More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΠαιχνίδια σε πόλεμο, των Β. Κουτσιαρή και Γ. Διακομανώλη (εικ.: Χρήστος Δήμος)

    Παιχνίδια σε πόλεμο, των Β. Κουτσιαρή και Γ. Διακομανώλη (εικ.: Χρήστος Δήμος)

    Τίτλος: Παιχνίδια σε πόλεμο
    Συγγραφείς: Βασίλης Κουτσιαρής
    Γιάννης Διακομανώλης
    Εικονογράφηση: Χρήστος Δήμος
    Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη,2014
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 32 Χ 23
    ISBN: 978-618-80218-7-7

    paixnidiasepolemo_cover

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Ο Νικόλας κι η Αλίκη, έχουν την τύχη να έχουν το δικό τους δεντρόσπιτο, στον κήπο του Νικόλα φυσικά, αλλά το είχε φτιάξει ο πατέρας της Αλίκης. Τα δύο παιδιά είχαν συμφωνήσει να μοιράζονται το δεντρόσπιτο και εκεί είχαν συγκεντρώσει τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Η Αλίκη είχε μια μπαλαρίνα, μια χορεύτρια και μια ακροβάτισσα ενώ ο Νικόλας είχε έναν ινδιάνο, έναν καουμπόη κι έναν ποδοσφαιριστή που όλοι τον φώναζαν αρχηγό.

    “Το δεντρόσπιτο έχει χώρο για όλους, όμως τα παιχνίδια του Νικόλα δεν θέλουν τα παιχνίδια της Αλίκης. Κούκλες, καθρεφτάκια και φορέματα μέσα στο δεντρόσπιτο; Που ακούστηκε;” λένε ξανά και ξανάστις τρεις κούκλες που τους κοιτάζουν παράξενα. Η μπαλαρίνα, η χορεύτρια και η ακροβάτισσα ξέρουν πως έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται εκεί. Δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι τόσο ανεπιθύμητες.”

    Ένας πόλεμος ξεσπά ανάμεσα στα “αγορίστικα” και στα “κοριτσίστικα” παιχνίδια, όμοιος με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα δύο φύλα για το ποιός θα επικρατήσει. Τα ειρωνικά σχόλια δίνουν και παίρνουν και οι κούκλες μάλλον είναι ανεπιθύμητες στο δεντρόσπιτο του Νικόλα με τα παιχνίδια του, να επαναστατούν κι η αρμονική συνύπαρξη μοιάζει αδύνατη. Όμως ένα ανπάντεχο γεγονός θα κάνει τα παιχνίδια να ενωθούν για έναν σκοπό, να σώσουν τα μπαλόνια του Νικόλα, που παραλίγο να πάρει ο δυνατός αέρας. Εκείνο το βράδυ σαν κάτι ν΄άλλαξε, τα παιχνίδια είπαν “καληνύχτα” για πρώτη φορά. Τα παιχνίδια συνειδητοποιούν ότι η ομάδα ενωμένη λειτουργεί καλύτερα. και τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Δεν περνά πολύ ώρα και η εισβολή μιας γάτας στο δεντρόσπιτο, δίνει μια ευκαιρία ακόμη, για να ενωθούν τα παιχνίδια και να αντιμετωπίσουν τον εισβολέα στο δικό τους χώρο. Είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για άλλη μια φορά και τα είχαν καταφέρει. Tα παιχνίδια του Νικόλα και τα παιχνίδια της Αλίκης τραγουδούσαν αγκαλιασμένοι και το ίδιο βράδυ κοιμήθηκαν όλα μαζί.

