Προσυπογράφω -Τα φυλλαράκια της γλώσσας

0
24

Η υπογραφή, είτε πρόκειται για κάποιο έγγραφο είτε για ένα έργο τέχνης, αποτελεί ένα στοιχείο με ιδιαιτερη σημασία. Άλλες υπογραφές είναι απλές κι άλλες πιο ευφάνταστες και περίτεχνες, όλες όμως έχουν το ενδιαφέρον τους καθώς αποτελούν μια προσωπική, γραπτή έκφραση.

Τα Φυλλαράκια στα βιβλίο της Γλώσσας θεωρούν σημαντική την αποτύπωση των υπογραφών των φίλων τους. Με αυτή την αφορμή μπορούμε να ασχοληθούμε με τις υπογραφές μας παίζοντας είτε με τα αρχικά των ονομάτων μας, είτε με περισσότερα γράματα από το όνομα και το επίθετό μας. Κι αφού βρούμε μια υπογραφή που μας ταιριάζει μπορούμε να την αξιοποιήσουμε:

– Στις ταυτότητες που θα φτιάξουμε.
– Προσυπογράφοντας έναν κοινής αποδοχής κανόνα που θα συντάξουμε.
– Σε ένα γραπτό αίτημα προς τον Δήμο ή την κοινότητα στην οποία ζούμε.
– Στα έργα τέχνης που δημιουργούμε
– Σε ευχετήριες κάρτες.
– Σε ομαδικές εργασίες και κατασκευές.

Προεκτάσεις – Σύνδεση με άλλα γνωστικά αντικείμενα

Αν ασχολούμεστε με την τέχνη, μπορούμε να εκτυπώσουμε υπογραφές ζωγράφων σε μεγέθυνση και να προσπαθήσουμε να τις ταυτίσουμε με υπογεγραμμένα έργα τους, εξασκόντας την οπτική μας αντίληψη.

Έχει επίσης ενδιαφέρον η δουλειά του σουηδού εικονογράφου Patrik Svensson ο οποίος παρουσιάσε ένα νέο σχέδιο στο οποίο ένα οπτικό στοιχείο που σχετίζεται με διάφορους διάσημους ανθρώπους είναι ενσωματωμένο με τα ονόματά τους, ως άλλη υπογραφή τους. Για παράδειγμα στο όνομα του Σέρλοκ Χίλμς ενσωμάτωσε μια πίπα, ενώ στο όνομα του Βαν Γκογκ ένα αφτί. Θα είχε ενδιαφέρον να βρούμε και να απουπώσουμε σε έναν καμβά την υπογραφή μας μαζί με ένα οπτικό στοιχείο που μας χαρακτηρίζει! Προσυπογράφετε;