21 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

21/11/2017 07:00:00

 • Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης έχει ανακηρυχθεί η 21η Νοεμβρίου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από τον Δεκέμβριο του 1996. Βασικός στόχος αυτής της απόφασης ήταν να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη των τηλεοπτικών μέσων παρέχοντας αντικειμενικές πληροφορίες για γεγονότα και ζητήματα που άπτονται του γενικού ενδιαφέροντος.

  Επιπροσθέτως, κυβερνήσεις, οργανώσεις, εταιρίες και άτομα ενθαρρύνονται να αναπτύξουν τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών, ιδιαιτέρως εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό καθώς και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

  Όλες οι έρευνες επιβεβαιώνουν την θλιβερή επανάσταση της τηλεόρασης στην κοινωνική, συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών. Για το παιδί μέχρι έξι ετών, η τηλεόραση δεν είναι παρά ένας πομπός μηνυμάτων και καθήλωσης, μια συσκευή για να ησυχάσει το παιδί και να αφήσει στη δική του ησυχία τον μεγάλο. Έχοντας αναμφίβολα αρκετές θετικές στιγμές και προγράμματα, η τηλεόραση δεν μπορεί παρά να λειτουργεί ως ένα συμπληρωματικό μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και όχι ως το βασικό όπως ήταν πριν 10 και 20 χρόνια.

  Ο περίφημος κανόνας του Γάλλου ψυχαναλυτή-ψυχιάτρου Serge Tisseron 3-6-9-12 ομιλεί απερίφραστα για απαγόρευση παρακολούθησης τηλεόρασης πριν την συμπλήρωση των πρώτων τριών ετών ζωής του παιδιού.

  Διαβάζουμε

  Βιβλία για παιδιά

  Τέρμα η τηλεόραση, του Φιλίπ Ντιπασκέ

  Μεσημέρι με το Θέμο, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

  Χαμένος στην τηλεόραση και άλλες ιστορίες σε τροχιά, του Τζιάνι Ροντάρι

  Αρθρογραφία για ενήλικες

  Βγάλτε την τηλεόραση από το παιδικό δωμάτιο

  Πώς επηρεάζει η τηλεόραση τα μικρά παιδιά

  Παρακολουθούμε

  Βίντεο για παιδιά

  Η ιστορία της τηλεόρασης

  Η εξέλιξη της τηλεόρασης

  Ο Ροζ Πάνθηρας και τα τηλεκοντρόλ

  Βίντεο για ενήλικες

  Πώς η τηλεόραση επηρεάζει τα παιδιά

  Εικόνα

  Παρατηρήστε συγκριτικά την εξέλιξη των συσκευών

 • LORD NICHOLAS
  #

  Ο Lord Nicholas γεννήθηκε στην εξωτική μεριά της Salamina από ευγενείς γονείς παλιάς αρχοντικής οικογένειας. Μεγάλωσε όμως δίχως αυτούς αφού οι γονείς του χάθηκαν μια Παρασκευή στους δρόμους του Παρισίου όπου περιπλανιόντουσαν για την επιβίωση στις όχθες του Σηκουάνα. Ακόμα δε γνωρίζει αν αυτή η εκδοχή αληθεύει.

  Φεύγει από τη Salamina με το Φέρρυ σε ηλικία 11 ετών και επί 11 χρόνια γύριζε όλη την Ευρώπη χωρίς να μπορεί να στεριώσει κάπου. Το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει το πρόσωπό του, το όνομά του, τις ιδιότητές του. Έγινε μια σκιά που περιπλανιέται σε βιβλία, θέατρα, σινεμά, γκαλερί, μουσεία και χώρους τέχνης και γράφει για όσα του κινούν την περιέργεια. Φιλοξενείται στο ELNIPLEX έναντι 4.500 δολαρίων Γουαδελούπης το μήνα ενώ οι φίλοι του τον φωνάζουν «Λόρδα» από την μεγάλη πείνα που τον κόβει.

  Επικοινωνία: lord_nicholas@elniplex.com