    Το επόμενο πρωί όταν άκουσαν βήματα, έτρεξαν να γυρίσουν στη θέση που τους είχαν αφήσει τα δυο παιδιά. Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος και κλάματα. Ο μικρός Νικόλας βρισκόνταν σε κίνδυνο και έπρεπε τα παιχνίδια με κάθε τρόπο να ενημερώσουν τους γονείς του. Αυτή τη φορά τα παιχνίδια ήξεραν ότι ένωμένοι θα τα καταφέρουν καλύτερα και δεν έχασαν χρόνο. Τα παιχνίδια της Αλίκης προσπάθησαν να φτάσουν το κουδούνι, οι τρεις κούκλες σκαρφαλωμένες η μια πάνω στην άλλη και ο ποδοσφαιριστής έτρεξε να βοηθήσει κι εκείνος. Επιτέλους οι γονείς του Νικόλα άκουσαν το κουδούνι και έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Η αποστολή διάσωσης του Νικόλα είχε μεγάλη επιτυχία και τα παιχνίδια πήραν ένα μάθημα ζωής. Μια φιλία γεννιέται ανάμεσα στα παιχνίδια του Νικόλα και τα παιχνίδια της Αλίκης και το δεντρόσπιτο τώρα έχει χώρο για όλους.Το δεντρόσπιτο είναι το καταφύγιο τους και θα επιστρέψουν πάλι εκεί. Πως όμως θα τα καταφέρουν να σκαρφαλώσουν όλοι μαζί αυτή τη φορά; Η φιλία δοκιμάζεται και τα παιχνίδια δείχνουν τον καλύτερο τους εαυτό γιατί τώρα γνωρίζουν ότι το ν’ αγαπάς και να νοιάζεσαι για τον άλλον είναι που μετράει στο τέλος.
    Οι συγγραφείς μας μεταφέρουν νοερά σ’ έναν κόσμο ονειρικό, όπου τα παιχνίδια έχουν ανθρώπινη διάσταση και αισθήματα. Τα παιχνίδια μοιράζονται ανάμεσα σε δύο κόσμους, παιχνίδια για αγόρια και παιχνίδια για κορίτσια και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλος. Τα παιδιά εύκολα θα ταυτιστούν με τα παιχνίδια και θα μοιραστούν σε υποστηριχτές της μιας ή της άλλης παράταξης. Τα πραγματα όμως αλλάζουν όταν στην ιστορία θα προκύψουν εμπόδια, που οι πρωταγωνιστές πρέπει να ξεπεράσουν. Τα παιχνίδια θα συναντήσουν τρεις δοκιμασίες, όπου θα πρέπει να ενώσουν τις δυναμεις τους για έναν κοινό σκοπό και στο τέλος θα βγούν νικητές, αλλά θα έχουν κερδίσει κάτι πιο σημαντικό.

    Η πρόταση μας είναι να βρείτε τα παιχνίδια ή άλλα παιχνίδια πρωταγωνιστές της ιστορίας και να παίξετε της ιστορία σε σκηνές στο κουκλοθέατρο είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι. Το κείμενο προσφέρεται σε διαλόγους και μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λόγια και να παίξετε την ιστορία. Τέλος μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά την ανατροπή της ιστορίας. Τι θα είχε συμβεί αν τα παιχνίδια δεν είχαν συνεργαστεί; Θα είχαν καταφέρει να πιάσουν τα μπαλόνια, να διώξουν τη γάτα και το πιο σημαντικό να ειδοποιήσουν τους γονείς του Νικόλα;

    Ο Βασίλης Κουτσιαρής και ο Γιάννης Διακομανώλης με τη συγγραφή ενός ακόμη εξαιρετικού βιβλίου, μας απέδειξαν ότι η συνεργασία τους αποδίδει και μεταδίδουν σημαντικά μηνύματα στα παιδιά. Μια ιστορία με τα παιχνίδια να αφηγούνται  τη δική τους ιστορία σε πρώτο πρόσωπο και τα παιδιά σε δεύτερο ρόλο.

    Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά συχνά μεταφέρουν τα προσωπικά τους βιώματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και δίνουν λόγο και συναίσθημα στα παιχνίδια τους. Συχνά τα παιχνίδια “μαλώνουν” μεταξύ τους, αναλαμβάνουν ρόλους και διεκδικούν την κυρίαρχη θέση στο παιχνίδι των παιδιών. Τα παιδιά συχνά δηλώνουν κτητικότητα στα παιχνίδια τους και υιοθετούν προκαταλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές των μεγάλων. Μια πρωτότυπη ιστορία που θα κάνει γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά να προβληματιστούν ευχάριστα για την συνεργατικότητα, το ομαδικό πνεύμα και τη σημασία της φιλίας.

    Το μέγεθος του βιβλίου και το πολύχρωμο εξώφυλλο και τα έντονα χρώματα κερδίζουν τις πρώτες εντυπώσεις. Η εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου μας ταξιδεύει στις σελίδες του βιβλίου και συνοδεύει αρμονικά το κείμενο. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για αγόρια και για κορίτσια!

     

    Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ

    ***

    Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και είναι  απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πατρών. Απο τη στιγμή που μπήκε για πρώτη φορά σε τάξη, περίπου στο τέταρτο έτος για την πρακτική του, συνειδητοποιεί ότι δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο. Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος στη Δημόσια Εκπαίδευση αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς με επίκεντρο πάντα το παιδί.

    Είναι συντονιστής της “Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Κω” (Βραβείο σε πρόγραμμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2012). Η  Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Κω φιλοξενείται στο Πολυκεντρο Ν.Θαλασσινού και σήμερα απαριθμεί περίπου στα 100 παιδιά. Κυρίως τον ενδιαφέρει να προσαρμόζει τις παρουσιάσεις του ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Χρησιμοποιεί πολύ το θεατρικό παιχνίδι για τις παρουσιάσεις των βιβλίων τόσο στην τάξη όσο και στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης.

    Έχει την επιμέλεια της σελίδας “Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου” μια  σελίδα αφιερωμένη στο παιδικό/εφηβικό βιβλίο (Βραβείο Κυριάκος Παπαδόπουλος για τη χρήση των νέων τεχνολογιών και κυρίως του διαδικτύου για τη Φιλαναγνωσία από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2013) στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kos Voice και κάνει παρουσίαση παιδικών βιβλίων στη στήλη «Βιβλίο, στο μικροσκόπιο».
    Έχει περιληφθεί δυο φορές (2008/2009) στην πρώτη εικοσάδα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft με τα project “Η τέχνη στο σχολείο” και “Το άγγιγμα”.

    Η συγγραφή ξεκίνησε το 2008 με το παραμύθι « Η κραυγή των λύκων»(εκδόσεις Δοκιμάκης, 2010) σε συνεργασία με τον Γιάννη Διακομανώλη, συνάδελφο και συνεργάτη στον Μαγικό Κόσμο του παιδικού βιβλίου. Μια συνεργασία που ευδοκίμησε και ακολούθησαν ακόμα τρία βιβλία: «Ένα αστέρι για μένα» (εκδόσεις Παρρησία, 2012), «Ένας απρόσμενος φίλος» (εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή, 2012) και «Ο Άι Βασίλης της χρονιάς» (εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή, 2013).

    Το 2011 το “Ένα αστέρι για μένα” (Βραχεία λίστα βραβείων 2013 / Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) και το 2012 το παραμύθι του “Είναι κάτι που μένει” τιμήθηκαν με Έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το 2012 το “Ένα κομμάτι ουρανού” έλαβε Τιμητική Διάκριση στον 1ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το χαμόγελο του παιδιού (ΟΦΕΠΣ).

    Το βιβλίο κατέχει ξεχωριστή στη ζωή του Βασίλη Κουτσιαρή και εξακολουθεί να τον γοητεύει να γράφει παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά.

    Τα βιβλία του
    Χρυσάνθεμα στο χιόνι, Άγκυρα (2011)     
    Είναι κάτι που μένει, Παρρησία (2013)    
    Βράδυ στη γη, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2013)     
    Μη φοβάσαι Κοκκινοσκουφίτσα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2014)     
    Η αποθήκη, Ελληνοεκδοτική (2015)     
    Μάγισσες γόμες, Μίνωας (2015)     
    Η τέταρτη γοργόνα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2015)
    Λύκε, λύκε, είσαι εδώ;, Ελληνοεκδοτική (2016)
    Το θέλω τώρα, Μίνωας (2016)
    Μ’ αγαπάς, μπαμπά;, Ελληνοεκδοτική (2017)

    Συλλογικά έργα
    Η κραυγή των λύκων, Δοκιμάκης (2010)
    Ένας απρόσμενος φίλος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2012)     

    Ένα αστέρι για μένα, Παρρησία (2012)     
    Άι Βασίλης της χρονιάς, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2013)     
    Παιχνίδια σε πόλεμο, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2014)
    Χιονισμένη πλατεία, Ελληνοεκδοτική (2016)

     

    Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    ***


    Ο Γιάννης Διακομανώλης γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Κατέχει μεταπτυχιάκό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Είναι συντονιστής της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Κω και μέλος του SCBWI-Greece. Διατηρεί τη στήλη “Εικονογράφοι” στη σελίδα “Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου” της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kos Voice(βραβείο” Κυριάκος Παπαδόπουλος” γαι τη χρήση των νέων τεχνολογιών και κυρίως του διαδικτύου για την φιλαναγνωσία παό τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, 2013).. Έχει περιληφθεί δυο φορές (2008/2009) στην πρώτη εικοσάδα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft με τα project “Η τέχνη στο σχολείο” και “Το άγγιγμα”. Το 2011 το παραμύθι “Ένα αστέρι πέφτει” τιμήθηκε με έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

    Βιβλία που έγραψε:
    Ο ρόλος του διευθυντή στην επίλυση προβλημάτων των σχολείων των απομακρυσμένων περιοχών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Gotsis Εκδόσεις, 2014
    Ο Αγησίλαος στη δημοτική βιβλιοθήκη, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2017

    Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
    Η κραυγή των λύκων, Δοκιμάκης, 2010
    Ένα αστέρι για μένα, Παρρησία, 2012
    Ένας απρόσμενος φίλος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2012
    Άι Βασίλης της χρονιάς, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2013
    Παιχνίδια σε πόλεμο, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2014
    Χιονισμένη πλατεία, Ελληνοεκδοτική, 2016

    ***

    Ο ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

    ***

    Ο Χρήστος Δήμος γεννήθηκε στο Κουτσελιό Ιωαννίνων. Από μικρό παιδί του άρεσε να ζωγραφίζει. Κι αυτή η αγάπη για το σχέδιο είναι που θα τον οδηγήσει στην Αθήνα να αναζητεί και να ανακαλύπτει τον άπειρο κόσμο της εικόνας. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου αλλά το μεγάλο του όνειρο ήταν να κάνει παιδική εικονογράφηση. Κάπως έτσι επιστρέφοντας από το Λονδίνο εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 90 τίτλους βιβλίων ενώ το 2005 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο που έχει γράψει και εικονογραφήσει με τίτλο “Ο Ντομάτας Πατατιάς”.

    Βιβλία που έγραψε και εικονογράφησε
    Ο Ντομάτας Πατατιάς, Κέδρος (2005)

