Το elniplex προτείνει- Ο Λάζαρος και οι δράκοι, του Νίκου Χρηστίδη

0
102
 «Ο Λάζαρος και οι Δράκοι»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η θεατρική εταιρία «Dominus Production» και ο ηθοποιός Νίκος Χρηστίδης σας καλούν σε ένα θαυμάσιο κείμενο της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Πρόκειται για το λαϊκό παραμύθι «Ο κυρ Λάζαρος κι οι Δράκοι», το οποίο περιλαμβάνεται στο ανθολόγιο της πέμπτης δημοτικού. Με ευφάνταστες σκηνοθετικές εναλλαγές, ζωντανή μουσική, χρώμα, φως, συναίσθημα, αφήγηση και διαδραστικό παιχνίδι με τους μικρούς θεατές, η παράσταση γίνεται ένα ατόφιο ταξίδι της φαντασία, στο φως της ψυχής και την πληρότητα του ελληνικού λόγου.

Η αυθεντική συγκίνηση εναλλάσσεται με την δράση και τις κωμικές σκηνές. Οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν με μαεστρία τους παραμυθένιους ρόλους τους και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους.

Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες, που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το συναίσθημα.

Η υπόθεση
Ο Λάζαρος, ένας φιλόδοξος και ονειροπόλος μπαλωματής αποφασίζει να διερευνήσει την πιθανή ύπαρξη Δράκων. Τα μυθικά πλάσματα, που τόσο ονειρεύεται να συναντήσει ζουν σ’ ένα μακρινό και δύσβατο δάσος. Έτσι, το πείσμα κι η επιμονή του, τον οδηγούν στο ταξίδι. Μέσα από την περιπέτεια, το γέλιο, τις δυσκολίες, ο Λάζαρος μαθαίνει ότι τελικά η γενναιότητα μπορεί να εκδηλωθεί με τους πιο απρόβλεπτους τρόπους. Θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και τους φόβους του, χρησιμοποιώντας το μυαλό του, αλλά και να ακούσει την καρδιά του. Άλλωστε, η δύναμη της αγάπης και της αδελφοσύνης, μπορεί να μετατρέψει τους μεγαλύτερους εχθρούς σε φίλους, να κάνει τα ελαττώματα προτερήματα, τον φόβο δύναμη, να φέρει την ειρήνη και την δικαιοσύνη σ’ έναν τόπο, όπου όλοι θα χαμογελούν.

Η παράσταση ταξιδεύει σε κάθε μέρος της Ελλάδας κατόπιν συνεννόησης (δείτε στο topic πληροφορίες)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Βασιλική Βλαστού (ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ)
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νάγια Ζαχαράτου
Πρωτότυπη Μουσική: Σόνια Ζορμπά
Σχεδιασμός Φωτισμών-Φωτογραφία: Αναστασία Λουκρέζη
Κινησιολογική Επιμέλεια: Ηλίας Μπαγεώργος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου
Παραγωγή: Dominus

ΠΑΙΖΟΥΝ
Φιλίτσα Καλογεράκου
Πέτρος Λιόντας
Βασιλική Συρανίδου (Σούκη)
Νίκος Χρηστίδης

Πιάνο-Φωνή-Αφήγηση
Σόνια Ζορμπά

 «Ο Λάζαρος και οι Δράκοι»

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται και εντός των σχολείων.

Τιμή εισιτηρίου: από 4 ευρώ

Πληροφορίες/κρατήσεις: 6947723290

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης