Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός, των Έντουαρντ Μπέρι

0
171

Τι δουλειά έχει ένας κακότροπος νάνος ονόματι Γκούμπο μέσα στο βιβλίο των τριών σωματοφυλάκων του Αλεξάνδρου Δουμά; Πώς συνδέονται τα κλεμμένα διαμάντια της βασίλισσας, μια κούπα ζεστή σοκολάτα, το μυστηριώδες τζίνι του μελανιού και μια πολική αρκούδα; Όλα αυτά τα παράξενα γεγονότα συμβαίνουν στην δεύτερη και άκρως απολαυστική περιπέτεια της σειράς Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ.

Η νέα αποστολή «διάσωσης» που αναλαμβάνουν τα δύο αδέρφια η Άλμπα και ο Ντιέγκο μας ταξιδεύουν από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι και από το σήμερα στο 1625. Τα δύο παιδιά διεισδύουν στην ιστορία, έχοντας μεγαλώσει με έναν μαγικό τρόπο και γίνονται φρουροί του καρδινάλιου Ρισελιέ. Ο τελευταίος έχει πάρει υπό την προστασία του τον νάνο, στον οποίο μάλιστα έχει παραχωρήσει και τον τίτλο του κόμη. Η Άλμπα και ο Ντιέγκο θα μπλέξουν σε μονομαχίες με τους φρουρούς του καρδινάλιου Ρισελιέ, θα καταφέρουν να ελευθερώσουν τους τρεις σωματοφύλακες και τον Ντ’ Αρτανιάν και θα πείσουν τον νάνο Γκούμπο να αποχωρήσει από την κλασική ιστορία.

Το σενάριο και αυτού του βιβλίου της σειράς παραμένει το ίδιο. Η ωραιότερη και πιο πολυαναμενόμενη ιστορία που γράφτηκε ποτέ εξαφανίζεται από το βιβλίο μία μέρα πριν την κυκλοφορία του και ένας αταίριαστος ήρωας έχει εισβάλλει στην ιστορία ανατρέποντας όλη την πλοκή. Η Άλμπα και ο Ντιέγκο, με τη βοήθεια της εκκεντρικής θείας τους Μπεατρίθ, η οποία έχει ένα μυστηριώδες, μαγικό βιβλιοπωλείο, αναλαμβάνουν να βάλουν σε τάξη και αυτή την ιστορία λαμβάνοντας με ένα μαγικό μελάνι, ενεργό ρόλο στην πλοκή.

Ο Πιερντομένικο Μπακαλάριο και ο Εντουάρντο Χάουρεγκι, το λογοτεχνικό δίδυμο που βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο Έντουαρντ Μπέρι, βασίζονται στο κλασικό κι αγαπημένο μυθιστόρημα του Α. Δουμά και δημιουργούν μία σύγχρονη και πρωτότυπη περιπέτεια γεμάτη δράση κι ανατροπές. Η εγκιβωτισμένη ιστορία των Τριών Σωματοφυλάκων με διάφορα τεχνάσματα βρίσκει τη θέση της μέσα στο βιβλίο, ώστε ακόμα και οι αναγνώστες που πιθανόν να μην την έχουν διαβάσει, να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία της.
Μια ακόμα καλογραμμένη ιστορία γεμάτη γλαφυρές περιγραφές, χιούμορ και αγωνία η οποία δεν θα σας απογοητεύσει!

Ακολουθήστε τους πρωταγωνιστές στη νέα τους περιπέτεια και ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, με οδηγό τη φαντασία!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός
Τίτλος σειράς: Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ
Συγγραφέας: Εντουάρντο Χάουρεγκι, Πιερντομένικο Μπακαλάριο(μαζί αποτελούν τον Εντουάρντ Μπέρι)
Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Φεβρουάριος 2017
Επιμέλεια έκδοσης: Θοδωρής Τσώλης
Προσαρμογή εξωφ.: Γιώργος Παναρετάκης
Σελίδες: 272
Μέγεθος: 14 Χ 20,5
ISBN:  978-618-03-0729-0