More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο μυστικό των τριών Σαμουράϊ, του Τζερόνιμο Στίλτον

    Το μυστικό των τριών Σαμουράϊ, του Τζερόνιμο Στίλτον

    samourai_cover

    Ο αρχαιολόγος και λάτρης της περιπέτειας, Άγριος Γουίλι, ξεσηκώνει τον αραχτό στον καναπέ και τις αναμνήσεις σου, Τζερόνιμο Στίλτον, για μια περιπέτεια ανεπανάληπτη. Κι αφού θα φάει μερικές κλωτσιές σε μια επίδειξη καράτε του Άγριου Γουίλι, θα ξεκινήσουν μαζί για την Ιαπωνία, με κατεύθυνση το Τόκιο και την Οκινάουα, πατρίδα του καράτε. Και ποια είναι η αποστολή τους; Να βρουν μια θρυλική περγαμηνή που κρύβει ένα απίστευτο μυστικό του καράτε που δεν πρέπει επ’ ουδενί να πέσει σε λάθος χέρια. Στο Κάστρο των τριών Σαμουράι ή Κάστρο του Βρυχώμενου Δράκου βρίσκεται η θρυλική Περγαμηνή των τριών Σαμουράι που φημολογείται ότι χαρίζει τεράστια δύναμη σε όποιον την αποκτήσει. Την είχαν κρύψει κάποτε τρεις γενναίοι Σαμουράι και ο θρύλος λέει ότι τρεις εξίσου γενναίοι θα την βρουν κάποτε.

    Για την θρυλική περγαμηνή ερίζουν πολλοί. Όχι για την κόκκινη μεταξωτή κορδέλα που την κρατά τυλιγμένη μα για όσα γράφει μέσα. Θα τα καταφέρουν άραγε ο Άγριος Γουίλι, ο Τζερόνιμο Στίλτον και η παρέα τους να τη βρουν πρώτοι; Ή θα τους προλάβουν οι ανταγωνιστές που θέλουν πάση θυσία την περγαμηνή και κυρίως ο πλούσιος και πανίσχυρος Σάκι Μπαγασάκι;

    Ο καταπληκτικός Τζερόνιμο Στίλτον μας μυεί σε κάθε βιβλίο του σε έναν καινούριο κόσμο, ένα σύνολο πραγμάτων που φέρνουν τον αναγνώστη σε επαφή με μια γωνιά του κόσμου ή της ζωής.

    Στο μυστικό των τριών Σαμουράι, στο επίκεντρο του βρίσκονται η Ιαπωνία και η κουλτούρα που τη συνοδεύει. Μέσα από την περιπέτεια του Τζερόνιμο Στίλτον στην Ιαπωνία θα γνωρίσουμε το καράτε, τους σαμουράι και την παράδοσή τους, τους Νίντζα και την τέχνη τους, τις διατροφικές “στροφές” των Ιαπώνων, το γουασάμπι, το σούσι, όλα τα χαρακτηριστικά ιαπωνικά πιάτα, τα παπούτσια που βγάζουν πριν μπουν σπίτι τους, πολλές ιδιαιτερότητές τους. Ζήτω η περιπέτεια!

    Δεν έχει μεγάλη αξία να λες συνέχεια το ίδιο αλλά γίνεται καθώς κανείς δε διαβάζει πάντα όλες τις παρουσιάσει επομένως αυτή μπορεί για κάποιον να είναι η πρώτη του. Ο κόσμος του Τζερόνιμο Στίλτον είναι μοναδικός, υπέροχος για παιδιά από 7-8 χρονών μέχρι και όσο πάει στην εφηβεία.

    Καρτουνίστικος, ευφυής, ελκυστικός και οικείος, ευρηματικός. Τα κείμενα είναι πάντοτε καλοφτιαγμένα, ακολουθώντας μια τακτική δομή (εισαγωγή, είσοδος στην βασική ιστορία, πλοκή, εξέλιξη, λύση, επιστροφή/επίλογος) που ποτέ δε θα κάνει κουβάρια το μυαλό του νεαρού αναγνώστη. Επίσης, αυτός ο απίστευτος κόσμος της εικονογράφησης των βιβλίων του είναι καθηλωτικός και καταλυτικός για το όλο “προϊόν” που κρατάς στα χέρια σου. Οι λέξεις χρωματίζονται, στροβιλίζονται, έχουν χαρακτήρα και ταυτότητα. Τα συντριβάνια πιτσιλίζουν νερό, η λέξη “κολόνες” τις θυμίζει κιόλας, η λέξη “αεροπλάνο” κάνει και ένα βζουν πορείας δίπλα από το κείμενο.

    Για παιδιά 7-12 ετών είναι μία από τις καλύτερες σειρές παγκοσμίως για να αγαπήσει ένα παιδί το διάβασμα και πάνω απ’ όλα…να περνάει καλά καθώς γυρίζει μία μία τις σελίδες ενός βιβλίου.

    Τζερόνιμο Στίλτον

    Όλα ξεκίνησαν από τις εκδόσεις Πιέμε του Μιλάνου το 2004. Ένας ποντικός και μια κυρία μπήκαν μέσα στα γραφεία του εκδότη και παρέδωσαν έναν φάκελο που περιείχε το πρώτο βιβλίο του Τζερόνιμο. 

    -Και πώς λέγεστε;, τον ρώτησε ο εκδότης
    -Στίλτον. Τζερόνιμο Στίλτον, απάντησε αυτός.

    Από τότε, τα 180 βιβλία του μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα 35 από αυτά τα βιβλία κυκλοφορούν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια από τις εκδόσεις Κέδρος. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού».

    Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα.

    Από το 2012 ο Τζερόνιμο κυκλοφορεί και σε παιχνίδι για το Playstation.

    Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.

    Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!
    Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.
    Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.
    Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.
    Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στην θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του.

    Δείτε το βίντεο του Τζερόνιμο

    Επισκεφθείτε τη σελίδα του

    Τζερόνιμο Στίλτον-SOS Ένας ποντικός στο διάστημα!

    ΥΓ: Στίλτον είναι η ονομασία ενός φημισμένου αγγλικού τυριού.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μυστικό των τριών Σαμουράϊ
    Τίτλος πρωτοτύπου: Lo strano caso del Vulcano Puzzifero
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Λορέντσο Κιαβίνι, Αντρέα Ντενέγκρι, Βαλεντίνα Γκρασίνι
    Μετάφραση: Βίκη Λιανού
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2014
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-4532-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular