More
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_405
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΤικ και Τελα Ο καινούριος φίλος, του Αξελ Σεφλερ

    Τικ και Τελα Ο καινούριος φίλος, του Αξελ Σεφλερ

    Γράφει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου.

    Το 7ο βιβλίο της πολύ επιτυχημένης σειράς για μικρούς αναγνώστες, έρχεται απο τον Ίκαρο με άκρως καλοκαιρινή διάθεση. Οι γνωστοί μας πια Τίκ και Τέλα βγαίνουν απο το σπίτι, βγάζουν και τα χειμωνιάτικα ρούχα τους, βάζουν μαγιό, καπέλα, και αντιλιακά και κατευθύνονται στην πλησιέστερη παραλία.

     Μάλλον κάπου στη παραλία του Brighton θα αγνάντευε ο κυριος Σέφλερ όταν ζωγράφιζε τις εικόνες του, αυτό μου θύμισε εμένα τουλάχιστον.  Ένα βιβλίο όπου η πάλη εικόνας και κειμένου είναι μάλλον άνιση. Οι εικόνες είναι τόσο ζωντανές που νιώθεις πώς και εσύ είσαι εκεί και φτιάχνεις καστράκια στην άμμο.  Με λεπτομέρια καλά μελετημένη, τόσο όσο, με σκοπό να προσελκύσει το μικρό παιδί να του κινήσει την περιέργεια και να αναπτυχθεί ο διάλογος και όχι να το αποθαρύνει ή να τον μπερδέψει.

    Οι φίλοι μας πηγαίνουν στην παραλία. Παίζουν, μαζεύουν κοχύλια, φτιάχνουν μια τρύπα στην άμμο, τσαλαβουτάνε στα ρηχά. Κάνουν ο,τι θα έκανε ένα ευτυχισμένο, ικανοποιημένο τρίχρονο στην παραλία.  Όμως η Τέλα κάποια στιγμή κουράζεται και παίρνει έναν υπνάκο. Εντωμεταξύ ο Τίκ γνωρίζει έναν καινούριο φίλο τον Ζάκ και αρχίζουν να παίζουν μαζί. Απο το τρελό παιχνίδι και απο τη φασαρία   η Τέλα ξυπνάει. Βλέπει τους δυο φίλους να παίζουν και όσο να ναι μια μικρή ζήλια την τσιμπάει. Νιώθει πολύ μόνη. Δεν έχει κανέναν να παίξει.  Όμως όλα αλλάζουν όταν ο Ζάκ χάνει το παγωτό μέσα απο τα χέρια του και η Τέλα του δίνει λεφτά να πάρει ένα καινούριο. Τότε η ομάδα θα δέσει, θα καταλάβουν πώς όλοι μπορούν να είναι φίλοι και η Τέλα ευτυχισμένη πια δίνει οδηγίες για το πώς θα φτιαχτεί το τεράστιο κάστρο.

    Το βιβλίο θίγει την έννοια της φιλίας, της ζήλιας και δίνει έμμεσα λύσεις, τρόπους ιδέες για να αλλάξουμε το άσχημο συναίσθημα και να νιώσουμε καλύτερα. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει τα μικρά παιδιά μας , και τα μεγάλα, να λένε “δεν με έχει φίλο δεν με παίζει! “Συχνό φαινόμενο στις μικρές ηλικίες που ακόμα μαθαίνουν, δοκιμάζουν πώς να προσελκύουν τους γύρω τους.

    Ένα ακόμα πολύ όμορφο βιβλίο της σειράς Τίκ και Τέλα του διάσημου εικονογράφου Άξελ Σέφλερ. Αναζητήστε το απο τις εκδόσεις Ίκαρος και πάρτε το μαζί στην παραλία, είναι ό,τι πρέπει πρίν  και μετά απο έναν καλό  μεσημεριανό καλοκαιρινό υπνάκο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τικ και Τέλα. Ο καινούριος φίλος
    Τίτλος πρωτοτύπου: Pip and Posy. The New Friend
    Συγγραφέας: Άξελ Σέφλερ
    Εικονογράφηση: Άξελ Σέφλερ
    Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εκδόσεις: Ίκαρος, 2016
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 22 Χ 22
    ISBN: 987-960-572-090-2

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular