Τα φυλλαράκια των μαθηματικών - Παίζοντας με τις σκιές μας

27/09/2016 15:00:00

 • Η περιπέτεια για την αναζήτηση της χρονοκάψουλας έχει ήδη ξεκινήσει! Τα φιλαράκια βρίσκονται σε ένα σκοτεινό τούνελ. Ευτυχώς έχουν μαζί τους έναν φακό. Τον ανοίγουν και στους τοίχους εμφανίζονται οι σκιές τους που τους μπερδεύουν λίγο έτσι όπως είναι ανακατωμένες. Αλήθεια, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη σκιά κάθε ήρωα;

  Τα φιλαράκια μας δίνουν την ευκαιρία να προβούμε σε ταυτίσεια προσώπων με τη σκιά τους στην άσκηση της σελίδας επτά από το βιβλίο Τα Φυλλαράκια των Μαθηματικών. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να πειραματιστούμε και να παίξουμε με τις σκιές αντικείμένων του σπιτιού και της τάξης μας.

  Προεκτάσεις-Σύνδεση με άλλα γνωστικά αντικείμενα:
  Οι σκιές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά. Μπορούμε λοιπόν να οργανώσουμε πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια. Στην αυλή μπορούμε να σχεδιάσουμε τη σκιά των φίλων μας με κιμωλία στο πάτωμα. Να αντιστοιχίσουμε σκιές και περιγράμματα. Να μετρήσουμε τις σκιές μας και να δούμε πότε η σκιά μας είναι ίση με το ύψος μας. Μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τη σκιά μας, να προσπαθήσουμε να δραπετεύσουμε από τη σκιά μας αλλά και να χορέψουμε με τη σκιά μας! Με άλλα λόγια να διασκεδάσουμε και να πειραματιστούμε! 

  Καλή διασκέδαση, φιλαράκια!

 • Μαίρη Μπιρμπίλη
  #

  Νηπιαγωγός γενικής και ειδικής αγωγής σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Ανατολικής Αττικής. Στο ELNIPLEX γράφει για όσα μπορεί και σκέφτεται. Είναι υπεύθυνη Βιβλίου και Εκδοτικών Ενεργειών του ELNIPLEX. Αν τη θέλετε πολύ, θα τη βρείτε στο παρακάτω e-mail.

  Επικοινωνία: books@elniplex.com, info@elniplex.com