    Βιβλία που εικονογράφησε
    Κοθάλη – Κολοκούρη, Ευπραξία, Καθημερινά εικονογραφημένα προβλήματα αριθμητικής, Εκδόσεις Πατάκη (1995)
    Ηλιοπούλου, Μαντώ, Γράφω σωστά τις σκέψεις μου για τη Β΄ δημοτικού, Εκδόσεις Πατάκη (1996)
    Ραπτοπούλου, Σοφία Κ., Η γλώσσα μου Δ΄ δημοτικού, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Στέλλας, Νικήτας Π., Σταυρόλεξα με τις λέξεις της καρτέλας για τη Β δημοτικού, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Στέλλας, Νικήτας Π., Σταυρόλεξα με τις λέξεις της καρτέλας για τη Β δημοτικού, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Ραπτοπούλου, Δήμητρα Κ., Το τετράδιο των σχολικών “σκέφτομαι και γράφω” για τη Γ΄ δημοτικού, Εκδόσεις Πατάκη (1998)
    Δικαίου, Ελένη, Οι αρχαίοι Θεοί, Εκδόσεις Πατάκη (1999)
    Δικαίου, Ελένη, Οι ήρωες – Ηρακλής, Εκδόσεις Πατάκη (1999)
    Γεραλής, Γιώργος, Οι θεοί, Εκδόσεις Καστανιώτη (1999)
    Ραπτοπούλου, Σοφία Κ., Η γλώσσα μου Δ΄ δημοτικού, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Δικαίου, Ελένη, Θησέας ο ήρωας της Αθήνας, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Δικαίου, Ελένη, Ιάσονας, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Γεραλής, Γιώργος, Οι ήρωες, Εκδόσεις Καστανιώτη (2000)
    Γκέρτσου – Σαρρή, Άννα, 1936-2011, Πίνδαρος, Κέδρος (2000)
    Γκέρτσου – Σαρρή, Άννα, 1936-2011, Σαπφώ, Κέδρος (2000)
    Τα σχολικά “Σκέφτομαι και γράφω” και άλλες αναπτυγμένες εκθέσεις για την Δ΄ δημοτικού, Εκδόσεις Πατάκη (2000)
    Φραγκόπουλος, Διονύσης, Το κόκκινο ρόδο, Ψυχογιός  (2000)     Βασιλείου, Ειρήνη, Αγαπημένη μου Αθηνά, Κέδρος (2001)
    Κοντόρα, Εύη, Η ανταρσία της Κυριακής, Ψυχογιός (2001)
    Βασιλείου, Ειρήνη, Οι τρελές καλοκαιρινές μου διακοπές, Κέδρος (2001)
    Νεραντζή, Χρυσή Α., Το σπιτάκι με τα βιβλία, Σύγχρονοι Ορίζοντες (2001)     Γρίβα, Γιάννα
    Γεωργακούδη, Θεοδώρα, Από την κερασιά στο Ίντερνετ, Ψυχογιός (2002)
    Δελώνης, Αντώνης, Εγώ, ο πειρατής Άντζελο ντελ Μάρε, Ψυχογιός (2002)
    Βασιλειάδου, Μαρία Α., Ιστορίες που γράφει η ζωή, Ψυχογιός (2002)
    Κανάβα, Ζωή Β., Το αλφαβητάρι της Κυριακής, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος (2002)
    Μυράτ, Γιάννα, Για πάντα μαζί, Εκδόσεις Καστανιώτη (2003)
    Πελασγός, Στέλιος, Η ιστορία της βασιλόπιτας, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Dumas, Alexandre, 1802-1870, Οι τρεις σωματοφύλακες, Κέδρος (2003)
    Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Χάνσελ και Γκρέτελ, Ελληνικά Γράμματα (2003)
    Αντωνιάδη, Θάλεια Π., Γιατί χαμογελάει το αυγουστιάτικο φεγγάρι, Εκδόσεις Καστανιώτη (2004)
    Έξι μικρά μεγάλα παραμύθια, Ελληνικά Γράμματα(2004)
    Νούρης, Γιώργος, Η εβδομάδα της Κλημεντίνης, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Αθανασιάδου, Ανθούλα, Η παρέα της πλατείας, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Μυράτ, Γιάννα, Ήταν τρεις μάγοι… σοφοί και βασιλιάδες, Εκδόσεις Καστανιώτη (2004)
    Θησέας, το καμάρι της Αθήνας, Ψυχογιός (2004)
    Μίνωας, ο βασιλιάς της Κρήτης, Ψυχογιός (2004)
    Τσιαμπόκαλου, Γιολάντα (Sadahzinia), Ντιριγκόου ντιριμπάι, Εκδόσεις Καστανιώτη (2004)
    Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, Λότη, Νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Ψυχογιός (2004)
    Ο καλός Κένταυρος Χείρωνας, Ψυχογιός (2004)
    Πελασγός, Στέλιος, Ο Κοκκινολαίμης και το Έλατο, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Ο μολυβένιος στρατιώτης, Ελληνικά Γράμματα (2004)
    Σταματάκη – Μάργαρη, Μαρία, Η Σκονούλα και η νύχτα, Κάστωρ (2005)
    Scott, Walter, Ιβανόης, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2005)
    Kipling, Rudyard – Joseph, 1865-1936, Μόγλης, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2005)
    Δεδούκος, Σταύρος, Σκέψου και αδυνάτισε, Μύρτος (2005)
    Παπαδοπούλου, Μαρία, Τα ψέματα που έπεφταν στο κεφάλι, Ελληνικά Γράμματα (2005)
    Μυράτ, Γιάννα, Το μυστικό της γλυκιάς τρομπέτας, Εκδόσεις Καστανιώτη (2005)
    Dickens, Charles, 1812-1870, Το πνεύμα των Χριστουγέννων, Άγκυρα (2005)
    Καμαράτου – Γιαλλούση, Ειρήνη, Μήπως μοιάζω με πιθηκάκι;, Ψυχογιός (2006)
    Μπίζη, Αλεξάνδρα, Ο ακροβάτης με τη χάρτινη καρδιά, Ελληνικά Γράμματα (2006)
    Τασιόπουλος, Βαγγέλης, Ο καλικάντζαρος που έχασε το δρόμο, Σύγχρονοι Ορίζοντες (2006)
    Ντακόλια, Ιωάννα, Ο Ρουκούκης και το μυστήριο της χαμένης κορόνας, Κέδρος (2006)
    Γρίβα, Γιάννα Η., Τα σχολικά “Σκέφτομαι και γράφω” Β΄ δημοτικού, Εκδόσεις Πατάκη (2006)
    Σταθάτου, Φράνση, O μπαμπάς μου ο καλός, μεγάλος, γκρίζος λύκος, Άγκυρα (2007)
    Verne, Jules, 1828-1905, Από τη Γη στη Σελήνη, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2007)
    Μπίζη, Αλεξάνδρα, Κλώνη Κλου, η μάγισσα με τα δώρα, Κέδρος (2007)
    Πελασγός, Στέλιος, Κόκκινα χριστουγεννιάτικα αυγά, Μίλητος (2007)
    Πατεράκη, Γιολάντα, Παραμυθένιο παραμύθι και του ρεβιθιού ρεβίθι, Πορτοκάλι (2007)
    Ρεμούνδος, Γιάννης, Παραμύθια με τη ρίγανη, Κέδρος (2007)
    Παπαθεοδώρου, Βασίλης, Ποιος απήγαγε τον Αϊ-Βασίλη;, Εκδόσεις Καστανιώτη (2007)
    Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, Λότη, Τα Χριστούγεννα της ασημόφυλλης ελιάς, Ψυχογιός (2007)
    Wallace, Lewis, Μπεν Χουρ, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη( 2008)
    Παιονίδου, Έλλη, Οι τρίδυμες και η μάγισσα νονά τους, Εκδόσεις Πατάκη (2008)
    Ρεμούνδος, Γιάννης, Πέντε μέρες που συγκλόνισαν το σπίτι μας, Ψυχογιός (2008)
    Βαρελλά, Αγγελική, Στον κήπο με τα παραμύθια, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (2008)
    Συλλογικό έργο, Γλώσσα Γ΄ δημοτικού, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2009)
    Συλλογικό έργο, Γλώσσα Γ΄ δημοτικού, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2009)
    Θεοδωράκη, Μάρω, Η Χιόνα Χελιδόνα και τα δύο σπουργιτάκια, Διάπλαση (2009)
