More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΚατασκευέςΞεκινώντας Τη ΧρονιάΈνα 3D μονόγραμμα για την αφή και την όραση!

    Ένα 3D μονόγραμμα για την αφή και την όραση!

    monogramma

    Αρχή της χρονιάς. Νήπια, προνήπια μεγάλα και μικρά. Προσαρμογή, κανόνες, δεξιότητες, δυσκολίες. Από τις πρώτες κιόλας μέρες επιδιώκεται η αναγνώριση του ονόματός τους. Από τα πρώτα θέματα ο εαυτός μου και γιατί όχι από τις πρώτες κατασκευές το μονόγραμμά τους!
    Συνθέστε το αρχικό σας γράμμα με  τη μορφή ψηφιδωτού…
    Μια κατασκευή εύκολη, γρήγορη και τόσο απλή που ανταποκρίνεται και στις δυνατότητες του πιο μικρού προνηπίου προσφέροντας του την ικανοποίηση της προσωπικής δημιουργίας. Ταυτόχρονα εξασκεί τη λεπτή τους κινητικότητα, εγείρει τη φαντασία τους με το συνδυασμό και την ελεύθερη επιλογή των χρωμάτων, τα εισάγει στον κόσμο των μαθηματικών και της σύνθεσης ενώ συγχρόνως μαθαίνουν το αρχικό γράμμα του ονόματός τους. Τέλος, το τρισδιάστατο αυτό γράμμα δίνει τη δυνατότητα της επέκτασης της δραστηριότητας.
    Αναφερθείτε στην αίσθηση της αφής και τη σημασία της, στον τρόπο ανάγνωσης και γραφής των τυφλών, στο σύστημα Μπράιγ. Παίξτε την τυφλόμυγα σε παραλλαγή και δώστε στα παιδιά να πιάσουν και να αναγνωρίσουν το γράμμα που τους δίνετε.

    monogramma_1.

    monogramma_2.

    Κατασκευή: Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι πλαστελίνη, πλαστικά καλαμάκια, ψαλίδι, ατλακόλ, κάνσον χαρτόνι. Κάνουμε μια μπάλα πλαστελίνης και την πατάμε, ώστε να γίνει μια στρογγυλή πίτα. Την κολλάμε πάνω στο κάνσον χαρτόνι και κόβουμε γύρω, γύρω ότι περισσεύει. Αν  επιθυμούμε να στέκεται σαν καδράκι αφήνουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι από τη μία πλευρά ώστε να το διπλώσουμε και να το κολλήσουμε πίσω για στήριγμα. Κόβουμε  τα καλαμάκια σε ισομήκη κομμάτια μήκους 4-5 εκ. Χαράζουμε με το καλαμάκι το μονόγραμμά μας. Περνάμε με ατλακόλ  και καρφώνουμε τα καλαμάκια το ένα δίπλα στο άλλο, όσο μπορούμε χωρίς να αφήνουμε κενά, σχηματίζοντας το γράμμα μας.  

    monogramma_3.

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular