More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΚατασκευέςΈχετε μήνυμα στη θήκη του κινητού σας: Σώστε τα αδέσποτα!

    Έχετε μήνυμα στη θήκη του κινητού σας: Σώστε τα αδέσποτα!

    Γράφουν η Σοφία Πάχτα & η Μαίρη Μπιρμπίλη

    Θέλαμε να κάνουμε μια απλή κατασκευή για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου) αλλά δεν θέλαμε να επαναλάβουμε κάποια από τις παλιότερες. Τυχαία είδαμε μια πολύ χαριτωμένη θήκη κινητού με μια γάτα και μας ήρθε η ιδέα.

    Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:
    Περισσεύματα από τσόχες
    Περισσεύματα από αυτοκόλλητο μαυροπίνακα (εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί βελουτέ)
    Μικρά κομμάτια μαύρο βέλκρο

    Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή: κόβουμε τις τσόχες στο σχήμα και το μέγεθος της θήκης ενός κινητού και τις κολλάμε -ή τις συρράπτουμε- μεταξύ τους, δημιουργώντας μια θήκη. Η διχρωμία μας άρεσε κι έτσι χρησιμοποιήσαμε διαφορετικό χρώμα για το πάνω μέρος της θήκης και διαφορετικό για το κάτω. Κατόπιν κόβουμε τον αυτοκόλλητο μαυροπίνακα σε σχήμα “δάκρυ”. Αυτό θα αποτελέσει το σώμα της γάτας ή του σκύλου που θα διακοσμήσουν τη θήκη μας. Κόβοντας μια “τουλίπα” από τον μαυροπίνακα με αιχμηρές άκρες έχουμε έτοιμο το κεφάλι της γάτας. Αν πάλι προτιμάμε να διακοσμήσουμε τη θήκη μας με τη μορφή σκύλου, κόβουμε μια τουλίπα με στρογγυλεμένες άκρες και την κολλάμε ανάποδα. Φροντίζουμε να κολλήσουμε με τέτοιο τρόπο το ζωάκι ώστε να “αγκαλιάζει” τη θήκη, το μισό σώμα δηλαδή να βρίσκεται στο μπροστινό και το άλλο στο πίσω μέρος της θήκης. Τέλος προσθέτουμε και μια μακριά ουρά η οποί θα ξεκινά από το πίσω μέρος της θήκης και θα καταλήγει στο μπροστινό. Η θήκη μπορεί να κλείνει με ένα μικρό κομμάτι βέλκρο.
    Αφού τελειώσαμε την κατασκευή, κάναμε μια περιήγηση στο διαδίκτυο και βρήκαμε πληροφορίες για φιλοζωικά σωματεία και συλλόγους της περιοχής μας, καθώς και τηλέφωνα του δήμου μας, ώστε να ξέρουμε που θα απευθυνθούμε αν δούμε ένα αδέσποτο να χρειάζεται τη βοήθειά μας. Τις εκτυπώσαμε σε χαρτονάκι και τις βάλαμε στη θήκη μας.

    soste_ta_adespota1

    soste_ta_adespota2

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular