Τι χαρά, Άλφονς, της Γκουνίλα Μπέργκστρομ

0
135

Τα Χριστούγεννα πέρασαν. Ο εξάχρονος Άλφονς βαριέται. Ο μπαμπάς του βαιέται κι αυτός. Η ζωή θα ξαναβρεί τους κανονικούς ρυθμούς της. Θα ανοίξουν τα σχολεία και ο μπαμπάς θα ξαναγυρίσει στη δουλειά. «Γιατί δεν μπορούμε να περνάμε καλά συ-νε-χει-α;» αναρωτιέται ο Άλφονς. «Θα ήθελα να μπορούμε να προσπερνάμε τις βαρετές μέρες και να ζούμε μόνο τις μέρες που συμβαίνει κάτι ωραίο».Μαζί με τον μπαμπά μελαγχολούν για τις χαρούμενες μέρες που έφυγαν.

Η γιαγιά συγυρίζει το σπίτι και αποθηκεύει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν συμμερίζεται τον πόνο τους. Για την ακρίβεια, γελάει και υποστηρίζει πως είναι καλό να βαριέσαι πού και πού. Ο Άλφονς και ο μπαμπάς δεν μπορούν να καταλάβουν τη χαρούμενη διάθεσή της. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει μαραθεί. τα βεγγαλικά τελείωσαν, τα γλυκά φαγώθηκαν και ο καλύτερος φίλος του Άλφονς, ο Βίκτωρ έχει ανεμοβλογιά. Μακάρι να ήταν κάθε μέρα Χριστούγεννα ώστε η ζωή να μην είναι ποτέ βαρετή…

Τότε ακούγεται το τρανταχτό γέλιο της γιαγιάς. Αυτό είναι το πιο χαζό πράγμα που έχει ακούσει στη ζωή της. «Τα βαρετά πράγματα υπάρχουν για να καταλαβαίνουμε τα διασκεδαστικά που θα ακολουθήσουν.» Αυτή η σκέψη δεν είχε περάσει από το μυαλό του Άλφονς και του μπαμπά. Ο Άλφονς πετάγεται όρθιος από τη χαρά του. Έχει βαρεθεί τόσο πολύ που είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα συναρπαστικά γεγονότα που έρχονται… μια βότα με το μπαμπά στο τσίρκο;, τα Πάσχα; Και τότε χτυπάει το κουδούνι…

Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών επιστρέφει σε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία, στο έκτο βιβλίο της περίφημης σειράς βιβλίων της Gunilla Bergström με πρωταγωνιστή τον Άλφονς, που έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια χιλιάδες μικρούς αναγνώστες σε περισσότερες από 32 χώρες! Η μαγεία του βιβλίου κρύβεται ακριβώς στην απλότητα της ιστορίας. Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να ταυτιστεί με τον μικρό, γλυκύτατο Άλφονς. Η συγγραφέας οδηγεί τον ήρωά της να διαχειριστεί τη μελαγχολία του τέλους των γιορτών με τρόπο ευφάνταστο, άμεσο, χιουμοριστικό κι ανατρεπτικό. Η εικονογράφηση ακολουθεί το γνωστό κι αναγνωρίσιμο ύφος της σειράς. Λιτά σκίτσα με έντονες χρωματικές αντιθέσεις που αποπνέουν μια χαρούμενη παιδικότητα. 

Η Σουηδή συγγραφέας Γκουνίλα Μπέργκστρομ περιγράφει με χιούμορ και φαντασία απλές καθημερινές ιστορίες με τον μικρό ήρωα Άλφονς, ένα από τα πιο διάσημα παιδιά βιβλίων σε όλο τον κόσμο, που δίνουν τροφή για συζήτηση και προβληματισμό χωρίς διδακτισμούς. Ο Άλφονς είναι πλέον ένα σήμα κατατεθέν για τη Σουηδία και εκτός από τα παραμύθια, οι ιστορίες του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν συνολικά έξι βιβλία του Άλφονς από τις εξαίρετες για τις επιλογές και την αισθητική τους, εκδόσεις Μάρτης!

Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Μάρτης εδώ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Τι χαρά, Άλφονς!
Τίτλος πρωτοτύπου: Lycklige Alfons Alberg, Raben & Sjogren
Συγγραφέας: Μπέργκστορμ Γκουνίλα
Εικονογράφηση: Μπέργκστορμ Γκουνίλα
Μετάφραση Άννα Παπαφίγκου
Εκδόσεις: Μάρτης, 2017
Διόρθωση: Γιούλικα Σαμαρά
Σελίδες: 26
Μέγεθος: 17 Χ 24
ISBN: 978-618-82-8645-0