More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΑγάπη από σύννεφο, της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

    Αγάπη από σύννεφο, της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

     

    Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος παραμυθένιο γεννήθηκε μια μεγάλη αγάπη. Μια νεράιδα, η Νεφέλη ερωτεύτηκε ένα πανέμορφο λουλούδι. Πολλοί βρήκαν την αγάπη τους παράξενη κι ασυνήθιστη. Ένας μάγος κακός και ζηλιάρης θέλησε να την καταστρέψει. Έβαλε σκοπό της ζωής του να κάνει τη νεράιδα δική του μάλλον από εγωισμό και ζήλια! Την κοίμισε με ένα μαγεμένο κεράσι, ξερίζωσε το λουλούδι και το πέταξε μακριά. Μεταμορφώθηκε ύστερα σε όμορφο παλικάρι. Ήταν σίγουρος πως η Νεφέλη γρήγορα θα ξεχνούσε το λουλούδι της και θα ζούσε μαζί του. Της είπε μάλιστα πως το λουλούδι της τη βαρέθηκε κι αποφάσισε να ξενιτευτεί.

    Η Νεφέλη έπεσε σε βαθιά θλίψη. Ήταν απαρηγόρητη κι από τα δάκρυά της μέρα με τη μέρα έλιωνε. Ο μάγος σύντομα κουράστηκε και θυμωμένος από την αποτυχία του σχεδίου του, κλείστηκε στο μυστικό του λημέρι αφήνοντας τη νεράιδα στη μοναξιά και τη λύπη της.

    Ο Ήλιος όμως, σαν από μηχανής θεός, σώζει το λουλούδι και  το βοηθά να βρει καταφύγιο σε μια λίμνη. Παρακαλεί τον φίλο του τον Άνεμο να φυσήξει τη Νεφέλη που έχει μεταμορφωθεί σε σύννεφο, και να την οδηγήσει στο λουλούδι της. Οι μεγάλες αγάπες δε σβήνουν εύκολα. Και η νεράιδα γίνεται Νηρηίδα και ζει για πάντα πλάι  στο αγαπημένο της νούφαρο!

    Ένα τρυφερό παραμύθι αγάπης χαρίζει η αγαπημένη συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου στους αναγνώστες της! Το θέμα της ιστορίας δεν είναι πρωτότυπο, το ευτυχισμένο τέλος είναι αναμενόμενο… Κι όμως ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να αφεθεί στην αμεσότητα της καθησυχαστικής αφήγησης και τη μαγεία της εικαστικής αποτύπωσης της ιστορίας από τη Θέντα Μιμηλάκη! Νεράιδες, μάγοι, ανθρωπόμορφα στοιχεία της φύσης βρίσκουν τη θέση τους σε μια ιστορία γεμάτη μαγεία, ξεριζωμούς, μεταμορφώσεις και αληθινά συναισθήματα αγάπης ανάμεσα σε δυο φαινομενικά αταίριαστα πλάσματα.

    [vc_custom_heading text=”THE BOOK SECRET” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:center|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Akronim%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css_animation=”bounceIn” css=”.vc_custom_1517325058360{padding-top: 7px !important;background-color: #0066cc !important;}”]

    Ζητήσαμε από τη συγγραφέα να μοιραστεί μαζί μας ένα μικρό μυστικό του βιβλίου και η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου είπε στο ELNIPLEX:

    «Δύο από τα πολλά κοινωνικά προβλήματα που με απασχολούν – γι’ αυτό άλλωστε αποτελούν και τα κεντρικά θέματα μερικών από τα βιβλία μου – είναι το θέμα της προσφυγιάς και το θέμα  των ανθρώπων με αναπηρία. Σκηνές καθημερινές και ακούσματα για βίαιους ξεριζωμούς από τη μια, και από την άλλη η απάνθρωπη συμπεριφορά ιδιαίτερα σε πρόσωπα με κινητικά προβλήματα, στάθηκαν το ερέθισμα για να γραφτεί αυτό το γλυκόπικρο παραμύθι. Όπου δυο πλάσματα διαφορετικά – το ένα με αέρινη ευκολία στην κίνηση και το άλλο πανέμορφο μα ριζωμένο στη γη – δένονται με πραγματική αγάπη, παρά τις διαφορές τους, και καταφέρνουν τελικά να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θέτει ο περίγυρος. Αλλάζουν τόπο αθέλητα, αλλάζουν εμφάνιση, προσαρμόζονται σε νέο τρόπο ζωής, η αγάπη τους όμως μένει αναλλοίωτη. Και καρποφορεί!»

    Ένα καλογραμμένο παραμύθι με μια εικονογράφηση που το απογειώνει με την αισθητική της είναι το «αγάπη από σύννεφο» κι αξίζει να το διαβάσετε!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος:  Αγάπη από σύννεφο
    Σειρά: Λογοτεχνία με Πολύχρωμη Εικονογράφηση
    Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου
    Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
    Εκδόσεις: Πατάκη, Φεβρουάριος 2018
    Διόρθωση: Κατερίνα Βασιλοπούλου
    Σελίδες: 32
    ISBN: 978-960-16-7394-3

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular