Τα πιάτα τα... ελληνικά

20/03/2015 14:00:00

 • Γράφει η νηπιαγωγός Ράνια Μακρή

  Πιάτα ελληνικά που βρήκαμε έτοιμα από μεγάλο σούπερ μάρκετ. Όχι βέβαια πως δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας με τα πινέλα και τις τέμπερές μας ή με κάποιο στένσιλ που θα δημιουργήσει πιο “τέλειες” τις γραμμές μας (χωρίς η περίφημη τελειότητα να είναι κάποιος αυτοσκοπός). Εύκολο επίσης θα ήταν να κόψουμε μπλε λωρίδες από κάνσον ή γλασέ και να τις κολλήσουμε σε ένα λευκό πιάτο κόβοντας τα περισσεύματα στις άκρες.
  Στην μέση κολλήσαμε έναν τσολιά με το ταίρι του. Εμείς σχεδιάσαμε μόνο ένα χαλαρό περίγραμμα των μορφών και τα παιδιά τους απέδωσαν κατά το δοκούν

  .piato-25h1

  piato-25h2

   

 • Ράνια Μακρή
  #

  Είμαι η Ράνια και είμαι νηπιαγωγός... Όχι από επιλογή αλλά μάλλον από μια μαθηματική ατυχία να την πω... συνομωσία να την πω... σε καλό μου βγήκε τελικά... Αφού πέρασα από την ιδιωτική εκπαίδευση 7 ολόκληρα χρόνια παρακαλώ, ο πρώτος μου σταθμός στο δημόσιο νηπιαγωγείο ήταν στην Σάμο, έπειτα βρέθηκα στα «ηρωικά» Καμίνια του Πειραιά όπου και πέρασα 8 καταπληκτικές σχολικές χρονιές.. για να ρίξω άγκυρα τα τελευταία 4 χρόνια (βέβαια ποτέ να μην είμαστε και σίγουροι...) στον Άγιο Δημήτριο Αττικής ... Οι φίλες μου με λένε «σκόρο» και ο άντρας μου «ψαλιδοχέρη». Μου αρέσει να κόβω, να κολλάω και να δημιουργώ... Α! Μου αρέσουν και οι αγκαλιές... Οι αγκαλιές των μαθητών μου γιατί θεραπεύουν τα πάντα... Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε...!

  Επικοινωνία: rania@elniplex.com