More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Ανασχηματισμός- Νέα υφυπουργός Παιδείας η βουλευτής Μερόπη Τζούφη

    Ανασχηματισμός- Νέα υφυπουργός Παιδείας η βουλευτής Μερόπη Τζούφη

    Ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Νέα Υφυπουργός Παιδείας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Μερόπη Τζούφη.

    Η Μερόπη Τζούφη γεννήθηκε στα Γιάννενα και αποφοίτησε το 1976 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Από το 1985 κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα. Είναι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Μακάριο και έχουν δυο κόρες.

    Αποφοίτησε το 1982 από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνων (ΕΚΠΑ), εργάστηκε ως Αγροτικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας (1983-1985) και στη συνέχεια ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (1985-1989), στο οποίο εργάσθηκε κατόπιν ως Επιμελήτρια του ΕΣΥ (1990-2002). Στη συνέχεια, μετέβη για μετεκπαίδευση στην Αγγλία, στο αντικείμενο της Παιδιατρικής Νευρολογίας (Τμήμα Παιδιατρικής Νευρολογίας – Παιδιατρικής Κλινικής Νευροφυσιολογίας, The Hospital for Sick Children, Great Ormond Street, London, UK, Τμήμα της Αναπτυξιακής Ιατρικής, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου).

    Εξελέγη Λέκτορας Παιδιατρικής (2002) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στον Τομέα Υγείας του Παιδιού, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια ως Επίκουρη Καθηγήτρια (2006-2012). Από το 2012 εργάζεται ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι υπεύθυνη της Παιδονευρολογικής Μονάδας, του Ειδικού Εξωτερικού Ιατρείου, καθώς και του Εργαστηρίου Νευροφυσιολογίας για παιδιά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

    Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Εταιρίας και είναι Επιστημονική Σύμβουλος του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, για τη βελτίωση της φροντίδας, την επέκταση της λειτουργίας της και της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών για παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες ή αναπηρίες.

     

    Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του “Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου”. Είναι βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ από τις Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ενώ επανεξελέγη στις Βουλευτικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

    Οι υπόλοιπες αλλαγές
    Νέος Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στη θέση του Δ. Παπαδημητρίου, αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, ο Δημήτρης Βίτσας.

    Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης, υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος και Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

    Σύνθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης

    Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος, για τη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης:Κυρίες και Κύριοι, Θέλω να σας ανακοινώσω τις περιορισμένες αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός: Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του κ. Γιάννη Μουζάλα τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο, ο κος Δημήτρης Βίτσας Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Κος Φώτης Κουβέλης.Επίσης, Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κος Αθανάσιος Ηλιόπουλος ΚαιΥφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κος Κωνσταντίνος Στρατής. Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα.Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους Σας ευχαριστώ

    Posted by Ελληνική Κυβέρνηση on Mittwoch, 28. Februar 2018

    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular