Χαμένοι στο μουσείο, της Λορ Μονλουμπού

0
31

Τίτλοι: Χαμένοι στο Μουσείο
Συγγραφέας: Λορ Μονλουμπού
Εικονογράφηση: Λορ Μονλουμπού
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Σελίδες: 40
Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 18X28
ISBN: 9786180306132
Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2016

Διάβασε απόσπασμα
Αγόρασέ το

Σήμερα, όλοι οι μαθητές της δεσποινίδας Σιμόν φορούν το ίδιο καπελάκι. Θα πάνε εκδρομή στο Μουσείο.Η δεσποινίς Σιμόν ήταν ξεκάθαρη:
«Μέσα σ’ ένα μουσείο» λέει η δεσποινίς Σιμόν στα παιδιά «δεν τρέχουμε, δεν τρώμε, δε φωνάζουμε, δεν αγγίζουμε, μόνο κοιτάμε! Και πάνω απ’ όλα –μ’ ακούτε, παιδιά;– πάνω απ’ όλα, δεν αφήνουμε ποτέ το χέρι του φίλου μας».

Έτσι, ο Ζιστέν βρίσκει την ευκαιρία να πιάσει το χέρι της αγαπημένης του φίλης Νοεμί και δεν έχει σκοπό να το αφήσει καθόλου.
Διαβεβαιώνει την Νοεμί ότι μαζί του δεν πρόκειται να χαθεί. Η μαμά του έχει γράψει όλα τα στοιχεία του σχολείου και της δασκάλας στα μπράτσα του.

Η εκδρομή με το σχολικό έχει πολύ πλάκα. Κι όταν φτάνουν στο Μουσείο ανακαλύπτουν πόσο εντυπωσιακό είναι! Ο Ζιστέν και η Νοεμί ενθουσιάζονται με όσα βλέπουν: τεράστιους πίνακες με μάχες, άλογα και καράβια! Ξαφνικά όμως, μπροστά σ’ έναν πίνακα που δείχνει μια πειρατική μάχη, συνειδητοποιούν ότι είναι ολομόναχοι. Ο Ζιστέν πανικοβάλλεται κι αρχίζεται να κλαίει. Όμως η Νοεμί έχει στην τσέπη της την αγαπημένη του σοκολάτα με φουντούκια.

Τα δυο φιλαράκια αναζητώντας τους υπόλοιπους συμμαθητές και τη δασκάλα τους, πιασμένοι χέρι-χέρι ανακαλύπτουν το Μουσείο και ζουν τη δική τους περιπέτεια. Τρώνε, γελάνε και φωνάζουν. Μέχρι που τους ανακαλύπτει ο φύλακας του Μουσείου, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πολλά!

Το χαμένοι στο Μουσείο είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο γραμμένο με φαντασία και χιούμορ! Το κείμενο είναι σύντομο και ευχάριστο και η ιστορία αστεία αλλά και τρυφερή. Αυτό που μας άρεσε πολύ είναι ότι οι εικόνες συμπληρώνουν το κείμενο με στοιχεία. Η αξία της φιλίας και της συντροφικότητας διατρέχει όλη την ιστορία. Η συγγραφέας άλλωστε με το συντομο κείμενο και τις εικόνες της καταφέρνει να αναδείξει χωρίς διδακτισμούς, τη μαγεία ενός μουσείου. 

Τα εσώφυλλα είναι γεμάτα κόκκινα καπελάκια που σε προκαλούν να τα γεμίσεις ζωγραφίζοντας γελαστά,παιδικά κεφάλια! Πρόκειται για ένα βιβλίο που αγαπήσαμε και σας το προτείνουμε!

Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου

Το ELNIPLEX και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου
Χαμένοι στο Μουσείο

Τι πρέπει να κάνετε:

1. Πατήστε Like στη σελίδα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο facebook.
2. Πατήστε Like στην ανάρτηση στη 
σελίδα του elniplex στο facebook.
3. Γράψτε ένα οποιοδήποτε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση στη σελίδα του elniplex στο facebook

Ισχύς διαγωνισμού 8 ημέρες από τη δημοσίευση του άρθρου. Ο νικητής ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ. Εφόσον ο νικητής είναι εκτός Αθηνών, το βιβλίο θα του αποσταλλεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Αν ο νικητής κατοικεί εντός Αθηνών, θα ειδοποιηθεί να το παραλάβει από τις εκδόσεις.

Οι κληρώσεις του ELNIPLEX γίνονται με αδιάβλητο σύστημα random generate. Τα βιβλία κληρώνονται για να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αναγνώστες/επισκέπτες τα προϊόντα πολιτισμού που παρουσιάζουμε.

Νικήτρια είναι η Έρη παπαμιχαλοπούλου.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Η Λορ Μονλουμπού γεννήθηκε το 1976 στο Παρίσι αλλά μεγάλωσε στα όμορφα βουνά της ορεοσειράς Γιουρά, στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία, όπου και ανακάλυψε τη χαρά της σχεδίασης αλλά και του… σκι!  Σήμερα ζει στη Λυών με τον αγαπημένο της. Το Perdus au Musée (Χαμένοι στο Μουσείο, εκδ. Μεταίχμιο) έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στις Γαλλόφωνες και όχι μόνο χώρες.