Τεράστιο το ενδιαφέρον για τον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών Κύπρου

04/04/2017 16:00:00

 • Τεράστιο φαίνεται ότι είναι το ενδιαφέρον των Κυπρίων και Ελλήνων εκπαιδευτικών για τον ΑΣΕΠ που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του 2017 (εκτίμηση Νοέμβριος) και δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν θα έχουν όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις (πτυχία κ.α.).

  Αν σκεφτεί κανείς ότι πάνω από 12.000 Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν γραφτεί τα τελευταία 5 χρόνια στην επετηρίδα της Κύπρου, καταλαβαίνει πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Και πώς να μην είναι ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί - μια ολόκληρη γενιά- έχουν μείνει εκτός δυνατότητας διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας στο δημόσιο σχολείο για πάνω από 9 χρόνια. 

  Οι γραπτές εξετάσεις χωρίζονται σε τρία μέρη και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  1. Το πρώτο μέρος, το οποίο μοριοδοτείται με 32%, αφορά εξέταση στο γνωστικό αντικείμενο.
  2. Το δεύτερο μέρος, το οποίο μοριοδοτείται με 10%, αφορά εξέταση δεξιοτήτων.
  3. Το τρίτο μέρος, το οποίο μοριοδοτείται με 8%, αφορά εξέταση για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας

  Για σκοπούς πληροφόρησης των ενδιαφερόμένων το Υπουργείο ανακοίνωσε τη λειτουργία νέας ιστοσελίδας με τη σχετική ύλη για κάθε γνωστικό αντικείμενο και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εξέταση.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για την Εξεταστέα Ύλη:
  για τη Δημοτική Εκπαίδευση (Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Ειδικοί εκπαιδευτικοί)
  εδώ,
  για τη Μέση Γενική Εκπαίδευση
  εδώ,
  για τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση
  εδώ

  Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να παρακολουθούν την ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου για τις Εξετάσεις Διορισίμων Εκπαιδευτικών http://diorisimoi.moec.gov.cy ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς οι ενημερώσεις στα θέματα των εξετάσεων δεν είναι σπάνιες.

  Οι πρώτοι διορισμοί με το σύστημα των γραπτών εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτεμβριο του 2018. Συγκεκριμένα, από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2027 οι κενές θέσεις θα πληρούνται κατά 50% με διορισμό από την επετηρίδα (πίνακας διοριστέων) και κατά 50% από τον πίνακα διορίσιμων (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ). Απο τον Σεπτέμβριο του 2027 όλοι οι διορισμοί θα πραγματοποιούνται μόνο από τον πίνακα διορισίμων του ΑΣΕΠ.

  Σημειώνουμε, επίσης, ότι για να συμμετέχετε στις εξετάσεις θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στους πίνακες διορισίμων. Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή στους πίνακες διορισίμων καθώς και τη σχετική μοριοδότηση μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Κύπρου, μπορείτε να δείτε και Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικές με τους Πίνακες Διορισίμων

  Τα φροντιστήρια ετοιμάζονται πυρετωδώς σε Ελλάδα και Κύπρο και ήδη κάποια έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα.

  Το ELNIPLEX...

  ... θα παρέχει όλη τη γνώση και εμπειρία του στους υποψηφίους νηπιαγωγούς, από την Ελλάδα και την Κύπρο, στο φημισμένο φροντιστήριο "Περι Δικαίου", η υπεύθυνη του οποίου, κυρία Αγγελική Σπύρου, μας επιβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον των υποψηφίων είναι ιδιαιτέρως αυξημένο ενόψει του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών της Κύπρου. Η κυρία Σπύρου μας μίλησε για το Περί Δικαίου και την παρουσία του στον επερχόμενο ΑΣΕΠ της Κύπρου.

  "Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ μπορεί να καυχάται για τις μεγάλες και συνεχείς επιτυχίες και διακρίσεις των σπουδαστών του σε ιδιαιτέρως δύσκολους επαγγελματικούς διαγωνισμούς. Για τον πρώτο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ Κύπρου ετοιμάσαμε τμήματα που θα λειτουργήσουν τις προσεχείς εβδομάδες. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τμήματα:

  Νηπιαγωγών (16 μαθήματα, 5 ωρών το καθένα, από 29 Απριλίου και κάθε Σάββατο, σύνολο 80 ώρες)
  Δασκάλων
  Φιλολόγων
  Μαθηματικών
  Φυσικών
  Χημικών
  Καθηγητών Ξένων Γλωσσών

  Στο Περί Δικαίου θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα παρακολούθησης των μαθημάτων εξ αποστάσεως για όσους δεν είναι κάτοικοι Αθηνών ή επιλέξουν την αποφυγή των μετακινήσεων. Τα τμήματά μας στελεχώνονται από διδάσκοντες με πολυετή εμπειρία, υπευθυνότητα και απόλυτη εξειδίκευση. Όλοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων ιδιαίτερα επιτυχημένοι ο καθένας στον τομέα του. Τα δίδακτρα είναι ιδιαιτέρως προσιτά, προσαρμοσμένα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε."

  Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φροντιστηρίου πατώντας εδώ (αρχική σελίδα εδώ) ή τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα 210-3801398 και 697 2662114 ή στο μέιλ info@peridikaiou.gr

  Περί Δικαίου
  Σόλωνος 96, 5ος όροφος
  Αθήνα, 106 80
  Τηλέφωνα Επικοινωνίας
  +30 210 3801398
  +30 697 2662114

 • LADY BRITT
  #

  Η Lady Britt γεννήθηκε μια Παρασκευή στο Λονδίνο από Έλληνες γονείς με καταγωγή τον Άγιο Ισίδωρο. Μίλησε στα 3 της πρώτη φορά, έπαιξε πιάνο στα 5, έσπασε ένα βάζο στα 6, έφαγε μια πεταμένη σοκολάτα στα 7, κάνει κλασικό χορό από τα 8,5 και έδειρε μια δασκάλα στα 13 επειδή της είπε ότι δε θα καταφέρει τίποτα στη ζωή της. Στα 18 της άρχισε να σπουδάζει, στα 27 της τέλειωσε το μεταπτυχιακό της αλλά αποσύρθηκε από τα εγκόσμια λόγω πλούσιου γάμου και μιας ληστείας σε τράπεζα μια Παρασκευή (και 14).

  Ζει σε ένα βουνό, μαζί με τον άντρα της και τα 12 παιδιά τους τα οποία αποτελούν την ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής και μετακινούνται με το πούλμαν του παππού Κορνήλιου.

  Στο ELNIPLEX γράφει για ο,τι της κάνει κέφι, συνήθως μετά το πότισμα των μαρουλιών και το ξερίζωμα των κρεμμυδιών. Αν δεν τη δείτε στο βουνό ή στο γήπεδο, θα τη βρείτε εδώ.

  Επικοινωνία: lady_britt@elniplex.com