Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων- Νέο βιβλίο της πετυχημένης σειράς για παιδιά

08/11/2017 22:00:00

 • Τίτλος: Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων
  Συγγραφείς: Απόστολος Πάππος, Μαίρη Μπιρμπίλη, Δώρα Πουρή, Ανέζα Κολόμβου, Φωτεινή Βαρδάκα, Καίτη Παρασκευά, Χρυσάνθη Δενδρή
  Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
  Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2017
  Σειρά: Εκπαιδευτικά βιβλία για την προσχολική εκπαίδευση
  Διόρθωση τυπογραφικών δοκιμίων: Μαρία Γονιδάκη
  Ηλεκτρονική Σελιδοποίηση: Ουρανία Λυμπεροπούλου
  Σελίδες: 48
  Μέγεθος: 21 Χ 27,5
  ISBN: 978-618-03-1170-9
  Αγοράσε το

  Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η γνωστή και αγαπημένη παρέα των οκτώ φίλων προσπαθεί να βοηθήσει τον θείο του Σαρδάμ να φτιάξει εγκαίρως ένα ονειρεμένο Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Η ομάδα των ξωτικών που είχε αναλάβει το έργο αρρώστησε κι έτσι το ξωτικό Στράκαστρούκας θα συνεργαστεί με τον Άνω Κάτω, τη Φαρσί, την Πόζα Λίζα, τον Σαρδάμ, την Πίξελ, τον Τάτσι Μίτσι Κότσι, τον Αμνέους και την Τζόγια. Θα προλάβουν όμως να ετοιμάσουν εγκαίρως τα σπιτάκια με τις λιχουδιές, τις κατασκευές, και τα κάλαντα;

  Πρόκειται για ένα γιορτινό βιβλίο το οποίο μέσα από μια πρωτότυπη περιπέτεια φέρνει τα παιδιά σε επαφή με ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καλλιεργώντας παράλληλα την κρίση, τη φαντασία, γλωσσικές και λογικομαθηματικές δεξιότητες. Η ιστορία του βιβλίου μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Νηπιαγωγείο και την Α' Δημοτικού καθώς οι διάλογοι είναι γραμμένοι σε στίχους. Δίνει εξάλλου, πολλές ιδέες για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου εργαστηρίου.

  Ένα έγχρωμο, διασκεδαστικό παιχνίδι με κάρτες!

  1. Περιέχουν πολλά ανοιχτά φύλλα εργασίας, ασκήσεις δηλαδή όπου μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις. Στις ασκήσεις αυτές βλέπουμε τον τρόπο σκέψης ενός παιδιού και δεν επιβραβεύουμε απλώς τη μία και μοναδική σωστή απάντηση.

  2. Όλα τα βιβλία με τα Φυλλαράκια διέπονται από μία ενιαία ιστορία. Όλα τα φύλλα συνδέονται μεταξύ τους και δεν είναι ξεκομμένα το ένα από το άλλο.

  3. Το παιδί-αναγνώστης αποτελεί ισότιμο μέλος της ομάδας και συμμετέχει ενεργά στην επίλυση των ερωτημάτων, δίχως να είναι απλώς ένας λύτης.

  4. Χιούμορ, διαρκείς προκλήσεις, καλλιέργεια της φαντασίας και της κριτικής ικανότητας

  5. Βίωση της απόλυτης ικανοποίησης στο τέλος με την αποκάλυψη και την επίλυση του μυστηρίου.

  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!

  Ο Άνω Κάτω, η Φαρσί, η Πόζα Λίζα, ο Σαρδάμ, ο Τάτσι Μίτσι Κότσι, ο Αμανέους, η Τζόγια και η Πίξελ μας αποκάλυψαν ότι σε αυτό το έκτο βιβλίο/περιπέτειά τους υπάρχει ένας ήρωας- έκπληξη που κρύβεται σε κάθε σελίδα και μας προκαλεί να τον ανακαλύψουμε. Ένα ακόμα μυστικό που μας εμπιστεύτηκαν είναι ότι τους ήταν δύσκολο να συναγωνιστούν στις τρεχάλες τον καινούριο τους φίλο, το ξωτικό Στρακαστρούκα γιατί η εικονογράφος Ρένια Μεταλληνού του ζωγράφισε ένα τέλειο αμαξίδιο!

  Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) όλα τα παιδιά θα βιώσουν μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα αναβιώνοντας παραδοασιακά έθιμα, τραγουδώντας κάλαντα, φτιάχνοντας γλυκίσματα και παίζοντας πρωτότυπα παιχνίδια. Μαζί τους θα είναι όλα τα Φυλλαράκια!  ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

  Και μην ξεχάσετε:

  Μαζί με τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων, κυκλοφορούν και τα Φυλλαράκια της Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Τέχνης, των Διακοπών και της Φύσης με δώρο ένα εκπληκτικό επιτραπέζιο. Δείτε το στις εκδόσεις Μεταίχμιο εδώ.

  Το ELNIPLEX και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου
  ΤΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

  Τι πρέπει να κάνετε:

  Ισχύς διαγωνισμού 4 ημέρες από τη δημοσίευση του άρθρου.

  Ανακοίνωση νικητών Οι νικητές ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ και θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία τους στο inbox του elniplex στο facebook. Εφόσον ο νικητής είναι κάτοικος εκτός Αττικής, το βιβλίο θα του αποσταλεί από τον εκδοτικό οίκο του παραπάνω βιβλίου. Αν ο νικητής κατοικεί εντός Αττικής, θα ειδοποιηθεί να το παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.

  Τρόπος επιλογής Οι κληρώσεις του ELNIPLEX γίνονται με αδιάβλητο σύστημα Random Number Generation (RNG).

  Εξαιρούνται Στους διαγωνισμούς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τακτικοί συντάκτες του ELNIPLEX.

  Νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Φωτεινή Τσιακατούρα.

 • Μαίρη Μπιρμπίλη
  #

  Νηπιαγωγός γενικής και ειδικής αγωγής σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Ανατολικής Αττικής. Στο ELNIPLEX γράφει για όσα μπορεί και σκέφτεται. Είναι υπεύθυνη Βιβλίου και Εκδοτικών Ενεργειών του ELNIPLEX. Αν τη θέλετε πολύ, θα τη βρείτε στο παρακάτω e-mail.

  Επικοινωνία: books@elniplex.com, info@elniplex.com