More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΑπίστευτο! Έκλεψαν τα βιβλία της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην Παλλήνη

    Απίστευτο! Έκλεψαν τα βιβλία της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην Παλλήνη

    Οι υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης και της προϊσταμένης νηπιαγωγού Ειρήνης Ραϊσάκη με τη συμμετοχή Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής, ενώ για τα επιδαπέδια παιχνίδια συνεργάστηκαν τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του 7ου και του 9ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης (Ολοήμερο τμήμα), με τη στήριξη του Δήμου Παλλήνης, της Δ/νσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής, της Σχολ.Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Παλλήνης και του Συλλόγου Γονέων 7ου Νηπ/γείου Παλλήνης & 7ου Δημ.Σχολείου Παλλήνης.

    Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 είχε εγκαινιαστεί στην Πλατεία Ελευθερίας Παλλήνης, η 2η υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη για ενήλικες και επιδαπέδιων παιχνιδιών, δίπλα στην παιδική, υπό την ευθύνη του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης και του 9ου Νηπιαγωγείο Παλλήνης (Ολοήμερο τμήμα), στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ & ΔΡΩ.

    Την εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία, που είχαν αγκαλιάσει πολλοί ενήλικες και παιδιά της περιοχής, βεβήλωσαν δύο άγνωστοι ενήλικες -έγιναν αντιληπτοί αλλά δεν τους πρόλαβαν- οι οποίοι έκλεψαν περίπου 40 βιβλία, αφήνοντας στις βιβλιοθήκες ως αντάλλαγμα εκκλησιαστικά φυλλάδια, βίους των αγίων και… χριστιανική ηθική, η ουσία της οποίας προφανώς απουσίαζε.

    Η θλίψη για την ηθική κατάντια κάποιων ανθρώπων δεν έχει τελειωμό στη χώρα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρίσκεις λύσεις για να δυναμώνεις όλο και περισσότερο τις επιθέσεις πολιτισμού και αγάπης. Ίσως κάποτε αυτές οι “επιθέσεις” νικήσουν κι αυτούς τους ανήθικους δίποδους.

    Οι υπεύθυνοι των ανταλλακτικών βιβλιοθηκών των δύο νηπιαγωγείων ενημερώνουν τους πολίτες να μην αφήσουν κανένα βιβλίο εντός τους μέχρι να βρεθούν άλλοι τρόποι λειτουργίας των βιβλιοθηκών.

    Μπορούμε να βοηθήσουμε;

    RELATED ARTICLES

    Most Popular