More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο όνειρο της Μανταλένας, της Ιωάννας Μπαμπέτα

    Το όνειρο της Μανταλένας, της Ιωάννας Μπαμπέτα

    “Ένας στόχος χωρίς σχέδιο
    είναι απλώς μια ευχή”.

    Η Μανταλένα είναι γλυκιά κι ονειροπόλα! Ζει στην αυλή του καπετάν Νικόλα και θέλει πάση θυσία να γίνει καπετάνισσα. Τι κι αν είναι…  γαϊδούρα. Οι φίλοι της, η κότα και η καρδερίνα προσπαθούν να την προστατέψουν και τη συμβουλεύουν να μην κάνει “άπιαστα όνειρα”.

    Η Μανταλένα όμως, μια βραδιά κρυφακούει τη συζήτηση του καπετάν Νικόλα με τον εγγονό του κι ανακαλύπτει τη δύναμη που έχουν τα πεφταστέρια. Από τότε και κάθε βράδυ στρέφει το βλέμμα της στον ουρανό και περιμένει το αστέρι που θα πέσει στη γη με μόνο σκοπό να πραγματοποιήσει τη δική της ευχή.

    Όταν τελικά νιώθει κάτι να πέφτει στο ψάθινο καπέλο που φορά, ξέρει  πως ήρθε η ώρα να γίνει καπετάνισσα! Μια δεμένη βάρκα εκεί κοντά μοιάζει να είναι η λύση για τη μεταφορά της Μανταλένας ως το κοντινότερο πλοίο στα ανοιχτά. Όμως το σχοινί με το οποίο είναι δεμένη η βάρκα είναι χοντρό. Στις δύσκολες καταστάσεις υπάρχουν πάντα οι φίλοι να βοηθούν και να εμψυχώνουν. Για πρώτη φορά η Μανταλένα βρίσκεται τόσο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου της. “Χαίρεται πολύ αλλά φοβάται κιόλας λίγο. Το όνειρο, όταν πλησιάζει, μοιάζει πολύ μεγάλο και πολλές φορές αυτό το μέγεθος τρομάζει.” Κι όταν τελικά η Μανταλένα σέρνει με πείσμα τη βάρκα στο νερό, κάτι μαγικό συμβαίνει…

    Τη συνέχεια θα την απολαύσετε στο τρυφερό, καλοκαιρινό βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα. Μια αισιόδοξη ιστορία, καλογραμμένη, με χιούμορ είναι η ιστορία της Μανταλένας! Η συγγραφέας διαχειρίζεται το θέμα των στόχων και της επίτευξής τους συνδυάζοντας επιτυχημένα την παιδική αφέλεια και τη σοφία της ζωής. Η στάση των φίλων αλλά και των “όχι και τόσο φίλων” έχει ενδιαφέρον όπως άλλωστε και η αξιοποίηση του τυχαίου. Ο ανθρωπομορφισμός, η ηθολογία των ζώων/ηρώων της ιστορίας και η συμπόρευση με τους ανθρώπους, οι οποίοι διαδραματίζουν καίριο αλλά δευτερεύοντα ρόλο, μας θύμισε τους αισώποιους μύθους αλλά σε μια σύγχρονη, φρέσκια προσέγγιση απαλλαγμένη από διδακτισμούς. Η τρυφερή, πολύχρωμη εικονογράφηση της ιστορίας ανήκει στη Χρύσα Σπυρίδωνος.

    [vc_custom_heading text=”THE BOOK SECRET” font_container=”tag:h2|font_size:34|text_align:center|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Akronim%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css_animation=”bounceIn” css=”.vc_custom_1517325058360{padding-top: 7px !important;background-color: #0066cc !important;}”]

    Ζητήσαμε από την Ιωάννα Μπαμπέτα να μας εκμυστηρευτεί το μυστικό… της Μανταλένας κι εκείνη πρόθυμα μοιράστηκε τις σκέψεις της με το ELNIPLEX:

    “Συμπαθώ τα γαϊδουράκια και με συγκινεί η καρτερικότητα στο βλέμμα τους. Άδικα χρησιμοποιείται η φράση: «Είσαι γάιδαρος!» με αρνητική χροιά.

    Μια μέρα είδα στην παραλία ενός νησιού ένα γαϊδουράκι κάτω από ένα αρμυρίκι. Εγώ ήμουν ξαπλωμένη στην ξαπλώστρα, ενώ εκείνο στεκόταν υπομονετικά στη σκιά. Πότε – πότε γύριζε και κοίταζε τη θάλασσα… Εκείνη τη μέρα κάποιος με αποκάλεσε «Γαϊδούρα». Με γλυκό τρόπο όμως. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα, που κάνει αυτή την ιστορία αυτοβιογραφική…

    Είμαι ονειροπόλα, αγαπώ τη θάλασσα και κάνω τα όνειρά μου στόχους. Δεν καταφέρνω να τα πραγματοποιήσω πάντα. Ακόμα κι αν τα καταφέρω, ίσως να μην έχουν τη μορφή που είχα ονειρευτεί. Και τι έγινε; Παραμένω μια γαϊδούρα που ονειροπολεί. Δεν αρκούμαι στο να κοιτώ τη θάλασσα από απόσταση. Βουτάω και κολυμπώ στα βαθιά χωρίς να φοβάμαι να πλησιάσω το όνειρό μου.”

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το όνειρο της Μανταλένας
    Σειρά βιβλίου: Διαβάζω Ιστορίες
    Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
    Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος
    Εκπ/κές δραστηριότητες: Μαρία Γονιδάκη
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Απρίλιος 2018
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1296-6
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular