Πες κι εσύ- Μήπως έχεις αφήσει κι εσύ μερικούς παιδιάστικους στόχους ανεκπλήρωτους;

0
122

Αρχή της νέας χρονιάς λοιπόν. Μέσα στην λαίλαπα των Χριστουγέννων φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε, ξεκουραστήκαμε ή κουραστήκαμε, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι τίποτε από τα παραπάνω. Πέρασε το 2017, που το λέγαμε και γρουσούζικο, ήρθε το 2018 που το θέλουμε να είναι super τυχερό, για να μας δώσει αυτά που θεωρούμε ότι μας χρωστάει ο χρόνος.
Αυτά που θέλει ο καθένας μας, σύμφωνα με τις ευχές που είδα και άκουσα, μπορούμε να τα τακτοποιήσουμε κάτω από γενικές, ιδεατές κατηγορίες τύπου 1η Η ΥΓΕΙΑ, κατηγορία 2η Η ΕΥΤΥΧΙΑ, 3η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, κατηγορία 4η ΧΡΗΜΑΤΑ (από τέτοια φέτος δεν είχε και πολλά πάντως στο ευχολόγιο). Και φυσικά νούμερο ένα τάση, συνήθεια, trend, viral και ό,τι άλλο, τι είναι; ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!

ΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ήθελες δεν ήθελες, δεν παρασύρθηκες από την ιδέα να βάλεις έναν ή πολλούς νέους στόχους για το 2018; Μία τόση μικρή αλλαγή σε ένα νούμερο που μας βάζει στην διαδικασία να κινητοποιηθούμε, να αναθεωρήσουμε και να θέλουμε να ξαναρχίσουμε! Δεν θεώρησες ότι έχεις πάλι μία ή πολλές ευκαιρίες να προσπαθήσεις για κάτι καινούργιο; Να κάνεις, να μάθεις, να πάρεις, να πας, να δεις, να γνωρίσεις ότι κι αν ήταν αυτό που είχες βάλει στην άκρη και όλο έλεγες «όχι τώρα ,πιο μετά».

Ε, να που τώρα η νέα χρονιά, σου δίνει το κίνητρο για να το κάνεις ή έστω να προσπαθήσεις! Είναι όμως κάτι που θέλεις πραγματικά;  Μήπως παρασυρόμαστε όλοι από την φόρα, το ξεκίνημα, το άγνωστο του νέου χρόνου, που μας δίνει 365 περιθώρια δοκιμής και πλάνης; Τι είναι άραγε αυτό που ήθελες τόσο πολύ, αλλά το άφηνες πίσω;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά τώρα που γυρίσαμε στο σχολείο, θα ζητάμε από τα παιδιά κάτι ανάλογο να κάνουν. Να μας πουν τους μικρούς, ανθεκτικούς και ανεξίτηλους στόχους τους. Και χαμογελάμε όταν τους ακούμε, γιατί μας φαίνονται «παιδιάστικοι». Μήπως έχεις αφήσει κι εσύ μερικούς τέτοιους «παιδιάστικους» στόχους ανεκπλήρωτους; Μήπως άραγε με την νέα χρονιά θυμηθείς μερικούς και τους βάλεις μπροστά;

ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΣΥ, ποιο είναι το πρώτο, πρώτο, πρώτο πράγμα που σκέφτηκες να κάνεις μέσα στην νέα χρονιά; Αφορούσε την δουλειά άραγε ή την προσωπική σου ζωή; Τι ήταν πιο σημαντικό στην λίστα των επιλογών σου; Εσύ ποια κατηγορία διάλεξες; Και κοίτα, εδώ δεν έχουμε δεν ξέρω , δεν απαντώ, δεν έχουμε τηλεφώνημα, ούτε την βοήθεια του κοινού. Είσαι εσύ και η πρώτη σου σκέψη. Εσύ και ο ένας ή οι πολλοί στόχοι σου. ΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ποιος ή ποιοι ήταν…και μετά ΞΕΚΙΝΑ!

Πείτε κι εσείς! Σχολιάστε!