Το ζωικό βασίλειο του Πάσχα σε κατασκευές- Πρόβατα και κότες

05/04/2017 15:00:00

 • Πρόβατα, κότες και λαγοί είναι οι πρωταγωνιστές του Πάσχα. Οι λαγοί βέβαια είναι ένα αμιγώς βορειοευρωπαϊκό έθιμο που απλά έχει επικρατήσει και στην Ελλάδα κυρίως μέσω των εταιριών παιχνιδιών αλλά και των ξενόγλωσσων βιβλίων κατασκευών. Αυτός ο Easter Rabbit, σύμβολο άνοιξης και αναγέννησης για τους βόρειους λαούς της Ευρώπης, στη Λουθηρανή Γερμανία ήταν ο "δικαστής" που έκρινε τη συμπεριφορά των παιδιών κατά τις γιορτές του Πάσχα. Σαν πασχαλινός Άι_Βασίλης, έφερνε στα καλά παιδιά καραμέλες και παιχνίδια.

  Εμείς όμως σήμερα θα ασχοληθούμε με τα δύο "ελληνικά" ζώα, το πρόβατο και την κότα, το θύμα των ημερών και την ευεργετούσα. Εντάξει, δεν είναι τόσο θύμα όσο το αρνί, αλλά τραβάει κι αυτό του Χριστού τα πάθη τέτοιους καιρούς. Ας δούμε μερικές κατασκευές...

  Στεφάνια πρόβατα με νήμα και χαρτόνι. Σε λόγο στεφανιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε.

  Στεφάνι πρόβατο φτιαγμένο με δίσκους ντεμακιγιάζ, χαρτόνι και νήμα.

  Κοτόπουλο που σκάει από το αυγό (όπου αυγό ένα χάρτινο πιάτο)

  Χωνάκι με κότα για τις πασχαλινές μας λιχουδιές.

  Καλάθι πασχαλινό με ντενεκεδάκι κόκκινο και λεπτομέρειες από χαρτόνι

  Κότα μαύρη πουά σε σκάλα φτιαγμένη από χαρτόκουτα

 • Ράνια Μακρή
  #

  Είμαι η Ράνια και είμαι νηπιαγωγός... Όχι από επιλογή αλλά μάλλον από μια μαθηματική ατυχία να την πω... συνομωσία να την πω... σε καλό μου βγήκε τελικά... Αφού πέρασα από την ιδιωτική εκπαίδευση 7 ολόκληρα χρόνια παρακαλώ, ο πρώτος μου σταθμός στο δημόσιο νηπιαγωγείο ήταν στην Σάμο, έπειτα βρέθηκα στα «ηρωικά» Καμίνια του Πειραιά όπου και πέρασα 8 καταπληκτικές σχολικές χρονιές.. για να ρίξω άγκυρα τα τελευταία 4 χρόνια (βέβαια ποτέ να μην είμαστε και σίγουροι...) στον Άγιο Δημήτριο Αττικής ... Οι φίλες μου με λένε «σκόρο» και ο άντρας μου «ψαλιδοχέρη». Μου αρέσει να κόβω, να κολλάω και να δημιουργώ... Α! Μου αρέσουν και οι αγκαλιές... Οι αγκαλιές των μαθητών μου γιατί θεραπεύουν τα πάντα... Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε...!

  Επικοινωνία: rania@elniplex.com