More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΆκου το ρυθμό, της Μαρίας Ρουσάκη

    Άκου το ρυθμό, της Μαρίας Ρουσάκη

    akoutorythmo_cover

    Η ιστορία της Χριστιάννας. Του 17χρονου κοριτσιού που αιχμαλώτιζε τα βλέμματα όλων. Της προικισμένης έφηβης που σαγήνευε τους συμμαθητές της, που έμοιαζε σαν το κορίτσι της διπλανής πόρτας και την ίδια ώρα αυτή η πόρτα έκλεινε σχεδόν για όλους. Τώρα σε ένα νοσοκομείο μετρά όνειρα, φίλους κι ελπίδες.

    Μέσα από τις αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο πέντε νέων παιδιών της ζωής της, η Μαρία Ρουσάκη ξεδιπλώνει την ιστορία της Χριστιάννας. Της Χριστιάννας που σχεδόν ζει μόνο όταν χορεύει, που νιώθει το χορό όπως οι υπόλοιποι το βήμα τους. Κι αυτό το βήμα έχει εδώ και λίγες ώρες χαθεί.

    Οι αφηγήσεις της Μαίρης, της κολλητής Βάσιας, του αδερφού της Θάνου, του ερωτευμένου μαζί της Κώστα και του “μοιραίου” Μιχάλη χτίζουν την πλοκή της ιστορίας, την εικόνα και το μυστήριο που περιβάλλει τη Χριστιάννα ενώ τοποθετούν ο καθένας και ένα διαφορετικό πλακίδιο στην ιστορία αλλά και αποκαλύπτουν τη Χριστιάννα των δικών τους ματιών. Γιατί αλλιώς σε βλέπει η κολλητή σου φιλενάδα, αλλιώς εκείνη που ποθεί τον δικό σου κόσμο, αλλιώς ο ερωτευμένος μαζί σου άντρας.

    Αγωνίες των εφήβων και των νέων, προβλήματα και συγκρούσεις, σχέσεις και όρια που μπερδεύονται εύκολα και αέναα και ο βηματισμός στη ζωή που για όλους τους εφήβους χάνεται τόσο εύκολα. Το εύθραστο της ηλικίας αυτής φανερώνεται από το ευμετάβλητο των εκτιμήσεων στις αφηγήσεις τους την ώρα που η “φίλη” όλων, Χριστιάννα, παλεύει με τη ζωή της στην Εντατική. Τι της έχει συμβεί; Η αγωνία κορυφώνεται σελίδα τη σελίδα και αφήγηση την αφήγηση και οι 5 χαρακτήρες δίνουν στον αναγνώστη τα πέντε πρόσωπα της αστάθειας της Χριστιάννας στη ζωή, το χορό και τον έρωτα.

    Οι ανθρώπινες σχέσεις των νέων παιδιών στο μικροσκόπιο και ένα μυθιστόρημα που θα σας βάλει στον κόσμο τους και δε θα σας αφήσει δίχως σκέψεις για τις μικρές αποφάσεις που φέρνουν μεγάλα συμβάντα στις ζωές των άλλων. Από τη βραβευμένη Μαρία Ρουσάκη.

    Στη μικρή λίστα των «Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη». Στη βραχεία λίστα των βραβείων βιβλίου Public

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Άκου το ρυθμό
    Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2014
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-4543-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular