Παιχνίδι με τα σύννεφα και τα τζάμια

12/01/2016 17:00:00

 • Παιχνίδι με τα σύννεφα...

  Τα σύννεφα παίζουν πολλά παιχνίδια και ειδικά όταν σουρουπώνει... Όταν αρχίζει να πέφτει ο ήλιος, μπορούμε να παίξουμε το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας. Βγάζουμε φωτογραφίες ή ακόμα καλύτερα δίνουμε στο παιδί την φωτογραφική και βγάζει φωτογραφίες τον ουρανό. 
  Αν κοιτάξεις εκείνη την ώρα ψηλά κάποιος θα σου χαμογελάει, ένα χέρι θα σε χαιρετάει, ένα αυτοκίνητο χωρίς ρόδες θα ταξιδεύει και μια αλεπού θα κυνηγάει. Άν ακολουθήσεις τα σύννεφα μπορείς πολλά παιχνίδια να παίξεις.

  Όταν γυρίσεις σπίτι, μπορείς να περάσεις τις φωτογραφίες σε ένα πρόγραμμα ζωγραφικής στον υπολογιστή και το παιδί να ζωγραφίσει σε ένα καμβά με σύννεφα. 
  Μπορείς να τυπώσεις τις φωτογραφίες σε χαρτί Α4 και το παιδί να ζωγραφίσει με τις ξυλομπογιές του. 
  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πακέτο βαμβάκι και να αυτοσχεδιάσεις  στο πάτωμα.Είμαι σίγουρη ότι η παλάμη σου θα χωρέσει μέσα σε ένα σύννεφο. 

  Κάνει κρύο; Βλέπεις τα σύννεφα  μέσα από το τζάμι;Μπορείς να νοτίσεις τα τζάμια και να σχεδιάσεις πάνω τους τα σύννεφα που βλέπεις. Κι αν έχεις και νερομπογιές πολλά παιχνίδια κάνεις... διάθεση να έχει η μαμά για καθάρισμα κι όλα γίνονται. 

  * Με αφορμή το βιβλίο Το αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό, του Παπατσαρούχα Βασίλη

 • Καίτη Παρασκευά
  #

  Νηπιοβρεφοκόμος και εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  Επικοινωνία: kate@elniplex.com