More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΈλα μαζί μου, της Έλενας Αρτζανίδου

    Έλα μαζί μου, της Έλενας Αρτζανίδου

    «Φίλοι, φίλοι, της καρδιά μου το φιτίλι.»

    Η ιστορία της Έλενας Αρτζανίδου είναι μια ιστορία φιλίας και αγάπης μεταξύ ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού. Η Ζιζού και ο Άλκιμος από μικρά παιδιά είναι αχώριστοι. Από μικρά παιδιά, η Ζιζού και ο Άλκιμος κάνουν πάντα μαζί τα πράγματα που αγαπούν. Αυτό απαιτεί συχνά αμοιβαίες υποχωρήσεις και κατανόηση.

    Η Ζιζού είναι ένα ψιλόλιγνο κορίτσι. Αγαπά τη μαγειρική, το μπαλέτο και η συντροφιά το Άλκιμου. Ο Άλκιμος είναι ένα συμπαθητικό, ευαίσθητο αγόρι. Του αρέσει η μπάλα και η… Ζιζού. «Έλα μαζί μου στην κουζίνα», λέει η Ζιζού και ο Άλικιμος παρόλο που δεν ξέρει ούτε σάντουιτς να φτιάχνει, την ακολουθεί. «Έλα μαζί μου στο συνεργείο του μπαμπά μου» και ο Άλκιμος στη Ζιζού κι εκείνη παρόλο αναρωτιέται τι δουλειά έχει μέσα στις μουτζούρες δεν του χαλάει χατίρι.

    Η συγγραφέας ασχολείται με το θέμα των στερεοτύπων των δύο φύλων και το προσεγγίζει με ένα τρόπο απλό αλλά τρυφερό. Δύο διαφορετικά παιδιά καταφέρνουν να οικοδομήσουν μια σχέση αποδοχής και αλληλοσεβασμού με κίνητρο τα δυνατά αισθήματα τα οποία τρέφουν ο ένας για τον άλλον. Κι από αυτή την ανοιχτότητα μόνο κερδισμένοι βγαίνουν καθώς βιώνουν νέες εμπειρίες αλλά ανακαλύπτουν και στοιχεία για τον ίδιο τους τον εαυτό. Η επιλογή του τίτλου έχει ενδιαφέρον καθώς εμπεριέχει την προτροπή «ΈΛΑ» αλλά και την έμφαση στο «ΜΑΖΙ». Κατανοώντας τις διαφορές οι ήρωες του βιβλίου επιτυγχάνουν μια αρμονική συνύπαρξη την οποία διακρίνει ο σεβασμός της διαφορετικότητας και όχι ο αγώνας για την πλήρη ταύτιση.

    Η Σάντρα Ελευθερίου ζωντανεύει την ιστορία δίνοντας έμφαση στις φιγούρες και τις γκριμάτσες των ηρώων με τρυφερότητα και χιούμορ.

    [vc_custom_heading text=”THE BOOK SECRET” font_container=”tag:h2|font_size:32|text_align:center|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Akronim%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css_animation=”bounceIn” css=”.vc_custom_1517325058360{padding-top: 7px !important;background-color: #0066cc !important;}”]

    Η Έλενα Αρτζανίδου μοιράζεται με τους αναγνώστες το μικρό μυστικό του βιβλίου της:
    «Τον Ιούνη του 2016, μια Κυριακή πήγα με την μητέρα μου και τον ανιψιό μου στην Παναγιά Σουμελα, στη Βέροια. Κάποια στιγμή βγήκε ο παπάς στον αγώνα και τον άκουσα να λέει: ο Χριστός είπε: Ακολουθήστε με… Ένιωσα ξαφνικά έναν ηλεκτρισμό στα κάτω άκρα που σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει σε όλο μου το σώμα. Κατάλαβα πως αυτή η ατάκα θα γινόταν η αφορμή να γράψω κάτι που θα είχε σχέση με την αγάπη και τον σεβασμό. Ένα μήνα μετά έγραψα τo Έλα μαζί μου.»

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Έλα μαζί μου!
    Σειρά βιβλίου: Βατόμουρο
    Συγγραφέας: Έλενα Αρτζανίδου
    Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
    Επιμέλεια: Χρυσούλα Τσιρούκη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός 2018
    Σελίδες: 64
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2252-7

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular