Τα Φυλλαράκια: ήρθαν τρία νέα βιβλία από το Μεταίχμιο και το Elniplex

14/06/2016 19:00:00

 • Τίτλος: Τα Φυλλαράκια των Μαθηματικών, Τα Φυλλαράκια της Γλώσσας, Τα Φυλλαράκια της Τέχνης
  Συγγραφείς: Κατερίνα Ανδρικοπούλου, Φωτεινή Βαρδάκα, Χρυσάνθη Δενδρή, Ανέζα Κολόμβου, Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Καίτη Παρασκευά, Δώρα Πουρή
  Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
  Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Ιούνιος 2016
  Σειρά: Εκπαιδευτικά βιβλία για την προσχολική εκπαίδευση
  Διόρθωση τυπογραφικών δοκιμίων: Βάλια Μπράβου
  Ηλεκτρονική Σελιδοποίηση: Ουρανία Λυμπεροπούλου

  Σελίδες: 48 (κάθε βιβλίο)
  Μέγεθος: 21 Χ 27,5

  Τα φυλλαράκια των Μαθηματικών
  ISBN: 978-618-03-0529-6
  Αγοράσε το με €6,93 €7,70
  εδώ

  Τα φυλλαράκια της Γλώσσας
  ISBN: 978-618-03-0528-9
  Αγοράσε το με €6,93 €7,70
  εδώ

  Τρία νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο με την υπογραφή του ELNIPLEX θα βρίσκονται σε όλα τα βιβλιοπωλεία από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016. Πρόκειται για "Τα Φυλλαράκια" των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, μια ολοκαίνουρια παρέα που είμαστε απολύτως σίγουροι πως θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

  Η Πίξελ, η Φαρσί, η Πόζα Λίζα, η Τζόγια, ο Άνω Κάτω, ο Σαρδάμ, ο Αμανέους και ο Τάτσι Μήτσι Κότσι, μαζί με τον πιστό φίλο σκύλο τους, τον Φιρφιρή, γεννήθηκαν από τη φαντασία των συντακτών του ELNIPLEX και πήραν μορφή από τα πινέλα της εικονογράφου Ρένιας Μεταλληνού. Η ευρηματική αυτή παρέα πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά βιβλίων του Μεταιχμίου.

  Στα τρία πρώτα βιβλία της σειράς, Γλώσσα, Μαθηματικά και Τέχνη, μέσα σε 48 σελίδες, η παρέα των παιδιών, αφού κάνει κάθε παιδί μέλος της, μπαίνει σε μια πρωτότυπη και άκρως διασκεδαστική περιπέτεια. Μυστήριο, αγωνία, γρίφοι, προβλήματα, προσκλήσεις. Μέσα από μια ΕΝΙΑΙΑ ιστορία που διατρέχει όλες τις σελίδες, τα παιδιά αναπτύσσουν με εξαιρετικά διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο δεξιότητες γλώσσας, μαθηματικών και τέχνης ενώ παράλληλα κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο των αριθμών, των γραμμάτων και της τέχνης.

  Τρεις διαφορετικές περιπέτειες που θα συναρπάσσουν τα παιδιά. Σας εγγυόμαστε: δε θα θέλουν να το αφήσουν από τα χέρια τους!

  Κι αυτό γιατί η προσέγγιση που επιλέξαμε έχει στοιχεία που καθιστούν τα βιβλία αυτά μοναδικά! Η ενιαία παραμυθο-ιστορία, το χιούμορ, οι διαρκείς προκλήσεις, η σύνδεση των φύλλων με τα προηγούμενά τους, η καλλιέργεια της φαντασίας και της κριτικής ικανότητας, η επιβράβευση πολλών διαφορετικών απαντήσεων και η αποφυγή στιγματισμού της δήθεν λάθος επιλογής σε πάρα πολλά φύλλα εργασίας, η περιπέτεια στην οποία εισέρχεται το παιδί, η ένταξη του παιδιού-αναγνώστη στην παρέα του βιβλίου ως ισότιμο μέλος, η βίωση της απόλυτης ικανοποίησης στο τέλος καθώς και η αποκάλυψη του μυστηρίου είναι μερικές μόνο από τις καινοτομίες που εισάγει η νέα αυτή σειρά βιβλίων.

  Παράλληλα, το ELNIPLEX, σε συνεργασία με το Μεταίχμιο, θα τροφοδοτούν διαρκώς μέσω των ιστοτόπων και των κοινωνικών τους δικτύων τα βιβλία με νέες περιπέτειες και στοιχεία, νέες διαδραστικές προκλήσεις δημιουργώντας μια πραγματική θάλασσα δημιουργικότητας.

  Τα φυλλαράκια των Μαθηματικών

  Από νωρίς το πρωί, οι 8 φίλοι κι εσύ μαζευτήκατε στο σπίτι του παππού του Άνω Κάτω για το μεγάλο ταξίδι με τη μοναδική Χρονοκάψουλα! Σας το 'χε τάξει ο εφευρέτης παππούς: Θα είναι μια εμπειρία που δε ξεχάσετε ποτέ η Χρονοκάψουλα! Όλοι ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους και οι ετοιμασίες άρχισαν αμέσως! Όμως... τι συμβαίνει ξαφνικά; Πού βρίσκεστε; Θα καταφέρετε να διαφύγετε και να φτάσετε εγκαίρως στην χρονοκάψουλα; Ένα απολαυστικό ταξίδι στη μαγεία των αριθμών, των σχημάτων και των πράξεων μόλις ξεκινά! Συγκέντρωσε τους κρυμμένους αριθμούς και λύσε το μυστήριο! Βιάσου! Ο χρόνος έχει αρχίσει ήδη να κυλά!

  Τα φυλλαράκια της Γλώσσας

  Τα παιδιά κι εσύ φτιάξατε παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά ένας ιός καταστρέφει τη γλώσσα και τα χαλάει όλα. Με τη βοήθεια σου θα καταφέρουμε να περάσουμε όλα τα επίπεδα, να εξουδετερώσουμε τον ιό και να απολαύσουμε το ΚΥΒΟΛΕΞΟ της παρέας στο τέλος του βιβλίου, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που λείπουν! Μια χιουμοριστική και παιχνιδιάρικη περιπλάνηση στη μαγεία της γλώσσας!

  Γνωρίστε τα Φυλλαράκια σας και μπείτε στην παρέα τους!

  Το τρίτο βιβλίο της σειράς "Τα φυλλαράκια της Τέχνης" θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο ενώ τα Φυλλαράκια σου υπόσχονται πολλές ακόμα φανταστικές περιπέτειες. Μπες στα Φυλλαράκια και ζήσε συναρπαστικά!

 • ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

  ***

  Κατερίνα Ανδρικοπούλου
  Φωτεινή Βαρδάκα
  Χρυσάνθη Δενδρή
  Ανέζα Κολόμβου
  Μαίρη Μπιρμπίλη
  Απόστολος Πάππος
  Καίτη Παρασκευά
  Δώρα Πουρή

  Τα βιβλία του ELNIPLEX
  Ποιος απήγαγε τον Αϊ-Βασίλη, θεατρική διασκευή του βιβλίου του Βασίλη Παπαθεοδώρου, Εκδόσεις Χαραυγή (2014)
  Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης, θεατρική διασκευή του βιβλίου του Βασίλη Παπαθεοδώρου, Εκδόσεις Χαραυγή (2014)
  Αθλητισμός: Ιδέες και Αξίες, Εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη (4-2016)
  Τα φυλλαράκια των Μαθηματικών, Εκδόσεις Μεταίχμιο (15-6-2016)
  Τα φυλλαράκια της Γλώσσας, Εκδόσεις Μεταίχμιο (15-62016)
  Τα φυλλαράκια της Τέχνης, Εκδόσεις Μεταίχμιο (29-8-2016)

  ***

  Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

  ***

  Η Ρένια Μεταλληνού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σε ηλικία περίπου 4 ετών ξεκίνησε την καλλιτεχνική της σταδιοδρομία ζωγραφίζοντας  αρχικά σε έπιπλα και τοίχους με αυτοσχέδια χρώματα-τα καλλυντικά της μητέρας της-αναγκάζοντας την έτσι να της αγοράσει τετράδια, μπλοκ, μαρκαδόρους και χρώματα!

  Μεγαλώνοντας μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει διακόσμηση άλλα τελικά σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ. Λίγα χρόνια αργότερα κερδίζοντας μια υποτροφία παρακολούθησε για 1μιση χρόνο μαθήματα σχεδίου μόδας στο ΙΕΚ Ακμή. Εργάστηκε για περιοδικά και εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας για 10 περίπου χρόνια.

  Το 2013 όπου κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο (Ζωγραφίζω, παίζω και μαθαίνω την άλφαβήτα από τις εκδόσεις Πατάκη) αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την εικόνογράφηση.Σήμερα ζει λίγο έξω απο την Αθήνα με την οικογένεια της και τα ζωάκια τους και συνεχίζει να ζωγραφίζει σε κάθε ευκαιρία. Το ιντερνετικό της σπίτι είναι το reniametallinou.com

 • Απόστολος Πάππος
  #

  Είμαι δημιουργός και διαχειριστής ύλης του ELNIPLEX από την πρώτη του ώρα. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός τα τελευταία 15 χρόνια, στη δημόσια εκπαίδευση, τα 5 τελευταία στο 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

  Θα ζήσω ως τα 78 μου σίγουρα. Για μετά δεν παίρνω όρκο.

  Επικοινωνία: apostolos@elniplex.com, info@elniplex.com