More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΌνειρο γλυκό σαν κουραμπιές, της Εύας Κασιάρου

    Όνειρο γλυκό σαν κουραμπιές, της Εύας Κασιάρου

    Τίτλος: Όνειρο γλυκό… σαν κουραμπιές
    Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου

    Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου
    Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καρατζά
    Τεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκότσης
    Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη, Νοέμβριος 2015
    ISBN: 978-618-5151-07-2

    Η Αλίσα, ένα μικρός τάρανδος, στέλνει ένα γράμμα στον Άι-Βασίλη. Δεν είναι ένα απλό γράμμα. Είναι το βιογραφικό της! Αιτείται στον Άι-Βασίλη το ενδιαφέρον της να εργαστεί ως οδηγός στο έλκηθρό του. Είναι η μοναδική δουλειά που θα ήθελε να κάνει. Χμ… Δεν του στέλνει όμως ένα απλό βιογραφικό! Πρόκειται για ένα πληρέστατο σημείωμα με όλες τις πληροφορίες, τα χαρακτηριστικά και τα ταλέντα του ταρανδάκου. Όνομα, οικογένεια, σωματική διάπλαση, εξωτερικά χαρακτηριστικά πάσης φύσεως (μάτια, σχήμα προσώπου, χείλη, κέρατα, δόντια κ.α.), γλώσσες που μιλά, εκπαίδευση, προσόντα, γνώσεις, δεξιότητες, ενδιαφέροντα και χόμπι, φίλοι κι εχθροί, αγαπημένα, στοιχεία επικοινωνίας.

    Μέσα από το εκτενές βιογραφικό της Αλίσα ξεδιπλώνεται όλη η ζωή της, τα συναισθήματά της, οι επιθυμίες της, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τους “περίεργους ταράνδους”, οι αδυναμίες της στους κουραμπιέδες, τα ταλέντα και οι συνήθειές της και εν τέλει ολόκληρος ο κόσμος των συμπαθών τετράποδων που έχουν συνδεθεί με τον άγιο των παιδιών.

    Πολύ έξυπνη η ιδέα και η προσέγγιση από την συγγραφέα σε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο που ξεφεύγει από την τυπική αφήγηση μιας ιστορίας και πηγαίνει στην παρουσίαση ενός παράπλευρου κόσμου, εκείνου των ταράνδων, με χιούμορ και τρυφερότητα.

    Η εικονογράφηση είναι της Γεωργίας Στύλου. Από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Άρτι αφιχθέν στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

    Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    ***

    Η Εύα Κασιάρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Στο κατώφλι εκείνο, τη σκυτάλη στη δημιουργικότητά της πήρε η λογοτεχνία και η συγγραφή παιδικών βιβλίων. Η πορεία της έχει ξεκινήσει πριν την εκδοτική της παρουσία, με βραβεύσεις σε αρκετούς διαγωνισμούς.

    Έχει κερδίσει τον 1ο έπαινο στον 92ο Καλοκαιρίνειο διαγωνισμό του Φιλολογικού «Συλλόγου Παρνασσός» με το θεατρικό της έργο για ενήλικες “Ο ήχος της μπουγάδας”.

    Το διήγημα της “Το μυστικό μου” απέσπασε τον Γ’  έπαινο στον τρίτο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πνευματικής Συντροφιάς Κύπρου ενώ το παραμύθι της “Στο κόκκινο καράβι με το μαύρο φουγάρο” έλαβε τον Α’  έπαινο στο διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου.

    Αρκετά παραμύθια της έχουν δημοσιευθεί στα παιδαγωγικού περιεχομένου περιοδικά “Σύγχρονο Νηπιαγωγείο” και “Παράθυρο στην εκπαίδευση”. Το βιβλίο της “Μυστήριο στην αυλή” έλαβε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό ανέκδοτου παιδικού μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου το 2013.

    Η Εύα Κασιάρου είναι μέλος της SCBWI Greece (το ελληνικό τμήμα του Society of Children’s Book Writers and Illustrators) και μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Αρθρογραφεί στον ιστότοπο “Μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου” μαζί με είκοσι ακόμα περίπου συγγραφείς και ανθρώπους του βιβλίου.

    Τα βιβλία της
    Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος, Εκδόσεις Σαΐτα (συλλογικό έργο, 2013)
    Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2015)
    Μυστήριο στην αυλή, Κέδρος (2015)
    Ο Λαχαπού από τη ζούγκλα της χώρας Καμαμπού, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2015)
    Όνειρο γλυκό… σαν κουραμπιές, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2015)

    ***

    Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

    ***

    Η Γεωργία Στύλου γεννήθηκε το 1977 στην Κατερίνη. Το 1996 εισήχθη στην Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής. Το 2004 ξεκίνησε σπουδές γραφιστικής στο ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης και μετά την αποφοίτησή της ασχολήθηκε επαγγελματικά με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ζει στην Θεσσαλονίκη.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular