Τα παιδιά γράφουν παραμύθια

27/07/2016 14:00:00

 • Όταν τα παιδιά γράφουν παραμύθια δίνουν έμπνευση στους μεγαλύτερους.                                                        
  Η διεύθυνση Βιομηχανίας,Ενέργειας & Φυσικών Πόρων με την διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης διοργάνωσαν διαγωνισμό συγγραφής με θέμα:«Οι μικροί νησιώτες, η δύναμη της φύσης, η ενέργεια και το περιβάλλον» 
  για τους μαθητές της Ε'και της ΣΤ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων όλης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  Η επιτροπή διάλεξε δύο παραμύθια και για ένα από αυτά θα σας μιλήσουμε σήμερα.Είναι της Θεολογίας Καννέλη μαθήτριας  και με υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος την Χριστίνα Φανάρα. 
  Η Θεολογία είναι ένα κορίτσι που ζει στο Αγαθονήσι.Το Αγαθονήσι είναι το βορειότερο νησί του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος και βρίσκεται πολύ κοντά στη Σάμο.
  Οι κάτοικοι του δεν ξεπερνούν τους 180. 

  Η Θεολογία έγραψε το παραμύθι "Ο Φίνος ο Δελφίνος σε δίαιτα" όπου τα πνευματικά δικαιώματα  ανήκουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  Υπεύθυνοι για την δράση αυτή ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης κ.Άγγελος Ανανίας  και ο Αντιπεριφερειάρχης  Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ.Γιάννης Φλεβάρης.
  "Ο Φίνος ο Δελφίνος σε δίαιτα"

  Ο Φίνος ο Δελφίνος είναι γραμμένος σε έμμετρο λόγο και μας μιλάει για ένα Δελφίνι τον Φίνο που κατάφερνε πάντα να ξεφεύγει από τα δίχτυα των ψαράδων. Όταν όμως τελείωσαν τα ψάρια άρχισε να τρώει πρασινάδα,η πρασινάδα δεν του άρεσε και έναν πρωινό όταν κοιτάχτηκε σε μια αχιβάδα είχε τα μαύρα του τα χάλια.
  Μας μιλάει για την φιλία του με την Θεολογία και πως η Θεολογία που αγαπάει τη θάλασσα,κατάφερε να διώξει όλα τα καΐκια και τις τράτες για να επιστρέψουν πάλι πίσω τα ψάρια. Η Θεολογία κατάφερε να φτιάξει μια οργάνωση οικολογική με σήμα τον αγαπημένο της τον Φίνο. 
  Και έτσι ο Φίνος ο Δελφίνος μαζί με την Θεολογία σώζουν τις θάλασσες από την υπεραλιεία. 
  Όταν αυτό  το παραμύθι  έφτασε στα χέρια μας η χαρά μας ήταν μεγάλη.Τέτοιες πρωτοβουλίες σε συγκινούν και σε κάνουν να ελπίζεις.Έγινε διασκευή για κουκλοθέατρο,φτιάξαμε κούκλες από αφρολέξ και ένα σκηνικό που να μπορεί έστω και λίγο να μας μεταφέρει στο υπέροχο Αγαθονήσι.

 • Καίτη Παρασκευά
  #

  Νηπιοβρεφοκόμος και εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  Επικοινωνία: kate@elniplex.com