    Κάντζολα – Σαμπατάκου, Βεατρίκη, Και οι μπαμπάδες ξέρουν παραμύθια, Ελληνικά Γράμματα (2009)
    Τσιαμπαλή – Κελεπούρη, Χρυσάνθη, Ο Βασίλης και οι θυμωμένες ζωγραφιές, Ψυχογιός (2009)
    Συλλογικό έργο, Γλώσσα Γ΄ δημοτικού, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2010)
    Συλλογικό έργο, Γλώσσα Γ΄ δημοτικού, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2010)
    Συλλογικό έργο, Γλώσσα Γ΄ δημοτικού, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) (2010)
    Γραμμόζη – Σωπίκη, Σοφία, Η χάντρα η ασημένια, η χρυσομαλαματένια, Δωδώνη (2010)
    Καρακίτσιος, Ανδρέας Α., Ο Αλέξανδρος και το μυστικό της ανάγνωσης, Διάπλαση (2010)
    Ρεμούνδος, Γιάννης, Ο θείος μου ο κατσικοπόδαρος, Ψυχογιός (2010)
    Παναγιωτάκης, Γιώργος Κ., Η στοιχειωμένη αίθουσα, Κέδρος (2011)
    Παναγιωτάκης, Γιώργος Κ., Να τοι οι πρωταθλητές, Κέδρος (2011)
    Ρεμούνδος, Γιάννης, Ο θείος μου ο κατσικοπόδαρος, Ψυχογιός (2011)
    Μπουλντούμη, Ιωάννα, Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σέλοκ του σέλινου: Στα πράσα!, Ψυχογιός (2011)
    Μπουλντούμη, Ιωάννα, Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σέλοκ του σέλινου: Στα πράσα!, Ψυχογιός (2011)
    Ρεμούνδος, Γιάννης, Πέντε μέρες που συγκλόνισαν το σπίτι μας, Ψυχογιός (2011)
    Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, Λότη, Τα Χριστούγεννα της ασημόφυλλης ελιάς, Ψυχογιός (2011)
    Πιτσιδοπούλου, Ελένη, Τρέχα, Τρεχάλα, Παρρησία (2011)
    Κουτσιαρής, Βασίλης, Χρυσάνθεμα στο χιόνι, Άγκυρα (2011)
    Αρτζανίδου, Έλενα, Δεν ντρέπομαι πια, Ψυχογιός (2012)
    Αρτζανίδου, Έλενα, Δεν ντρέπομαι πια, Ψυχογιός (2012)
    Παναγιωτάκης, Γιώργος Κ., Η πριγκίπισσα των Εφτά Θαλασσών, Κέδρος(2012)
    Γραμμόζη – Σωπίκη, Σοφία, Η χάντρα η ασημένια, η χρυσομαλαματένια, Παρρησία (2012)
    Τσιαμπαλή – Κελεπούρη, Χρυσάνθη, Ο Βασίλης και οι θυμωμένες ζωγραφιές, Ψυχογιός (2012)
    Μπουλντούμη, Ιωάννα, Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σέλοκ του σέλινου: Μυστήριο στο υπουργείο εθνικής βιταμίνης, Ψυχογιός (2012)
    Μπουλντούμη, Ιωάννα, Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σέλοκ του σέλινου: Μυστήριο στο υπουργείο εθνικής βιταμίνης, Ψυχογιός (2012)
    Σακελλαρίδης, Γιώργος, Παιδικό τραγούδι και συναισθηματική αγωγή, Πεδίο (2012)
    Πούλος, Κώστας, Σιγά τα αυγά!, Μεταίχμιο (2012)
    Χατζόπουλος, Πέτρος, Δεν ξανακάνω μπάνιο ποτέ!, Εκδόσεις Πατάκη (2013)
    Παναγιωτάκης, Γιώργος Κ., Η κατάρα της Φράου Λίτσας, Κέδρος (2013)
    Ρεμούνδος, Γιάννης, Οι ναυαγοί της τηγανίτας, Ψυχογιός (2013)
    Γραμμόζη – Σωπίκη, Σοφία, Το σεντούκι της καρδιάς, Παρρησία
    Κουτσιαρής, Βασίλης, Παιχνίδια σε πόλεμο, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2014)
    Παπαθεοδώρου, Βασίλης, Ποιος απήγαγε τον Αϊ-Βασίλη;, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2015

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular