Τα παρεξηγημένα ζώα #3: το φίδι

12/02/2013 10:00:00

 • Κροταλίας, βόας, οχιά, λαφιάτης είναι μερικά μόνο από τα διαφορετικά φίδια που μπορούμε να δούμε σε φωτογραφίες με τα παιδιά. Για πύθωνες και ανακόντα μη συζητήσουμε, προκαλούν ένα δέος.

  Τα φίδια είναι συνήθως αμυντικά απέναντι στον άνθρωπο. Προειδοποιούν και ουσιαστικά θέλουν να απομακρύνουν αυτόν που θεωρούν ότι τα απειλεί. Δε θέλουμε να μάθουμε τα παιδιά να παίρνουν αγκαλιά τα φίδια αλλά αυτή η παρεξήγηση για το κακό και σιχαμένο φίδι που σε τρώει όπου σε βρει, έπρεπε να τελειώσει.

  Στο elniplex σήμερα θα πούμε ιστορίες για τα φίδια (σπάνια μάλιστα), θα συστήσουμε παραμύθι και θα φτιάξουμε ένα εύκολο φίδι που ακίνδυνα θα κρατήσουμε στα χέρια μας!

  Περιμένοντας τα υπόλοιπα και ξεκινήστε με κλασικό Sesame Street  (που διδάσκουν το γράμμα S για τους ομόγλωσσους τους)

   σχεδιάστε εύκολα ένα φίδι

  ακούστε τον αξεπέραστο Ευγένιο Σπαθάρη στο Μεγαλέξανδρο και το καταραμένο φίδι

  ή δείτε το ολόκληρο από το θίασο του Τ. Γεωργίου

 • Απόστολος Πάππος
  #

  Είμαι διαχειριστής ύλης του ELNIPLEX από την πρώτη του ώρα. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός τα τελευταία 13 χρόνια, στη δημόσια εκπαίδευση, τα 3 τελευταία στο 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

  Διαβάζω βιβλία, ανθρώπους, έργα τέχνης, τοπία, ιδέες και προσπαθώ να αποτυπώσω στα γραπτά μου όσα μου λένε. Δεν είμαι κριτικός βιβλίου ή τέχνης. Είμαι όσα άλλα αγαπώ και δε δηλώνω, όσα αγγίζω και δεν πληγώνω, όσα περπατώ μα δεν τρέχω, όσα σκέφτομαι μα δε γράφω ποτέ, όσα γράφω μα δε ξέρεις.

  Θα ζήσω ως τα 78 μου σίγουρα. Για μετά δεν παίρνω όρκο. Ως τότε θα ζητιανεύω μία μέρα ακόμη.

  Έχω σπουδάσει, παρακολουθήσει, διδαχθεί και διδάξει κάμποσα πράγματα και γνωστικά πεδία.

  Από το ELNIPLEX θα δείτε πολλά ακόμα. Γιατί είναι το βλέμμα μας στον κόσμο.

  Επικοινωνία: apostolos@elniplex.com, info@elniplex.com