More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΧΛ-20194-7 ετώνΑντάμα, του Θοδωρή Παπαϊωάννου

    Αντάμα, του Θοδωρή Παπαϊωάννου

    Δύο μικρά σκαθάρια, πάνω σ’ ένα φύλλο μέσα σε μια ζεστή φωλιά, κάτω από τη γη. Αντάμα. Ζεστό, γλυκό και όμορφο.

    Οι ήρωες της ιστορίας, δυο σκαθάρια, ο Μέλιος και η Μελανή, μπαίνουν στις φωλιές τους να περάσουν το Χειμώνα και οι φωλιές τους γεμίζουν με όνειρα του ενός για τον άλλο… Ο Μέλιος βρέθηκε “Ανάποδα” και η Μελανή αναρωτιόταν πως θα περάσει “Απέναντι”. Κι έτσι στα όνειρά τους συναντήθηκαν. Κι όταν ξύπνησαν το όνειρο απλά, σαν φυσική συνέχεια, ήταν η νέα τους πραγματικότητα. Έρχεται η Άνοιξη. Βγαίνουν από τις φωλιές τους και σαν τα όνειρά τους να επικοινωνούσαν, αρχίζουν μαζί να ανακαλύπτουν τον κόσμο.

    Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γράφει μια τρυφερή, ρομαντική ιστορία με κυρίαρχο το ποιητικό στοιχείο. Το αντιθετικό ζευγάρι των τόσο “μικρών” σκαθαριών και της τόσο “μεγάλης” ζωής που μοιράζονται με φυσικότητα τονίζει ακόμα περισσότερο την ομορφιά του “αντάμα” στον κόσμο. Πόσο πιο ξεχωριστές είναι οι διαδρομές που διανύουμε μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα; Πόσο αλλάζουν οι διαστάσεις των καθημερινών μας δεδομένων στιγμών; Πόσο μικρές φαίνονται οι δυσκολίες και οι ταραχές; Η ζωή είναι απλή και όμορφη στην καθημερινοτητά της και γίνεται μοναδικά ξεχωριστή όταν τη μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.

    Γεμάτο ζωντάνια, με διαλογικά μέρη που στέκουν χειρόγραφα ανάμεσα στην αφήγηση και την εικόνα, σαν να χορεύουν, το βιβλίο σε παραπέμπει σ’ έναν ονειρικό κόσμο ξεχωριστά όμορφο. Ξεχειλίζει από ρομαντισμό. Καθώς γυρνάς τις σελίδες του κοιτάς, μυρίζεις, ακούς, γεύεσαι, μετακινείσαι στον τόπο και το χρόνο… νιώθεις την κάθε στιγμή. Με λιτό, μετρημένο αλλά και έντονα ποιητικό λόγο και μεγάλη αριστοτεχνία, σε βάζει στον κόσμο των ηρώων του, ζεις τις στιγμές τους και τις ζηλεύεις… Γιατί τα πράγματα είναι όμορφα στην απλότητά τους.

    Πλούσια, ενδιαφέρουσα, ελκυστική, γεμάτη εικονογράφηση, με κυρίαρχα τα ζεστά χρώματα από την Ίριδα Σαμαρτζή. Σε προσκαλεί να την ξανακοιτάζεις ανακαλύπτοντας κάθε φορά λεπτομέρειες που τόσο περίτεχνα έχει δώσει στα λουλούδια, στα φύλλα, στο νερό, στο ηλιοβασίλεμα, στο χιόνι, στη φύση.

    Ένα τρυφερό ταξίδι λόγου και εικόνας απόλυτα ταιριαστό, εκεί που το όνειρο μπερδεύεται με την πραγματικότητα και οι δύο κόσμοι γίνονται ένας.

    “Δεν είναι όμορφος ο κόσμος;”
    “Είναι, γιατί τον βλέπουμε μαζί”.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Αντάμα
    Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου
    Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
    Εκδόσεις: Ίκαρος, 2018
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 26 Χ 24
    ISBN: 978-960-572-245-6

     

     

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular