Χριστούγεννα στον πλανήτη ΠΑΙ.Δ.Υ, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

16/12/2016 19:00:00

 • Το σωματείο ΠΑΙ.Δ.Υ. Παιδί-Δύναμη-Υπομονή, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013, με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου Π.Φαλήρου, κ. Μαρία Μηλαϊτη.

  Στόχος του είναι η συστηματική παροχή υπηρεσιών, ανάπτυξη προγραμμάτων και δημιουργία δραστηριοτήτων, που αποσκοπούν, στην αντιμετώπιση των αναγκών, των  παιδιών που νοσούν ή νοσηλεύονται και την στήριξη των οικογενειών τους.

  Το ΠΑΙ.Δ.Υ. αποτελεί ένα φωτεινό σημάδι, μία ελπίδα γι αυτά τα παιδιά κ τους γονείς τους. Με την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών του, στέλνει ένα μήνυμα ότι δουλεύοντας συλλογικά και με πίστη, καταφέρνει κανείς να σταθεί κοντά στους μικρούς συμπολίτες, που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουν ανάγκη τέτοιων πρωτοβουλιών. Με υπευθυνότητα, σθένος, σύνεση, αγάπη και φροντίδα, το ΠΑΙ.Δ.Υ. ευελπιστεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα των οικογενειών, όπου έχουν παιδί που νοσεί ή νοσηλεύεται.

  Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωσή του σωματείου «Χριστούγεννα στον πλανήτη ΠΑΙ.Δ.Υ» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Παλ. Φαλήρου, ο οποίος στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου. Έτσι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016,το Ίδρυμα Ευγενίδου θα φιλοξενήσει την εκδήλωση στον όμορφο χώρο του, σε μία ημέρα αφιερωμένη στο παιδί. Από τις 11 πμ έως και τις 9.00 μμ, οι επισκέπτες θα γεμίσουν την μέρα τους με εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικά σύνολα, αφήγηση παραμυθιών, face-painting, κατασκευές, διαδραστικό κινηματογράφο, χριστουγεννιάτικα χτενίσματα, ζαχαρολιχουδιές, κάλαντα και πολύ παιχνίδι για τους μικρούς φίλους.

  Οι στόχοι του ΠΑΙ.Δ.Υ. μεγάλοι : ένα διαγνωστικό μικροσκόπιο για τα ΩΡΛ Εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» και μια θερμοκοιτίδα για το τμήμα νεογνών στο Νοσοκομείο της Κρήτης.

  Με την βοήθειά σας και  με την συμμετοχή σας, όλα τα σπουδαία θα συμβούν.

 • Απόστολος Πάππος
  #

  Είμαι διαχειριστής ύλης του ELNIPLEX από την πρώτη του ώρα. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός τα τελευταία 13 χρόνια, στη δημόσια εκπαίδευση, τα 3 τελευταία στο 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

  Διαβάζω βιβλία, ανθρώπους, έργα τέχνης, τοπία, ιδέες και προσπαθώ να αποτυπώσω στα γραπτά μου όσα μου λένε. Δεν είμαι κριτικός βιβλίου ή τέχνης. Είμαι όσα άλλα αγαπώ και δε δηλώνω, όσα αγγίζω και δεν πληγώνω, όσα περπατώ μα δεν τρέχω, όσα σκέφτομαι μα δε γράφω ποτέ, όσα γράφω μα δε ξέρεις.

  Θα ζήσω ως τα 78 μου σίγουρα. Για μετά δεν παίρνω όρκο. Ως τότε θα ζητιανεύω μία μέρα ακόμη.

  Έχω σπουδάσει, παρακολουθήσει, διδαχθεί και διδάξει κάμποσα πράγματα και γνωστικά πεδία.

  Από το ELNIPLEX θα δείτε πολλά ακόμα. Γιατί είναι το βλέμμα μας στον κόσμο.

  Επικοινωνία: apostolos@elniplex.com, info@elniplex.com