί και ο τρομερός Πιτ

    o_fin_me_to_peiratiko_spathi_cover

    Ο Φιν κυνηγάει την Ντόρα, την αυθάδη παπαγαλίνα του, κατά μήκος της παραλίας, κοντά στο σπίτι του, ώσπου σκοντάφτει και πέφτει πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο. Ένα μπαούλο παμπάλαιο, σκουριασμένο, φθαρμένο. Το ανοίγει και μέσα του βρίσκει μια περγαμηνή που γράφει: “Εμπιστεύσου τη μαγική δύναμη που πάντα κάνει καλό με το καλό”. Μαζί βρίσκει κι έναν ναυτικό χάρτη με στεριές και θάλασσες κι ένα σπαθί το οποίο μόλις αγγίζει νιώθει να τον διαπερνά η ζεστασιά του. Όταν το ακουμπά πάνω στο χάρτη μεταφέρεται αυτομάτως από την παραλία στο κατάστρωμα ενός πειρατικού πλοίου. Ω, τι συμβαίνει εδώ;

    Μια μαύρη σκιά σαν μούμια τον πλησιάζει. Μαζί του κι άλλες μορφές σα φαντάσματα τους οποίους ο Φιν ρίχνει στη θάλασσα μετά από γενναία μάχη. Και τότε… έξι πρόσωπα κοιτάνε τον Φιν. Έξι αληθινοί πειρατές τον ευγνωμονούν που τους έσωσε από τους φοβερούς πειρατές-φαντάσματα. Τον Πιτ βαν Χολέρεν και την παρέα του, δεκατριών μελών παρακαλώ.

    Οι πειρατές προτείνουν στον 8χρονο Φιν να γίνει καπετάνιος τους γιατί τους άλλους τους απαγάγει έναν προς έναν ο Πιτ. Κάπως έτσι ο Φιν βρίσκεται επικεφαλής της μάχης του πλοίου των πειρατών εναντίον του τρομερού και φοβερού Πιτ.

    Πλέουν για την Γκαμπόρια, το νησί του θησαυρού. Ένα μέλος του πληρώματος κινδυνεύει αν δεν φτάσουν έγκαιρα. Είναι μακριά κι η αγωνία είναι μεγάλη. Οι περιπέτειες τους και οι κίνδυνοι πολλοί. Η συνάντηση του Φιν με τον Πιτ βαν Χολέρεν είναι συναρπαστική. Ο λίθος της δύναμης τους τρελαίνει. Ο Πιτ τον θέλει. Κι ο Φιν πριν βγει με τον ίδιο τρόπο που μπήκε στο μαγικό “όνειρο” του πειρατικού πλοίου, ίσως καταφέρει κάτι καλό εκτός από το να είναι ένας εξαιρετικός καπετάνιος πειρατών στα οκτώ του χρόνια.

    Συναρπαστική περιπέτεια για παιδιά που έχουν αρχίσει να διαβάζουν. Αγωνία, σασπένς κι ο εκλυστικός κόσμος των πειρατών ατόφιος στα βλέμματα των μικρών αναγνωστών. Το αρχέγονο παιχνίδι του καλού και του κακού, η συντροφικότητα, η αξιοσύνη να είσαι ένας καλός αρχηγός, η φαντασία στο ζενίθ κι ένα παραμύθι κυρίως για αγόρια αλλά καθόλου απαγορευτικό και για κορίτσια.

    Από την Άνα Τάουμπε σε εικονογράφηση της Ίνες Ράρις.

    Η σειρά Εγώ κι εσύ διαβάζουμε μαζί αποτελεί ένα έξυπνο εγχείρημα καθώς το κείμενο διαρθρώνεται σε μικρές παραγράφους με έντονα μεγάλα γράμματα για τους αρχάριους αναγνώστες (περίπου 6-8 ετών) και σε μεγαλύτερες παραγράφους με πιο εκτενές κείμενο και κανονική γραμματοσειρά για πιο εξασκημένους (περίπου 8+). Με αυτόν τον τρόπο δυο παιδιά κοντινής ηλικίας μπορούν να διαβάσουν παράλληλα ενώ συγχρόνως να συζητούν για την εξέλιξη της ιστορίας.

    Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί ήδη “Η Νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια”. Από τις εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Φιν με το πειρατικό σπαθί και ο τρομερός Πιτ
    Συγγραφέας: Άνα Τάουμπε
    Εικονογράφηση/σχεδ. έκδοσης: Ίνες Ράρις
    Μετάφραση: Λίλιαν Τσιάβου
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2014 (3.000 αντίτυπα)
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular