Το κορίτσι που πετούσε στα σύννεφα, του Αντρέ Νέβες

07/10/2017 15:00:00

 • Τίτλος: Το κορίτσι που πετούσε στα σύννεφα
  Συγγραφέας: Αντρέ Νέβες
  Εικονογράφηση: Αντρέ Νέβες
  Εκδόσεις: Καλέντης
  Απόδοση: Δήμητρα Δότση
  Σελίδες: 40
  Μέγεθος: 21 Χ 29
  ISBN: 978-960-219-323-5

  Αγόρασε το

  Όλα έγιναν σε μία στιγμή. Σύννεφα σταμάτησαν πάνω από την πόλη. Το κορίτσι που κοιτούσε πάντοτε τον ουρανό τα είδε πρώτη. Κι ευχήθηκε να αποκτούσε κάποτε ένα σύννεφο όλο δικό της. Κι ύστερα ονειρεύτηκε να νιώσει κάποτε σαν πουλί. Οι άλλοι άνθρωποι νόμιζαν ότι πετούσε στα σύννεφα, ότι ζούσε σε έναν δικό της κόσμο. Βλέπετε, κανείς τους δεν είχε χρόνο να ονειρευτεί σε αυτήν την πόλη.

  Και αρκετά πιο πέρα, μακριά από αυτήν την πόλη, ζούσε ένα αγόρι που δεν του άρεσε καθόλου να κοιτά τον ουρανό. Μα το βλέμμα του ξεστράτισε στο κορίτσι εκείνο που άρχισε να ανεβαίνει το βουνό. Σάστισε με το θάρρος της. Το αγόρι ζούσε σε αυτό το βουνό. Και σάστισε με το θάρρος της κι ύστερα με το θράσσος της όταν είδε το κορίτσι να σκαρφαλώνει στη στέγη του σπιτιού του για να πιάσει τα σύννεφα, το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο.

  Για το αγόρι, πάλι, το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο ήταν το χαμόγελό της. Έτσι, πήρε σεντόνια και τα έραψε μεταξύ τους για να τη βοηθήσει. Και με μερικά σεντόνια και ένα μπαλόνι, το κορίτσι βρέθηκε ψηλά, πολύ ψηλά, να σεργιανά στον ουρανό πλάι στα πουλιά, να διώχνει τα σύννεφα και να φέρνει με το χαμόγελο και την πίστη της χαρά σε όλο τον κόσμο.

  Κι έμεινε το αγόρι να την βλέπει από το σπίτι στο βουνό. Κι ας μην ξανακατέβηκε το κορίτσι. Το αγόρι είχε δει το χαμόγελό της.

  Ένα σκαλοπάτι, το μεγάλο, το καθοριστικό, το κρίσιμο, η μοναχική ράχη του αγοριού για το κορίτσι που κάλπαζε και να το σταματήσει κανείς δεν μπορούσε. Θα πετούσε ανάμεσα στα πουλιά δίχως την καθοριστική συνδρομή του αγοριού; Όχι! Γιατί για κάθε ονειροπόλο κορίτσι, χρειάζεται ένα αγόρι που θα εφεύρει το όνειρο. Και το αντίστροφο. Όχι! Όχι, να εφεύρει το όνειρο. Να της το κρατήσει ζωντανό όταν εκείνο είναι έτοιμο να γκρεμιστεί μέσα της. Γιατί όταν θες κάτι πολύ, θα υπάρξει ένα μικρό πλατάγισμα κάπου που θα φυσήξει να σπρώξει το φύλλο σου ψηλότερα.

  Μαγικό κείμενο. Μαγική εικονογράφηση. Για όλες τις ηλικίες. Από τον βραβευμένο Βραζιλιάνο συγγραφέα και εικονογράφο Αντρέ Νέβες.

  Εκδόσεις Καλέντη.

 • Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

  ***

  Ο Αντρέ Νέβες γεννήθηκε στην πόλη Ρεσίφε της Βραζιλίας, το 1973. Συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εικονογράφος, έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από τριάντα βιβλία. Για τη δουλειά του ως εικονογράφος και συγγραφέας έχει διακριθεί και τιμηθεί σε όλο τον κόσμο με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο FNLIJ του Εθνικού Ιδρύματος Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου της Βραζιλίας και το ειδικό βραβείο εικονογράφου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς στη Λούκα της Ιταλίας, το 2007. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας. Το βιβλίο του «Το κορίτσι που πετούσε στα σύννεφα» έχει μεταφραστεί από τα ιταλικά και κυκλοφορεί στη Βραζιλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Δανία και την Τουρκία.

   

 • Απόστολος Πάππος
  #

  Είμαι δημιουργός και διαχειριστής ύλης του ELNIPLEX από την πρώτη του ώρα. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός τα τελευταία 15 χρόνια, στη δημόσια εκπαίδευση, τα 5 τελευταία στο 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

  Θα ζήσω ως τα 78 μου σίγουρα. Για μετά δεν παίρνω όρκο.

  Επικοινωνία: apostolos@elniplex.com, info@elniplex.com