More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΊγκι το μυρμήγκι, του Αντούν Κρινγκς

    Ίγκι το μυρμήγκι, του Αντούν Κρινγκς

    igicover

    Ένα από τα πιο άγνωστα βιβλία της περίφημης σειράς με τα ανθρωπόμορφα έντομα του Αντούν Κρινγκς είναι ο “Ίγκι το μυρμήγκι”. Ο Ίγκι ζούσε με τα αδέρφια του και τους υπόλοιπους υπηκόους της βασίλισσας σε ένα καταπληκτικό παλάτι-μυρμηγκοφωλιά. Μικρόσωμος και αδύνατος καθώς ήταν , δυσκολευόταν να κουβαλήσει τις ογκώδεις τροφές και συχνά έφτανε στο παλάτι τελευταίος.
    Η όχι ιδιαίτερα ευγενική βασίλισσα των μυρμηγκιών τον έδιωξε από το παλάτι και ο Ίγκι αναζήτησε αλλού την τύχη του. Δεν έμεινε καιρό μόνος όμως καθώς η Σούλα η Μελισσούλα (την ξέρετε από το ομώνυμο βιβλίο της σειράς) τον κάλεσε να έρθει στην κυψέλη της. Εκεί, η βασίλισσα των μελισσών τον έστειλε στην κουζίνα αλλά ο Ίγκι, από μια απροσεξία, τα άκουσε κι εκεί κι αποχώρησε κακήν κακώς και από την κυψέλη των μελισσών.
    Να σου και ο Μηνάς ο κηφήνας (και αυτός από το άλλο ομώνυμο βιβλίο της σειράς) να προσκαλεί τον Ίγκι στη δική του φωλιά. Ο βασιλιάς, απότομος και οξύς και αυτός, έστειλε τον Ίγκι για δουλειές αμέσως. Μα ο Ίγκι που είχε ξαναδεί το έργο, το έβαλε στα πόδια και βρήκε ανάπαυση σε ένα τριαντάφυλλο. Και κάπου εκεί, ένιωσε ξεχωριστός κι αγαπητός, στην αγκαλιά μιας πραγματικής βασίλισσας που του χάριζε αγάπη και όχι διαταγές, δουλειές και φωνές.

    Ο 52χρονος Γαλλοδανός συγγραφέας και εικονογράφος Αντούν Κρινγκς ξεκίνησε τη σειρά με τα χαριτωμένα έντομα και ζώα το 1995. Σε αυτά τα 19 χρόνια η best seller αυτή σειρά έδωσε δεκάδες βιβλία, αρκετά από τα οποία κουβαλούν πολύ όμορφες ιστορίες. Ο Κρινγκς ανήκει στους λίγους εκείνους δημιουργούς παγκοσμίως που εικονογραφούν μόνοι τους τις ιστορίες τους. Το κείμενο όλων των ιστοριών είναι μικρό και κατανοητό και γίνεται αφορμή για περαιτέρω ενασχόληση με το έντομο-πρωταγωνιστή, εδώ το μυρμήγκι. Το μυρμήγκι που είναι πάντοτε εργατικό και υπομονετικό αλλά ετούτο εδώ, ο Ίγκι είναι λίγο διαφορετικός. Δεν αντέχει τις φωνές και τις διαταγές και προτιμά εν τέλει την αγάπη και την καλοπέραση, παίρνοντας λίγη από την ξεγνοιασιά του αιώνιου “φίλου” του, του Τζίτζικα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ίγκι το μυρμήγκι
    Συγγραφέας: Antoon Krings
    Εικονογράφηση: Antoon Krings
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2001
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 19 Χ 19
    ISBN: 960-412-067-0
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular