Το σημαιόδεντρο (μέρος 1 από 2)

22/10/2013 10:00:00

 • Αγαπώ τη χώρα μου κι αγαπώ όλον τον κόσμο. Αγαπώ τον εαυτό μου για να αγαπήσω και τους άλλους. Όλοι οι λαοί και οι πολιτισμοί που σέβονται τον άνθρωπο και τη φύση είναι στην καρδιά μας.

  Διαλέγουμε ποια χώρα μας αρέσει. Μπορεί να είναι εκείνη με τις λωρίδες, μπορεί εκείνη με τον πλανήτη στη μέση ή εκείνη με το αστέρι. Μπορεί εκείνη με το σταυρό ή ίσως η άλλη με το μισοφέγγαρο. Και σίγουρα γνωρίζουμε εκείνη με τις 9 λωρίδες, όσα και τα γράμματα της λέξης ε-λ-ε-υ-θ-ε-ρ-ι-α.

  Οι σημαίες γίνονται καρδιές. Διατηρούν τα χρώματα και τις ιδιαιτερότητές τους και ετοιμάζουμε το υλικό μας για το μεγάλο…σημαιόδεντρο.

  Μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μια κενή καρδιά για να δημιουργήσουμε το δικό τους προσωπικό σημαιάκι, πέρα από τις έτοιμες γραμμές.

  Όταν ολοκληρωθούν οι καρδιές μας, τότε θα τις αναρτήσουμε όπου θέλουμε ή θα φτιάξουμε το φανταστικό…”σημαιόδεντρό” μας. Αυτό όμως, αύριο, στο δεύτερο μέρος.

  simaiodentro

  flags2

  flag3

  sweden

  greece

  scotland

  brazil

  turkey2switzerland

  japan

  china

  canada

  norway

  cyprus

  argentina

  heart

   

 • Απόστολος Πάππος
  #

  Είμαι διαχειριστής ύλης του ELNIPLEX από την πρώτη του ώρα. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός τα τελευταία 13 χρόνια, στη δημόσια εκπαίδευση, τα 3 τελευταία στο 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

  Διαβάζω βιβλία, ανθρώπους, έργα τέχνης, τοπία, ιδέες και προσπαθώ να αποτυπώσω στα γραπτά μου όσα μου λένε. Δεν είμαι κριτικός βιβλίου ή τέχνης. Είμαι όσα άλλα αγαπώ και δε δηλώνω, όσα αγγίζω και δεν πληγώνω, όσα περπατώ μα δεν τρέχω, όσα σκέφτομαι μα δε γράφω ποτέ, όσα γράφω μα δε ξέρεις.

  Θα ζήσω ως τα 78 μου σίγουρα. Για μετά δεν παίρνω όρκο. Ως τότε θα ζητιανεύω μία μέρα ακόμη.

  Έχω σπουδάσει, παρακολουθήσει, διδαχθεί και διδάξει κάμποσα πράγματα και γνωστικά πεδία.

  Από το ELNIPLEX θα δείτε πολλά ακόμα. Γιατί είναι το βλέμμα μας στον κόσμο.

  Επικοινωνία: apostolos@elniplex.com, info@elniplex.com