Πρόσκληση και κάρτα για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

09/12/2016 19:00:00

 • Κάρτα Τάρανδος 
  Αν μπορείτε και έχετε καταφέρει να μην πετάτε τίποτα στον κάδο των σκουπιδιών 
  τότε αυτή η κάρτα μπορεί να γίνει.
  Γονείς και παιδιά μετά από μία εξόρμηση στην εξοχή μάζεψαν φύλλα βελανίδια και ξυλαράκια. Εμείς κρατήσαμε ρολά από χαρτί.

  Σε μία σελίδα Α4 από χοντρό χαρτόνι φτιάξαμε την κάρτα,στο πίσω μέρος  τα παιδιά ζωγράφισαν,σε ένα μικρό ταμπελάκι γράψαμε μια ευχή και κολλήσαμε στο κάτω μέρος της κάρτας τον τάρανδο που είχαμε έτοιμο από ανακυκλώσιμα υλικά.
  Μια κατασκευή από την τάξη της Άσπας Πετρογιάννη στη Χαραυγή

  Πρόσκληση 
  Οριγκάμι και πως μπορείς να μετατρέψεις μια απλή πρόσκληση από χαρτί Α4 .
  Χρειαστήκαμε τρία  χαρτάκια πράσινα ( 6 κινήσεις) ,ένα χαρτί γκρί Α4 ,κηρομπογιές ,ένα ψαλίδι και τον εκτυπωτή που τυπώσαμε την πρόσκληση.
   Η origami  είναι μια τέχνη διπλώματος χαρτιού, η οποία προέρχεται από την Κίνα. Τo όνομά της προέρχεται από τις λέξεις oru = διπλώνω και kami = χαρτί.
   

  1 Διπλώνουμε το χαρτί όπως δείχνουν οι διακεκομμένες γραμμές
  2. Αναποδογυρίζουμε το χαρτί και το διπλώνουμε όπως δείχνουν οι κόκκινες γραμμές
  3-4 διπλώνουμε όπως δείχνει το 2ο σχήμα. 
  Επαναλαμβάνουμε αυτές τις κινήσεις σε τρία όμοια χαρτάκια και μετά τα ενώνουμε για να φτιάξουμε το δέντρο. Μπορούμε να βάλουμε και ένα αστεράκι στην κορυφή του.

  Κόβουμε οβάλ το μπροστινό μέρος της κάρτας , το ίδιο σχήμα ακολουθούμε και στο  εσωτερικό σχέδιο. Με κηρομπογιά ( πλάγια) φτιάχνουμε το περίγραμμα. 
  Ευχαριστώ το  Γιάννη Γενναδενό εκπαιδευτικό Β/Βάθμιας ,που παλεύει με την υπομονή μου και  μου μαθαίνει να διπλώνω χαρτάκια.

 • Καίτη Παρασκευά
  #

  Νηπιοβρεφοκόμος και εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  Επικοινωνία: kate@elniplex.com